Sci-Fi Filmek

Roberto Orci rendezné a Star Trek 3-at, Alex Kurtzman pedig a Venom filmet


Roberto Orci és Alex Kurtzman nagyjából egy évtizede dolgoznak közösen mindenféle projecteken – ám most részben elválnak egymástól. Bár tévés produkciókon továbbra is tervezik az együttműködést, mozifilmes fronton valószínűleg külön válnak útjaik, jelentette a Variety. 

Ez lehetőséget ad arra, hogy mindketten elmerüljenek a rendezés világában is: Roberto Orci pedig nem mást célzott meg, mint a rebootolt Star Trek harmadik részének rendezői székét.

A forgatókönyvet már írja az új Patrick McKay és John D. Payne társaságában, közben azonban keményen lobbizik, hogy ő is rendezhesse a filmet. Mióta kiderült, hogy J.J. Abrams átigazol a Star Wars stábjába, és nem lesz ideje az új Star Trek-filmre, folyamatosan megy a találgatás, hogy ki lesz a Star Trek 3 rendezője. Egy jó darabig emlegették Joe Cornisht, mint lehetséges rendezőt.Ha a Paramount bizalmat szavaz Orcinak, akkor ez lehet az első rendezése – ebben a célkitűzésében egyébként Abrams produkciós cége, a Bad Robot támogatja őt.

Paramount mindenesetre kényes helyzetben van, a stúdió nagyon óvatos, amire minden oka megvan: jó lenne, ha a Star Trek 3 bemutatója 2016-ra esne, hiszen ebben az évben lesz 50 éves a sorozat – ezt az alkalmat viszont egy nagyon jó filmmel lenne célszerű megünnepelni.

Kurtzman szintén rendezői karriert kerget: a People Like Us című filmmel már túl van az első rendezésén, és úgy tűnik, hogy a Venom filmet, a Sony Spider-Man sorozatának spin-offját is ő viheti. És közben a Universallal is tárgyalásokban van: a stúdió a hírek szerint egy, a Marvel Cinematic Universe összetettségére hajazó megfranchiset szeretne, a korábbi szörnyes filmjeire alapozva. Ha Kurtzmannak összejönnek ezek a tárgyalások, akkor a felújított Múmiától a Van Helsingig sokféle szörnyeteghez lesz köze.

Az Orci-Kurtzman páros a 90-es évek óta dolgozik együtt, a Hercules tévésorozat óta alkotnak összeszokott párost. A CBS-nek továbbra is közösen dolgoznak különféle tévésorozatokon, legutóbb a Sleepy Hollow pilotját hozták össze.

 


1 hozzászólás on Roberto Orci rendezné a Star Trek 3-at, Alex Kurtzman pedig a Venom filmet

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük