TV

Inkább ezt a 12 sci-fi sorozatot támasztanánk fel a Heroes helyett


A hétvége híre volt, hogy az NBC úgy döntött, újraindítja a Heroest, ezúttal egy 13 epizódos minisorozatként. Az io9 nyomán mi is feltesszük a kérdést az olvasóknak: melyik az a sci-fi sorozat, ami jobban megérdemelné azt, hogy egy új esélyt kapjon? A kommentekben várjuk a válaszaitokat, előtte azonban az SFportal stábjának tagjai is elmondják a kedvenceiket.

Merras:

Firefly, Stargate, Babylon 5

Babylon-5

Néhány hete Tim Minear vetette fel, hogy annak ellenére is tovább lehetne folytatni a Fireflyt, hogy a stáb összes tagja továbblépett már: Nathan Fillion megemberesedve játszik a Castle-ben, Adam Baldwin azóta már lenyomott öt komplett évadot a Chuck-ban, és legközelebb a The Last Ship című sorozatban láthatjuk. Hja, és Joss Whedon igazából semmi érdekeset nem csinál, csak épp a Marvel-ügyi atyaúristen szerepét tölti be.

Ezzel együtt is, Minear szerint egy igazán mini minisorozatot lehetne csinálni pluszban a Firefly-hoz, nem kell 13 epizódosnak lennie, hanem lehetne mondjuk olyan hosszú, mint a BBC-s Sherlock. Minear nálam jobban ért a televíziózáshoz, úgyhogy én hiszek neki, tessék csak megcsinálni a dolgot.

Ami emellett igazán hiányzik az életemből, az a Stargate univerzuma: megértem, hogy miért nem tetszett sokaknak a Universe, de akkor is többet érdemelt volna annál, mintsem ilyen csúnyán elkaszálják, pont akkor, amikor kezdte kinőni azon hibáit, amik miatt utálták az SG-1 és az Atlantis rajongói. Éppen ideje lenne annak, hogy a Destiny végre megérkezzen valahová és történjen valami előrelépés a Stargate kapcsán – és ez alatt nem azt értem, hogy  Roland Emmerich fogja magát, lenullázza az egészet, és csinál egy rebootot, ahogy azt tervezgeti Szerintem egy Sherlock-hosszúságú minisorozattal meg lehetne oldani három problémát is:

a., le lehetne zárni tisztességesen a Universe történetvonalát

b., meg lehetne csinálni végre egy igazi crossovert a három sorozat között: bár minimális átjárkálás volt az SG-1 – Atlantis – Universe csapatai között, valódi együttműködés a stábok között egyszer fordult elő, a The Pegasus Project című epizódban. Ha valamit megmutatott az Avengers, hát az az, hogy jópofa dolgok sülhetnek ki abból, ha különböző hősök kénytelenek összefogni egy cél érdekében.

c., megtisztíthatná a terepet, hogy aztán egy vadiúj Stargate sorozatot lehessen csinálni.

Ha azonban csak egy kívánságom lehetne sorozatügyileg, akkor viszont egy új Babylon 5 szériát szeretnék, fix 5 évados megrendeléssel, és hogy J. Michael Straczynski kapjon meg minden pénzt, paripát, fegyvert, ami ennek a megvalósításához kell.

Dzséjt:

Star Trek, SeaQuest, Defying Gravity

defiant

Én szerencsés helyzetben vagyok valamilyen szinten, hiszen abszolút kedvenc gyereksorozatomat, a Power kapitány rebootolásának már tavaly nekiálltak Phoenix Rising címen, a kedvenc geek sorozatom, a Chuck lehetséges filmes folytatásán meg Zachary Levy ügyködik, szóval két kedvencem visszatérésére is nagy esély van (sőt, mivel a Phoenix Risingot már készítik, Power kapitány biztos visszatér). Persze emellett akad egy jóadag, aminek szintén szívesen venném a folytatását.

A Stargate, a Firefly és a Babylon 5 feltámasztását teljes mellszélességgel támogatom. A Stargate esetében én is valami olyasféle megoldást várnék, mint amit Merras, egy crossover film, ami megágyaz a negyedik sorozatnak. A Babylon 5 esetében egy pár száz éves ugrást választanék, mondjuk Sheridan utáni időszakra, ebbe például remekül belepasszolnának a már megöregedett szereplők, ugyanakkor az univerzum új lehetőségeket is kaphatna. A Firefly… Nos, bár a sorozat folytatható lenne a Serenity legénysége nélkül is, de inkább ne. A hölgyeknek nincs félnivalója, a srácok közül meg egyedül Fillionnak kéne leadnia pár kilót, amit Castle-ként feltett, ami nem lehetetlen.

Én még feltámasztanám a Star Trek: Deep Space Nine-t, hiszen az elsődleges univerzumban is rengeteg lehetőség van még, ott a komplett Gamma-kvadráns felvedezetlenül, az Alfa-kvadráns jövőjének kérdése, ráadásul igazán az űrállomás története sincs lezárva, hiszen Sisko azzal búcsúzott, hogy még visszatér, ráadásul az állomás kereskedelmi és diplomáciai mivolta miatt remek lehetőségeket nyitna crossoverekre, így azért néha-néha találkozhatnánk az egykori Voyager és az Enterprise-E legénységével is.

Szívesen látnék egy SeaQuest feltámadást, noha maga a sorozat, különösen a vége felé nem volt éppen eget rengető, már a tény, hogy egy tengeralattjárón játszódik is kuriózummá teszi. Ráadásul a SeaQuest 2032 éppen akkor lett elkaszálva, amikor kezdett egy érdekes világ kibontakozni.

Ezek mellett szívesen venném a Terra Nova és a Defying Gravity visszahozását, mert mindkettőt pofátlan módon hagyták abba. Az előbbi végre egy olyan sorozat volt, ami a szabadban, színes környezetben játszódott, vidám, kalandosabb történettel, nem pedig szürke, sötét falak között érfelvágós hangulattal megáldva. Az utóbbinak meg akkor lett végre, amikor végre válaszokat kaptunk volna, miközben szintén egy igen egyedi sorozat volt.

Sheenard:

Terra Nova, Primeval, Euréka, Lost Room, John Doe

dinosaurs

Újat én sem nagyon tudok mondani, bár én inkább kitörölném az SGU rémélményét, mintsem folytassam, szerintem hagyjuk a hullát csendesen szenderegni…. Induljunk inkább a Stargate Atlantis hatodik évadával, aztán lépjünk le az egésszel egy új galaxisba, új gonoszokkal és poénos szereplőkkel, akik két szemöldökhúzás között mindig megmentik a világot. Az se baj, ha Richard Dean Anderson is megjelenik benne.

Remek lenne látni a Terra Nova folytatását is, mert van benne spiritusz, ráadásul kifejezetten családi sorozat, éljenek a dínók. És ha már dinoszauruszok, jöhetne a Primeval New World második évada is, az új csapat is a szívemhez nőtt. Ráadásul időutazás, amiért egészen odavagyok. Ha azzal a pofátlansággal folytatnák, mint amivel az angol Primeval futott, nos, akkor kiváltképp jó lenne látni új szériákat.

Egyetértek Dzséjttel, a Defying Gravity is méltatlanul lett elkaszálva. Hihetetlen módon már a beharangozásakor megbukott (ki volt az az elmebeteg, aki azt hitte, hogy a “Gray’s Anatomy az űrben” szlogen működni fog???), pedig végre egy klasszikus sci-fi is kikerült a képernyőre. Hihetetlen jól építették fel a Flash Forwardot, amit sajna az első évad második felére kicsit hozzá kellett butítani a tengerentúli piachoz. Ezzel együtt is tetszett, tegyük fel, hogy Mark Benford nyomozó túlélte azt az ugrást, és tovább nyomoz…

Most, hogy belelendültem, hirtelen több cím is eszembe jutott, aminek remegve várnám a folytatását, ha beharangoznák. Ilyen például az Euréka, amin rettenetesen jókat lehetett szórakozni, és néha igazán megdöbbentő megoldásokhoz nyúltak a forgatókönyvírók. Kérném a Life on Mars második évadát is, közvetlen azután, hogy az első évad lezárását kidobtuk a szemétbe. Természetesen itt az amerikai verzióról beszélek. Az angol sem volt rossz, de sci-fis lehetőség több volt az US-verzióban. Minisorozatként indult és fejeződött be 2006-ban a nálunk három részben vetített (másutt hat epizódos) Lost Room. Volt benne “kraft”, három-négy minisorozatos folytatás még bőven elviselhető lett volna belőle. Annyi tárgy elveszhet egy elveszett szobából!

Na jó, a végére egy – szerintem hazai pályán ismeretlen – egy évados sorozat maradt. Fogalmam sincs, mi felé vezették volna, ha berendelik a második-harmadik évadot, de a John Doe alapötlete zseniális volt – egy ember, aki mindent (!) tud, kivéve azt, ki is ő tulajdonképpen. Ráadásul tapétaszaggató cliffhangerrel zárták le az évadot, hogy törjön rá a csuklás arra, aki nem írta alá a folytatást.

Vyne:

Torchwood

star-trek-doctorwho

Negyediknek már nehéz újat mondani… Lelőtték az összes poént, felsoroltak szinte minden olyan sorozatot, amelynek a méltatlan elmeszelése avagy törvényszerű befejeződése olyan űrt hagyott maga után, hogy már a folytatás gondolatától is megdobban a szívem. Az egyik ilyen természetesen a Firefly, még akkor is, ha Nathan Fillion már nem nyújtana olyan látványt meztelenül, mint az Trash című epizódban. Még azon az áron is benne lennék a folytatásban, hogy teljesen új legénység kalandozzon a Serenityn, csak maradjon meg az űrszekerek szót újraértelmező western-SF hibrid hangulat. Vissza a tehéncsordákat az űrhajókra!

Az SG sorozatból a Universe okozta trauma után inkább az Atlantisz folytatását várnám, csak maradt néhány kósza lidérc vagy replikátor a széles világűrben, nem is beszélve mindenféle egyéb rémes lényről, amibe egy repülő ős várossal bele lehetne botlani. De ami igazán izgatna, az egy új SG sorozat, egy előtörténet a kapuk építésének koráról és mondjuk a felemelkedés előtt álló ősökről. A sorozatokban elhintett morzsák alapján szinte látom a zseniális, de elbizakodott, arrogáns ősi embereket, a négy faj szövetségét, és kapuknak köszönhetően összezsugorodó galaxist.

Star Trek folytatást meg ki ne akarna? Nekem az voltaképpen mindegy is lenne, melyik sorozatot élesztik fel, egészen egyszerűen örülnék, ha J. J. Abramsféle mozifilmek mellékhatásaként a régi epizódok jó kis sztorijaival és a mai-modern sorozatok látványvilágával születne valami új. Mondjuk olyan DS9-os kevesebb felfedezőút, erősebb karakterek, több politika vonallal. És ezzel már majdnem a Babylon 5-nél tartunk…

A sok nagy klasszikus, sokszor visszasírt sorozat mellett, ha választani lehetne még egy személyes kedvencet, a Torchwood-ot kérném vissza, akár a már bevált minisorozat formájában. A Doctor Who spin-offjaként készült BBC sorozat kihagyhatatlanul drámai, komoly és komor volt, ráadásul a készítők üdítő módon nem kombináltak azon, hogy mi lesz a korhatár besorolással, ha mondjuk, homoerotikus jelenetek is vannak. A cardiffi téridő repedésben bőven van még fantázia, főleg ha Russel T. Davies ülne a folytatás alkotói székébe is, és tovább feszegetné a húsbavágó kérdéseket emberségről, életről, szexualitásról.


323 hozzászólás on Inkább ezt a 12 sci-fi sorozatot támasztanánk fel a Heroes helyett

 1. Babylon5, Firefly, Stargate… Ebben a sorrendben. És persze, valami jóféle Star Trek… Nekem pl. a legutolsó, az Enterprise is bejött. 🙂

 2. Én a “LOST”-hoz hasonló sorozatot készítenék -ha lenne rá mód-, csak az űrben elveszve, bár ez sablonos de lehetne játszani a fantáziával, egy kis dimenzió kanyarulat stb stb stb. és ott az időutazás, ami mindig hoz valami jót újat, sőt lenne benne még űrzombi is 🙂

 3. star trek egyértelműen, és én az új nemzedékre szavaznék. de am, bármelyik jöhet. és hősök, csak kicsit fel kéne rázni. a többi nekem felejtős.

 4. Star Trek, Terra Nova és V. Bár utóbbi helyett picit kárpótol a Falling Skies de a mai napig nem hagynak nyugodni a lehetőségek amik a Vben maradtak

 5. Dark Angel? Senki? Biztos ezerszer előbb jutna eszembe az, mint mondjuk a Babylon 5, vagy végtelenül sok butasággal teli, inkább guilty pleasure kategóriába tartozó Terra Nova.

 6. mi sem egyszerűbb, Stargate 🙂 valóban elgondolkodtató lenne egy sorozat az ősök és lidércek közötti háború előzményeiről és kimeneteléről,ami által eljutottak a Tejútra, ahol szintén lehetne egy gonosz faj, (nehogy unalmas legyen nálunk az élet), ami a 4 faj szövetségre lépéséről szólna és az ellenség legyőzéséről, egészen a Goa’uldok felemelkedéséig

 7. Stargate Universe, imádtam, és nagyon lecsapták. Másik ilyen az Űrháború 2063 (Space – Above and Beyond). Nagyon-nagyon szerettem és ordít a végéről, hogy ezt folytatni kell!

 8. A Batlestar Galacticát én személy szerint azért nem említettem, mert szvsz úgy kerek a cucc, ahogy van. Ehhez nem tudott hozzátenni sem a Caprica, sem a BSG Chrome. Én meg vagyok békélve azzal, hogy a BSG-nek van eleje, közepe és vége is.

 9. sheenard

  ST: Enterprise! Tényleg, ez ki is ment a fejemből. Azt is szívesen néztem volna tovább… de hát az is esélytelen már. A legutóbbi hírek szerint viszont Scott Bakulának lesz egy új sorozata 🙂

 10. Star Trek, BSG, de az olyanokról sem szabad megfeledkezni, mint a Wolverine and the X-Men, meg a Young Justice. Mindkettőt pont akkor hagyták abba, amikor kezdett érdekes lenni.

 11. A BSG remek sorozat volt, de nekem húsz évenként elég egy olyan széria, ami a reklámszünet előtt, mintegy mellékesen fejbelövi a legkedvelhetőbb szereplőt.

 12. Star Trekre szavazok én is, meg a Firefly-ra. Torchwood!!! az utolsó évad még kiáltozik is a folytatásért, de visszatérhetnénk a rendes epizódos felbontásra. de szerintem a Terra Nova is cuki volt. aminek még úgy örülne a lelkem, az a Sliders, mondjuk az jó rég volt már, mehetne új szereplőgárdával, vagy ilyesmi.

 13. Stargate Universe, nyilvánvalóan. Az SG-1-ban már nem maradt sok lehetőség (Lucian szövetség, meg max. furlingek), az SG-A-ból meg egy mozifilm még kifér, aztán kész. És másik jelöltem a Torchwood. Csodálkozom, hogy még senki sem említette, talán nem szeretitek?

 14. Jozsef Viktor

  Én a Stargate sorozatot bővíteném. Nem a Stargate Universe-t mert az megbukott, hanem a régi CSK1-es csapatot. Vagy az Atlantist, de a régi CSK1-től nincs jobb. Vagy az X-files sorozatot.

 15. Firefly, Babylon 5 + Crusade, Stargate, Star Trek Enterprise kaphatna pár plusz évadot és egy méltóbb lezárást, Defying Gravity, Dark Angel, Space – Above and Beyond mindenképpen, és a Torchwoodot is szívesen nézném még.
  Amit még más nem említett: The Middleman. Ez is épp csak egy évadot ért meg, és bár készült hozzá egy képregényes lezárás, illetve a forgatókönyvet felolvasták a színészek a Comic Conon anno, de még annyi lehetőség lett volna abban a sorozatban.

 16. AmySoleil

  Nyírjatok ki, de tény, hogy a Firefly színészeinek a java része már nem lenne ideális a saját szerepére (vagy kinyírták a filmben). Viszont mi a bánatért ne lehetne egy új crew akár? A régi csapat meg vissza-visszatérhetne epizódszerepekre. Ez is egy opció volna, ha velük nem jönne össze, és ez is nagyon, nagyon nagyot szólna. /Persze az igazi egyértelműen az eredeti legénység volna, de Fillion is többször nyilatkozna, miért lenne lehetetlen. Pedig a Fireflyt azonnal újra kellene startolni, nem a Hősökkel bohóckodni…/

 17. Platschu

  Stargate : ez egyértelmű – új sorozat kellene, mert a régi díszleteket már mind lebontották és eladták, így nem is lehetne a Universet lezárni. Én simán néznék új SG-1 vagy Atlantis évadot is, de ez soha nem fog megtörténni már. 🙁

  Babylon 5 : A Lost Talesre JMS 2 millió dollárt (!!!!) kapott, ami egy vicc. Adjanak neki egy normális pénzmagot, hogy 1-2 DVD filmben kipróbálhassa magát, aztán ha sikeres lenne, akkor jöhetne az új B5 spinoff. A szépen felépített világot azonban beárnyékolja, hogy rengeteg ismertebb színész elhunyt az elmúlt években. 🙁

  FarScape : a Guardian of Galaxy sikere talán majd megint ráirányítja a figyelmet, mert én nagyon megszerettem idővel ezt a stílust. Állítólag terveznek egy új DVD filmet, mintha legutóbb erről írtak volna a GateWorldön. Korábban pedig netsorozat hírét is belengették a rajongók előtt.

  Earth 2 (Föld 2) : én imádtam ezt a sorozatot, de egy évad az nagyon kevés volt. Ráadásul tele volt olyan arcokkal, akiket később más sorozatokban is szívesen foglalkoztattak.

  X-akták spin-off : egy megújult koncepcióval, amikor végre mutatnának is valamit….. Ma már jó CGI-vel sokkal félelmetesebb dolgokat is be tudnának dobni.

  SeaQuest : szerettem, de ott a lehetőségek eléggé beszűkültek.

 18. A Firefly kétségtelenül folytatásért kiállt…mit kiállt, üvölt! Amit még szívesen néztem volna a kaszáltak közül, az az Outcasts és a Terranova. Már épp elkezdtek volna érdekesen bonyolódni, mire levették őket a műsorról. Ami pedig élő szereplős sorozatért ordít – szerintem – az a Star Wars. Lehetőleg az alvilág, a csepészek, fejvadászok és hasonló elemek szemszögéből.

 19. fireflyért nagy kár, én a fringe-et is sajnálom, de pl a flashforward is remek ötlet volt és a 4400 is…a hősöknek ettől függetlenül kifejezetten örülök

 20. gajgaal

  Hááát! Én igazán egyiket sem éleszetném fel! A legtöbb unalmas agymenés olyan dolgokról, amelyek teljes mértékig kitalált helyzetekből adódnak.
  A Heroes (számomra) teljesen zavaros volt a kezdetektől fogva, a Firefly végtelenségig túlhúzott, értelmetlen mese-sorozat, sőt, még a Star Trek is (Deep Space Nine és Enterprise) olyan érdektelen történetek halmaza, amelyek nem tudtak lekötni.
  Nekem egyedül az angol Doctor Who, amelyik bejött. Szeretem a karaktereket, a látvány változatosságát. Már az első újraindított széria is nagyszerű volt, ahol Christopher Eccleston (Doctor) és Billie Piper (Rose Tyler) játszotta a főszerepet. Eccleston nagyszerű játéka volt az, ami miatt érdekelni kezdett a sorozat. (Ezért nem értem, sokan miért nem szerették őt ebben a szerepben, hiszen nemcsak nagyszerűen játszott, de egy sajátos karaktert is adott a sorozatnak.)

 21. ranger

  A Blastr pár nappal ezelőtt azt írta, hogy a Farscape-re van némi esély. Állítólag készül egy forgatókönyv John és Aeryn gyerekével a főszerepben.

 22. sheenard

  Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Valóban! Bár Andy Vajna sokszor elmondta, mennyire rossz és elhibázott volt a koncepció. Szerintem meg nem, sőt, a második évad végére eléggé jó lett, izgalmas és különleges. Kár érte!

 23. metan

  A Firefly érdemtelenül el lett temetve, azzal illene kezdeni valamit.
  Valami újban is lehetne gondolkodni. Ott van az egész Star wars monumentális univerzuma, amivel nem kezdenek semmit! A Rakata Végtelen Birodalom. A Tho Yor piramis hajók, és a Je’daii Rend kialakulása. A Köztársaság megalakulása. A jedi egyházszakadások. A Tionese Háború. A tizenhét alsakani konfliktus. Xim és a hutt háború.
  A Sith-ek. Az átlag néző semmit sem tud róluk. Többek között azt sem, hogy a sith eredetileg egy humanoid faj megnevezése volt, és varázslóik eredetileg nem voltak gonoszak, csak sötét jedik megrontották őket.
  A Pius Dea Éra. Amihez képest a mozifilmek Birodalma andalító gyerekmese.
  A mandalóriaiak. Szintén semmit nem tud róluk az átlag.
  A Száz Éves Sötétség és a száműzött sötét jedik. Akik később elrontják a sith-eket, és ez később egy rakás pusztító háborúhoz vezet.
  A Nagy Hiperűr Háború. A Nagy Sith Háború. A Mandalóriai Háború ahol mindennapos volt a nukleáris bombázás. Az ezt követő Jedi Polgárháború, aminek a végén alig több mint száz jedi maradt. Ezekhez a háborúkhoz képest a Klónháború játszótéri homokdobálásnak tűnik. És még sorolhatnám. Vagy 40-50 évadra való anyag áll rendelkezésre.

 24. wcG44A My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 25. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!

 26. This blog is definitely interesting additionally informative. I have picked up many useful tips out of this source. I ad love to come back again soon. Thanks a lot!

 27. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I ave shared your website in my social networks!

 28. Woman of Alien Best get the job done you have got performed, this website is admittedly interesting with wonderful facts. Time is God as way of retaining every thing from taking place at once.

 29. I simply could not depart your web site before suggesting that I actually enjoyed the usual info a person provide for your guests? Is gonna be again regularly to investigate cross-check new posts

 30. Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn at appear. Grrrr well I am not writing all that over again. Anyways, just wanted to say superb blog!

 31. This particular blog is without a doubt educating and besides factual. I have discovered a bunch of useful stuff out of this blog. I ad love to return again and again. Thanks!

 32. Thank you for another informative website. The place else could I get that type of info written in such a

 33. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!

 34. The Silent Shard This may in all probability be fairly useful for a few within your job opportunities I decide to will not only with my blogging site but

 35. This unique blog is no doubt educating and also factual. I have picked many interesting things out of this amazing blog. I ad love to return every once in a while. Thanks a bunch!

 36. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I ave been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

 37. Wow! This blog looks just like my old one! It as on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!

 38. This awesome blog is definitely cool as well as amusing. I have chosen a lot of helpful tips out of this source. I ad love to go back every once in a while. Cheers!

 39. You ave made some decent points there. I looked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 40. whoah this blog is wonderful i love reading your articles. Keep up the good work! You know, many people are hunting around for this information, you can aid them greatly.

 41. You ave made some decent points there. I checked on the web to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 42. Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you been running a blog for? you make blogging look easy. The entire glance of your site is great, let alone the content material!

