Star Wars

Elkészült a Millenium Falcon!


A Yahoo információi szerint elkészült a Millenium Falcon 1:1 arányú mása, amit az új Star Wars trilógia forgatása során fognak használni. A galaxis leggyorsabb hajóját, ami 12 parszek alatt tette meg a Kessel futamot nem csak kívülről fogják filmezni, de a belső részeit is teljes egészében megépítették a Yahoo forrásai szerint. A díszletet egy meg nem nevezett külső helyszínen építették meg, amit akkor szállítanak a Pinewood stúdióba, amikor a Lucasfilm / Bad Robot megkezdi a forgatási munkálatokat.

Egy ilyen díszlet megépítése komoly beruházás, amiből arra lehet tippelni, hogy nem csak a VII. epizódban, de a teljes új trilógiában fontos szerepe lesz Han Solo öreg hajójának. És miért ne lenne? A világ egyik legismertebb űrhajójáról van szó, ami szinte védjegye a Star Wars-univerzumnak. A Falcon megépítése teljesen összhangban van a rendező, J.J. Abrams azon elképzelésével, hogy amit lehet, azt fizikai formában is létrehozzák, jelentősen visszavéve az előzménytrilógia CGI-orgiájából. Ennek megfelelően egyébként R2-D2-t sem számítógépes animációval fogják létrehozni, hanem valóban megépítik, méghozzá lelkes rajongók: az R2-D2 Builder Club fogja szállítani az asztromech modelljét. A csapat tagjai viccből ajánlották fel segítségüket Kathleen Kennedy-nek egy convention alkalmával – a Lucasfilm vezérének viszont annyira bejöttek az általuk készített droidok, hogy valóban megbízást kaptak a filmben való közreműködésre.

Azon felül, hogy a végeredmény sokkal hitelesebb és élőbb legyen, mintha csak CGI-t használnának, van még egy aspektusa annak, hogy miért éri meg a Disney-nek a Falcon 1:1 arányú megépítése. Nem titok, hogy a Disneyworld mintájára szeretnének létrehozni Star Wars élményparkokat is – aminek bizony központi eleme lehetne egy teljesen bejárható Millenium Falcon, és valószínűleg 100 rajongóból 110 fizetne azért, hogy életében egyszer beülhessen a pilótafülkébe.

(A fent látható fotó csak illusztráció, és a francia Cédric Delsaux Dark Lens című sorozatának része.)


23 hozzászólás on Elkészült a Millenium Falcon!

 1. Scoo

  Alex: kövesd őket a facebookon. Ott meg van magyarázva a dolog.
  Amúgy naná, hogy én is fizetnék.

 2. Gabs

  En is fizetnek, meg szep …

  The Kessel Run was one of the most heavily used smuggling routes in the Galactic Empire.[3] Han Solo claimed that his Millennium Falcon “made the Kessel Run in less than twelve parsecs”. A parsec is a unit of distance, not time. Solo was not referring directly to his ship’s speed when he made this claim. Instead, he was referring to the shorter route he was able to travel by skirting the nearby Maw black hole cluster, thus making the run in under the standard distance. By moving closer to the black holes, Solo managed to cut the distance down to about 11.5 parsecs.[source?] The smuggler BoShek actually beat Solo’s record in his ship, Infinity, but without cargo to weigh him down. A few months later, Han Solo beat both his own and BoShek’s records in a run he made with Luke Skywalker.[2]

 3. Pretoryan

  Őőő… igazából Landó öreg hajója, de ne vitatkozzunk róla! 🙂

 4. Én eddig azt hittem, a hülyeségnek is van határa, de lassan kénytelen leszek egyetérteni Einstein-nel. Lucas baromságaira miért kell görcsösen magyarázatokat keresni? A midi-chloriánok óta van bárkinek kétsege a lucasi kamuverzum felől?

 5. Kafa ez a kis koréliai szállítóhajó,nem tudom melyik kéne inkább,a Falcon vagy az Ebon Hawke.Akit komolyabban érdekel a Wookiepedia-n mindent megtalál!

 6. Ez a szöveg, csak nekem tűnik hülyeségnek? Emlékeim szerint az “… alatt tette meg” szófordulattal időmennyiséget szokás hivatkozni, a parszek pedig távolság-mértékegység…

 7. Lebowski

  Ezt a baromságot 🙂 Minek kellett egy ilyen hülyeséget Han Solo szájába adni? Eleve a Parszek az a távolság ahonnét a Nap-Föld közepes távolság egy ívmásodpercre látszik egymástól. Minek kellett olyan mértékegységeket bevezetni a filmbe amelyek egyértelműen a Föld, Nap viszonylatban értelmezhetőek???

 8. howard

  egy messzi-messzi galaxisban bármilyen mértékegységet is vezetsz be, azt a földieknek meg kell magyaráznod, és a magyarázatba óhatatlanul is földi viszonyítási alapok kerülnének bele… ezért, ha valaki egy messzi-messzi galaxisban azt mondja, hogy PARSZEK, akkor azt azért mondja, hogy a földi halandók értsék és fel tudják mérni… mert ha azt mondja, hogy gibridutrix, és az tulajdonképen tíz métert jelent, akkor inkább azt mondja, hogy tíz méter, mert azt megérted… mert nincsen Messzi-messzi galaxis és FÖLD mértékegység szótár 🙂 meg ródd fel nekik azt is, hogy angolul beszélnek… mégis, hogyan merik megtenni egy messz-messzi galaxisban, hogy földi nyelvet használnak? 🙂

 9. howard

  ja igen, vannak a SW univerzumban magyarul beszélő idegenek is, de ez természetes… mindenki, minden faj volt és van és lesz is egyszer Magyar 🙂 ez az univerzum alaptörvénye, és ha a fene fenét eszik is, ez akkor is így van 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük