Képregényfilmek

The Batman – reboot 2016-ban?


Úgy tűnik, a Warner illetékesei nem olvasták a The Dark Knight Rises kritikát, amiben kétségemet fejeztem ki egy újabb Batman-rebootot illetően. A hírek szerint The Batman címmel jönne egy újabb inkarnáció, 2016-ban.

Bár Christopher Nolan és Christian Bale egy remek filmmel búcsúztak el Gothamtől, az élet nem áll meg – egy franchise, ami 12 nap alatt 300 millió dollárt képes betermelni a jegyeladásokkal, azt folytatni kell. Úgyhogy lesz újabb Batman-reboot, de a stúdió nem akar újabb eredettörténetet – szerintük a közönség manapság túl sok eredettörténetet látott, és már belefáradtak ezekbe. Valljuk be, ebben van valami.

A The Batman az új Superman-feldolgozás, a Man of Steel után érkezne, de még a tervezett Justice League of America előtt. Míg a Nolan-Bale páros mereven elzárkózott attól, hogy egy közös filmben szerepeljen az általuk kitalált Batman, addig Henry Cavill-nek, az új Supermannek szerződése is van a Justice League-re. A The Batman a tervek szerint nem meséli el újra a Denevérember első lépéseit, hanem egyből a történet közepébe ugrik – amikor már Gotham megszokta, hogy az égen néha feltűnik a denevérjel. Hogy ki lenne a főszereplő, rendező és a több stábtag, arról egyelőre még nagyon korai lenne beszélni.

Mit gondoltok az elképzelésről?


 • ez hülyeség:/

 • Hollywoodban már csak sequel, remake vagy franchise adaptáció készülhet, így semmi meglepő nincs benne. A szerencse az, hogy nem a Nolan-trilógiát akarják piszkálni (egyelőre legalábbis így tűnik).

 • Az élet nem áll meg. 🙂 Van egy realisztikusabb elgondolású szépen lezárt trilógiánk, de attól még millió Batman történetet lehet elmesélni. Ha jól csinálják meg, miért ne lehetne életképes egy újabb Batman értelmezés új történeti vonallal?

 • Na majd amikor az Asylum kezd el rebootolni. 😉 Amúgy fantasztikus, hogy ennyi ötlet van Hollywoodban. :S

 • Nem ez a szomorú, hanem hogy épkézláb, új sztorin mintha nem is gondolkodnának. Banyek, Japánban évente több potenciális jó ötlet jelenik meg animékben – csak hát anime-szinten, ugye -, addig az USA-ban alig van új projekt, az is szuperhősös.

 • vagy pl szívesen látnék egykét orosz produkciót – egy jó Metro 2033 még várat magára:)

 • vagy pl szívesen látnék egykét orosz produkciót – egy jó Metro 2033 még várat magára:)

 • A Nolan trilógia remek lett. Kaptunk egy realisztikus Gotham-et, emberi szereplőkkel de annak ellenére, hogy mind három részt nagyon szeretem, de azt kell mondjam túl kevés volt bennük Batman. Nekem hiányérzetem van így a “Rises” után.

  Persze nem mondom, hogy ilyen hamar megint reboot kellene. Vannak más szereplők akikre ráférne illetve a “Batman of the Future”-ből jöhetne valami igazán Dark Sci-fi ha már a denevér embernél vagyunk.

 • mentolosmacska

  Én nagyon örülnék bármilyen további Batman-filmnek, akár Nolannel, Bale-lel, vagy Robin sztorijával. De akár eredettörténet is jöhet, csak nem tartom valószínűnek. Szeretettel várom a filmet. 😀

 • LA

  Hogyha kellően más stílust fog képviselni, tehát nem hihető sztorival hozakodnak elő, mint Nolan, hanem képregényesebb, gótikusabb lesz, mint annó Tim Burton Batmanjei, akkor érdekel. Amúgy felesleges. (amúgy nagy a valószínűsége, hogy az Arkham Asylum videójáték lesz megfilmesítve)

 • miért nem lehet simán csak egy új batman történet? vesznek egy kockafejű színészt, oszt’ betmenkedjen. miért kell megint elmesélni, hogy a kisklambónak megölik apját-anyját, etc…?

 • @LA

  Állati jó az Arkham Asylum / Arkham City, de remélem, nem azt akarják megfilmesíteni.

 • solymosgyu

  igen. és sok sok gyilkosság a mozikban gondolom.

 • Ettől az záró résztől én többet vártam. Jó-jó, de olyan volt, mintha nem is Batmanről szólna.

  Orosz produkciót? Akkor egy Kin Dza Dza remake kéne! Vagy egy digitálisan felújított kiadás. 🙂 Egyébként ott volt nemrég az Обитаемый остров (Lakott sziget), persze Sztrugackij-mű alapján, látványvilágban jó lett, de a történet meg a vágás valahogy nem igazán állt össze.

 • “szerintük a közönség manapság túl sok eredettörténetet látott, és már belefáradtak ezekbe”
  Mert a rebootokba nem… Se a remake-kbe, se a sequelekbe… Csak a prequelekbe, mi? LOL!

  Úgy hiányzik a közönségnek egy újabb Batman remake, mint Elefántembernek a tükörszoba. Főleg, ha azt az Avangers széria mintájára próbálják megcsinálni… Eh… Az Avengers zseniálisan szórakoztató film, de muszáj emiatt másolni? Oké, költői kérdés volt…

 • @dzséjt:

  Az Avengers pár hét alatt betermelt 1 milliárd dollárt. És a Warner/DC látá, hogy ez jó. 🙂

 • Akárcsak a képregényeknél, filmeknél is belefér a reboot-gondolata. Nincs ezzel semmi baj. Persze más kérdés, milyen minőség lesz.

 • Na igen, de egy ilyen dobást nem tud akárki megismételni. A Dzsásztiz Lígnek szerintem esélye sincs erre.

 • Sok függ az új Superman filmtől, de tény, hogy az Avengerst azt két szuperül sikerült Iron Man és egy-egy közepesebben, de élvezhetően előadott Captain America és Thor vezette fel. Plusz kellett a sikerhez egy Joss Whedon is, aki nem terem minden bokorban.