Játék

Ingyenessé válik a Star Wars: The Old Republic [Frissítve]


Megjött a hivatalos bejelentés – ősztől korlátozásokkal ugyan, de ingyenesen is játszhatóvá válik a Star Wars: The Old Republic című MMORPG, míg az előfizetők továbbra is korlátozásoktól mentesen játszhatnak majd.

Magyar idő szerint ma éjszaka tartja az Electronic Arts a negyedéves pénzügyi beszámolóját, és nehéz elképzelni, hogy a hirtelen jött hír független lenne ettől az eseménytől. Tavaly karácsonykor startolt el minden idők egyik legjobban várt MMO-ja, az SWTOR, ám a kezdeti nagyon erős fellángolást annál komolyabb visszaesés követte. Alig pár hónap alatt 25%-al csökkent az aktív, fizetős játékosok száma – hogy a tendencia tovább folytatódott-e, azt a pénzügyi beszámoló után fogjuk megtudni, de a free to play modellre való váltásból nehéz másra következtetni. Frissítés: Az előfizetők száma kritikus érték, 1 millió fő alá esett a kezdeti 1,7 millióról. Az EA illetékesei szerint az év elején bevezetett modell, ami a 15. szintig engedte ingyen játszani az SWTORt, sikeresnek bizonyult, és felméréseik szerint F2P modellben a játékosok jelentős hányada térne vissza a Régi Köztársaság világába.

Azok a játékosok, akik továbbra is fizetik a havidíjat, azok minden további korlátozás nélkül játszhatnak, sőt, ún. cartel coinokat gyűjthetnek. Ezekből majd speciális, az ingyenes játékosok számára nem hozzáférhető tárgyakat vásárolhatnak. Cartel coint kap minden olyan játékos is, aki valaha előfizető volt július 31. előtt, minden előfizetett hónapért; akik anno a gyűjtői változatot rendelték meg, azok még plusz coint is kapnak.

Augusztusban az SWTOR 15 dollárért lesz megvásárolható, amiben benne lesz egy havi előfizetés.

Az ingyenes verzióban a játékosok bármely karakterosztállyal játszhatnak majd, és a jelenlegi maximális 50. szintig fejleszthetik a karaktereiket; ugyanakkor a karakteralkotásban lesznek korlátozások, bizonyos fajokat például nem választhatnak. A fizetős játékosok korlátlan mennyiségű Flashpointban vehetnek részt (ezek négyjátékos kalandok), az ingyenjátékosoknak korlátozással kell szembenézniük. Az előfizetők normál módon utazhatnak az SWTOR világában, a F2P játékosoknak nem lesz hozzáférésük minden lehetőséghez.

Hogy pontosan mikor vezetik be a F2P opciót, még nem tudni, de valamikor ősszel várhatunk rá. Frissítés: A hírek szerint novembertől vezetik be a F2P opciót. Bár a lépés nyilván pozitív hatással lesz a játékosok számát tekintve, kérdés, hogy anyagilag mennyire lesz sikeres a dolog – vajon feltámad a Bioware hosszú időn keresztül fejlesztett játéka, vagy továbbra is lejtmenetbe tart a stúdió?

 


38 hozzászólás on Ingyenessé válik a Star Wars: The Old Republic [Frissítve]

 1. nincs valami felmérés hogy mitől esett ekkorát, ha jól emlékszem felére a kezdetek óta? (1 millió alatt vannak már) tök érdekelne, hogy mitől csapott át érdektelenségbe a dolog.

 2. pfff, gyakorlatilag a WoW az egyetlen MMORPG amelyik meg tudja tartani az előfizetőit. F2P a Star Trek Online, WoT, Lord of the Rings Online most pedig a SWToR is. Kemény.

 3. Nem teljesen, vannak még ilyen távol-keleti “érdekességek”, amivel a rengeteg fanatikus függő koreai játszik, mint a Ragnarok. 😀

 4. Azért voltak olyan pofás játékok, amikért nagy kár volt, pl. Tabula Rasa. Kíváncsi vagyok, ha valaha kijön a World of Darkness on-line, az meddig fogja húzni.

 5. Colmath

  Sajnos tényleg várható volt, bár ez még jó dolog is lehet. Anno a LotRO-t is temették, amikor F2P-be ment át, és az ezt megelőző időkben nagyon elapadt a kiadott tartalom, azóta viszont robbanásszerűen nőtt a playerek száma, illetve a bevételek is, és még mindig folyamatosan bővítik nagy tempóban a játékot. Szóval szerintem ne temessük az SW:TOR-t egyelőre.

 6. sokan a WoW haláláról mesélnek, erre a SWToR egy milla alatt, nevetséges,

  amúgy állítólag a WoW is esik lassan, nem véletlenül lett ingyenes 20. szintig az is, azért kéthavonta 8000 huf egy megfoghatatlan valamiért, aminek 2004-is már inkább jópofa mintsem lélegzetelállító volt a grafikája, nagyon nem mindegy

  Tabula Rasa-t án is sajnálom, Ragnarök meg nagy királyság, bár az már évek óta ilyen mikor rendszerben működik, mint a keleti játékok jelentős hányada

Comments are closed.