Star Trek

Joe Cornish lesz a Star Trek 3 rendezője?


Deadline információi szerint Joe Cornish lehet az esélyes jelölt a következő Star Trek film rendezői posztjára. J.J. Abrams ugyebár a Star Wars munkálatai miatt semmi esetre sem tudja bevállalni az új film rendezését, habár producerként még így is számítanak a közreműködésére. A rendező személye már csak azért is kritikus, mivel közeledik a Star Trek ötvenedik születésnapja, a stúdió pedig 2014 nyarára tervezte be a forgatást.

Joe Cornish 2011-ben debütált, mint rendező, az Attack The Block című filmet dirigálta – gyakorlatilag nulla büdzséből hozott ki egy “idegenek megtámadják a Földet”-típusú sztorit, melyben egy londoni gyerekbanda védi meg a szomszédságot a gonosz idegenektől. Cornish ezen felül társírója volt az The Adventures of Tin Tin-nek, valamint a Marvel egy következő szuperhős filmjének, az Ant-Mannek is. Ő dolgozik a Neal Stephenson regényéből tervezett filmen, a Snow Crash-en is.


31 hozzászólás on Joe Cornish lesz a Star Trek 3 rendezője?

 1. ranger

  A legsötétebb Star Treknél csak jobb lehet.
  – Az apa robbant miután a kislánya már megkapta a gyógyszert.
  – Kirk és McCoy úgy úszik, mint az atlantiszi ember.
  – A klingonok meg végigmalmozzák, hogy két föderációs hajó hadgyakorlatozik a főbolygójuk felett!
  Az első ST mozi, amit nem sietek beszerezni.

 2. Gerzson

  @ranger: Elég sok dologba lehetne belekötni az Sötétséges Star Trek esetén, de ezekbe pont nem:
  – Nyilván Harrison biztosította az apát, hogy a lánya nem fog túl jól járni, ha nem robbant.
  – Igazad van, valóban úgy kellett volna ábrázolni, hogy a film első 10 perce azzal teljen, hogy Kirk és McCoy kapálózik – micsoda rendező-zseni lenne belőled. 😀
  – A két hajó a mi naprendszerünkben, föld-közelben “hadgyakorlatozik”. A “hadgyakorlat” végén a két hajó San Fransiscora zuhan, az viszonylag messze van a Kronostól. 🙂

 3. ranger

  – Oké az apás részt elfogadom. De akkor miért írt leleplező levelett az admiralitásnak?
  – Kirk és McCoy nem kapálózott, hanem szimplán megfulladt volna, azon a távon víz alatt.
  – A Kronoson meg ott balhézott az away team. Nem védi a főbolygót egyetlen Vészmadár sem? Miért nem ered egy komplett flotta a komp és az Enterprise nyomába?

  és akkor még nem beszéltünk ezekről:

  – Chekov egymaga megtartja Kirk-öt és Scottyt, amikor Kirk maga sem bírja Scottyt.
  – 72 rakétát hatástalanítanak igen rövid idő alatt, gondolom jut mindegyikre egy orvos, akinek beragad a keze, meg egy fegyvertechnikus, aki ért hozzá. Nagy a hajó személyzete, de nem hinném, hogy ennyire.
  – Az ST-ben szokatlan erőszakosságot -Scotty kitessékel az űrbe egy őrzővédőt egy bocsánatkéréssel, Harrison meg fejet roppant Marcus lánya előtt – meg most hagyjuk is.

Comments are closed.