Sci-Fi Filmek

Roland Emmerich: csúszhat az Independece Day 2, jöhet viszont Will Smith + Stargate reboot


Digital Spy (akik alávaló módon ugyanazt a betűtípust használják a logójukban, mint mi), interjút készített Roland Emmerich-hel, amiben két fő téma került elő. A rendező két legemlékezetesebb filmje az Independence Day – A Függetlenség Napja, valamint a Stargate – Csillagkapu voltak, nem meglepő módon ezzel kapcsolatban kérdezték őt.

Míg a korábbi nyilatkozatokban Emmerich kimondottan tagadta, hogy Will Smith visszatérne az Independence Day második epizódjába, most már nem zárta ki a lehetőségét. “Néha azt mondom, hogy nem, Will Smith nem lesz benne, elsősorban, mert nem akarja megcsinálni. Most viszont tervbe van véve egy találkozónk, és meg akarjuk újra beszélni. Bármi megtörténhet” – lebegtette meg, hogy mégis visszatérne Steven Hiller kapitány szerepébe a népszerű színész. Amikor az After Earth című, utólag bukásnak bizonyult filmet promózta Smith, akkor még azt nyilatkozta, hogy szép lassanként ki akar vonulni a blockbusterek világából, és a kockázatosabb, művészibb jellegű filmek felé szeretne elmenni. A kérdés, hogy az After Earth sikertelensége mennyire befolyásolhatja a döntését.

Will Smith döntésétől függetlenül azonban elképzelhető, hogy egy évet csúszni fog a film. Jelenleg 2015. július 3-a a bemutató kitűzött dátuma – ám Emmerich most bejelentette, hogy jó eséllyel 2016-ra csúszik a film a nehézségek miatt.

Digital Spy riportere rákérdezett a Csillagkapu filmekre is. A rendező elmondta, hogy eredetileg egy trilógiát tervezett, ami most már nyilván nem fog megvalósulni – a színészek egész egyszerűen kiöregedtek a szerepükből. Ugyanakkor megkeresték a jogokat birtokló MGM-et, hogy készítenének egy folytatást – ami egyben rebootja is lenne a sorozatnak, és ebből csinálnának egy trilógiát.
52 hozzászólás on Roland Emmerich: csúszhat az Independece Day 2, jöhet viszont Will Smith + Stargate reboot

 1. Csillagkapu reboot? Érdekesen hangzik. Hátha Roland bácsi előrukkol valami izgalmas és érdekfeszítő történettel. Ha valóban megcsinálja, remélem nem lesz elcseszve (bár én szeretem nagyon a filmjeit 🙂 )

 2. Mondjuk az After Earth-ről csak az nem tudta, hogy bukás lesz, aki az elmúlt tíz évben nem nézett Shayamalan filmet. Komolyan nem értem, hogy hány ipari hulladékot kell annak a faszinak rendeznie, hogy végre megfeledkezzen róla Hollywood. Vagy hogy a Will Smith kaliberű színészek miért vetik ilyen nagy lelkesedéssel bele magukat a projectjeibe… Ami a StarGate rebootot illeti, hagyni kéne ahogy van. Bár őszintén szólva én SOKKAL jobban szerettem a filmet, mint a sorozatot, de a rajongók miatt nem kéne bolygatni a dolgot.

 3. suvomi

  Nem értem miért kell ID-2… Az eredeti + felújított változatot kb 40x láttam, és most is megnézem és élvezem. Sztem le lett zárva. Jó vége volt, kerek sztori, pont.

  A Csillagkapu… hát a film 5*-os, sőt szerintem a sorozatok is patentul sikerültek annak ellenére, hogy az Univerzumot elkaszálták. Jót tenne egy kis frissítés a szériának, persze nem a JJ féle lebutított tucatfilm ST frissítésre gondolok.. hanem egy normális az eredetihez hű megoldásra, olyan csapattal akik értik is milyen is a Csillagkapu univerzuma (és most nem a sorozatra célzok :D).

 4. Én simán kíváncsi lennék egy stargate újragondolásra. Az eredeti film és az SG-1 sorozat is no1 nálam, viszont a végére jócskán kifulladt. Érdekelne, hogy egy új irányvonalon elindulva mit lehetne kihozni belőle.

 5. Independence Day 2 gondolom az újjáépítésről fog szólni, meg hogy az idegeneket a hágai nemzetközi bíróság elé állítják háborús bűnökért nem?:)

 6. Csak és kizárólag akkor nyúljon hozzá bárki is a Csillagkapu világához ha _méltó_ módon tudja azt folytatni, minél több crossoverrel az SG-1 és Atlantis gárdával.

 7. Anyukájukat rebootolják! Fejezzék be az Atlantist és az Universe-t, aztán indítsanak egy negyedik, az SG-1-hoz és az Atlantishoz hasonló sorozatot.

 8. Én nem szeretnék Stargate rebootot. Most töltötték újra a Star Trek-et, a Star Wars is töltődik. Inkább folytathatnák az SG: Atlantist, vagy még inkább a SG: Universet.

 9. sheenard

  Eszébe ne jusson senkinek az SGU-t folytatni. Már megszületésekor halott volt, zombikkal meg jobb nem foglalkozni. Toljanak ki egy negyedik sorozatot, mondjuk az SGA hangulatában… 🙂
  Bár jöhetne mozi is… akár trilógia. Felőlem JJ-től is. Csak pont Emmerichtől ne.

 10. suvomi

  @sheenard: ÁÁÁÁÁÁÁ!!! Inkább én rendezem meg az SG-t, mint az az análfabéka… még a végén azt is elbarmolja azt nézhetek… 😀

Comments are closed.