 43. Terrific paintings! That is the kind of info that should be shared across the web. Disgrace on the search engines for not positioning this put up higher! Come on over and visit my site. Thank you =)

 44. This can be a really very good study for me, Should admit which you are a single of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative write-up.

 45. Your style is unique in comparison to other folks I ave read stuff from. Thank you for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just book mark this blog.

 46. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

 47. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You cann at imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 48. I?аАТ’аЂа†ll immediately seize your rss as I can at in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you ave any? Kindly allow me understand in order that I may subscribe. Thanks.

 49. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 50. This blog is without a doubt interesting and informative. I have picked up many handy things out of this blog. I ad love to go back again soon. Thanks a lot!

 51. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 52. It as not that I want to copy your web-site, but I really like the style and design. Could you let me know which design are you using? Or was it especially designed?

 53. I will right away seize your rss as I can at find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you ave any? Please let me realize in order that I could subscribe. Thanks.

 54. Your style is very unique compared to other folks I ave read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I all just bookmark this page.

 55. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I ave truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I all be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 56. Spot on with this write-up, I absolutely feel this amazing site needs far more attention. I all probably be returning to read through more, thanks for the information!

 57. Thanks for another wonderful post. Where else could anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

 58. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We ave ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I am also an expert in this topic so I can understand your effort.

 59. It as truly a great and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this useful tidbit with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 60. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content!

 61. I simply want to say I am new to blogging and actually savored your web site. More than likely I am going to bookmark your site. You surely have wonderful writings. Regards for revealing your blog.

 62. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is fantastic, as well as the content!. Thanks For Your article about sex.

 63. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere. Brief but very accurate info Thanks for sharing this one. A must read post!

 64. Well I truly enjoyed reading it. This post procured by you is very effective for correct planning.

 65. What as Happening i am new to this, I stumbled upon this I ave found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & assist other users like its aided me. Good job.

 66. Thanks for another wonderful article. Where else could anyone get that type of information in such a perfect way of writing? I ave a presentation next week, and I am on the look for such information.

 67. It’s really a nice and helpful piece of info. I’m satisfied that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 68. it’ss good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Excellent read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account

 69. A person necessarily help to make critically posts I’d state.
  This is the very first time I frequented your website page and
  up to now? I surprised with the analysis you made to create this actual post extraordinary.
  Great task!

 70. Keep up the wonderful piece of work, I read few blog posts on this internet site and I believe that your blog is rattling interesting and has got bands of superb information.

 71. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I ave really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 72. whoah this blog is excellent i love reading your articles. Keep up the good work! You know, a lot of people are searching around for this information, you could help them greatly.

 73. Wow, amazing blog structure! How long have you been running a blog for?

  you make blogging look easy. The overall look of your
  website is great, as smartly as the content!

 74. The fragrance of flowers overflows with the change of seasons, the colorful clouds show that the summer is far away, the bright of the moon invites the lingering of golden autumn, the greetings of the heart spread the thoughts of friendship, the beautiful wish of prayer is happy forever, dear friend, wish you every day happy!

 75. Viagra Rezeptfrei Kaufen Hannover Cialis Viagra Levitra Differenze Drug Interactions Xanax Amoxicillin Buy Cialis Amoxicillin Bloos Sugar Propecia Nachteile Buy Accutane Online Forum

 76. At this time it looks like Drupal is the best blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 77. I’m gone to convey my little brother, that he should also
  go to see this web site on regular basis to get updated from latest news update.

 78. What as up everybody, here every person is sharing such knowledge, therefore it as nice to read this blog, and I used to pay a quick visit this website everyday.

 79. I truly appreciate this post. I ave been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

 80. This unique blog is really educating and also diverting. I have chosen many handy advices out of this amazing blog. I ad love to go back again and again. Cheers!

 81. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set
  up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% sure.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

 82. Coco Coconelu

  Very agreeably article . I couldn’t accord more on the poop provided.

  What do you improvise close to my locate ? 123movies

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük