TV

A Syfy és a Leviatán ébredése – jön a The Expanse tévésorozat


Tavaly lelkesen számoltunk be arról, hogy az Alcon Television Group lecsapott a Térség című regénysorozatra – ennek első kötete, Leviatán ébredése szerintünk a tavalyi év egyik legjobb hazai könyvmegjelenése volt. A legfrissebb hírek szerint a sci-fis gyökereihez visszatérni készülő Syfy rendelte meg a tévésorozatot.

Tíz epizódos első évadot rendelt meg a The Expanse – Térség sorozatból. Ahogy már a korábbi hírekből tudni lehetett, a forgatókönyvet Mark Fergus és Hawk Ostby írja – utóbbi legjobb munkái közé tartozik az Iron Man első része, valamint a Children of Men mozifilm, így mi komoly reményeket fűzünk a projecthez. Hollywoodi berkekben úgy is hivatkoznak a sorozatra, hogy ez egy “Trónok harca a világűrben” . Dzséjt kollegát az első kötet inkább emlékeztette a Babylon 5-re.

The Expanse első kötete, a Leviatán ébredése két főbb szálon induló történet: az egyikben az ex-katona James Holden küzdelmét követhetjük nyomon, aki a Canterbury nevű jégszállító hajó elsőtisztje – majd egy rejtélyes támadásnak köszönhetően gyorsan előlép kapitánnyá. A másik szálon Miller detektív aktuális nyomozását láthatjuk, aki a kisbolygóövben kutat egy eltűnt lány után.

Az emberiség eddigre nagyjából elkezdte belakni a Naprendszert, vannak kolóniák a bolygókon és a nagyobb aszteroidákon is – de a csillagközi utazás egyelőre még mindig vágyálom. Arról nem is beszélve, hogy annyira szűkös nem lehet a Naprendszer, hogy ne szakadna frakciókra az emberiség: a Földre, a Marsra és az Övre, akik nem igazán szívlelik egymást.

James S. A. Corey szerzői álnév egyébként két írót takar, Ty Franck és Daniel Abraham áll mögötte.

Syfy elnöke, Dave Howe nagyon lelkesen nyilatkozik a sorozatról, epikusnak tartja és szerinte ez lesz a csatorna egyik legambiciózusabb munkája. A The Expanse megszerzését nagy győzelemnek tartja, ami megerősíti azt a stratégiájukat, hogy bátor, provokatív sorozatokat készítsenek. A The Expanse illik abba a sorba, amivel a jövőben akarnak előrukkolni: mint amilyen az Ascension, 12 Monkeys, a második szezonos megrendelését begyűjtött Helix és a nemsokára bemutatásra kerülő Dominion.

Reméljük a legjobbakat – ha van olyan sorozat, ami ismét olyan sikereket hozhat a Syfynak, mint annak idején a Battlestar Galactica, akkor a The Expanse-nek jó esélye van rá. A regénysorozat második része, a Caliban’s War idén várható a Fumax gondozásában.


30 hozzászólás on A Syfy és a Leviatán ébredése – jön a The Expanse tévésorozat

  1. ” a Leviatán ébredése szerintünk a tavalyi év egyik hazai könyvmegjelenése volt” Mindenki szerint, mert valóban tavaly jelent meg. 😛 🙂 vélhetően kimaradt a “legjobb”. 🙂 Amúgy a sorozat persze várós, nem is kicsit.

  2. a szerkezet abban hasonló, hogy egy ember szempontjából íródik egy fejezet … a szereplők mennyiségénél kezdődnek a komoly különbségek

Comments are closed.