TV

Sorozat készül Robert Charles Wilson Pörgéséből


2006–ban méltán nyerte meg a legjobb sci-fi regénynek járó díjat Robert Charles Wilson Pörgés című regénye, melyből most a Universal Cable Productions készít sorozatot.

robert-charles-wilson-spin-porgesEgyelőre csak a trilógia első részéről szól a THR híre, melynek producere Rob Morrow és Leslie Urdang lesz. Hogy melyik csatornán fogják bemutatni, az egyelőre még kérdéses. A Spin – Pörgés három gyerekkori barát sorsát követi végig, akik szemtanúi voltak annak, hogy a csillagok egyszer csak eltűntek az égről. A NASA űrszondákkal próbálja meg áttörni a Földet körülvevő sötét energiafalat, és rájönnek, hogy az idő sokkal gyorsabban telik odakint, mint a bolygónkon. Sokkal gyorsabban, 3,7 év telik el a Naprendszerben egy földi másodperc alatt. Ez azt is jelenti, hogy földi időszámítás szerint nincs már sok idő hátra addig, amíg a Nap felfúvódik, és elpusztít minden életet. A három főszereplő három különböző módon igyekszik megmenteni a Földet a pusztulástól.

“A Spin – Pörgés kedvelt regénye a sci-fi világnak a dinamikus karakterei és a lebilincselő története miatt” – nyilatkozta Dawn Olmstead, UCP alelnöke. – “Ez pontosan az a típusú, kritikai sikert aratott anyag, amilyeneket keresünk, hogy bővítsük az UCP portfólióját és növeljük az elérésünket.”

Rob Morrow elmondása szerint csak egy hétvégi olvasmánynak szerezte be a Pörgést, de azonnal meglátta benne a lehetőséget egy tévésorozatra.

Az UCPnek nem ez lesz az első sci-fi produkciója, a második évadával hamarosan jelentkező Defiance, a websorozatként bemutatott Battlestar Galactica: Blood & Chrome és a Warehouse 13 is a nevükhöz fűződik; nem lepődnénk meg, ha a Spin is a Syfy-on kerülne bemutatásra: a csatorna új stratégiája keretében visszatérnek a sci-fis gyökerekhez, náluk kerül bemutatásra például The Expanse sorozat is.


1 hozzászólás on Sorozat készül Robert Charles Wilson Pörgéséből

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük