SF hírek

2 hozzászólás on Dragon Age: Origins teszt

 1. Kisebbik Bangó

  Bár a játék gyengéit tekintve igazad van, de a pozitívumait jóval jobbnak éltem meg, és összességében zseniálisan időtöltésben volt részem, imádtam, és neki is futok a 2. körnek, szigorúan Nightmare fokozaton.
  A játék nehézségével kapcsolatban azt kell mondjam, hogy a valódi nehézségi fokozatok így néznek ki:
  Easy: 3*mage
  Normal: 2*mage
  Hard: 1*mage
  Nightmare: 0*mage

  A játék ugyanis csak addig a pontig nehéz, míg meg nem érti az ember a mage-ek kezelését, azután vicces. Egy törpe warrival kezdtem el a játékot, és konstatáltam már az Origin alatt, hogy a normal és a hard között csak az a különbség, hogy hardon cooldown-ra kell inni a HP potit, míg normalban lehet ésszel kezelni. Csalódva a mechanikában indítottam egy maget, és magamon kívül használtam még egyet a partyban. Amint megértettem, milyen irányban kell fejlődnöm a 2 karakterrel, hirtelen elviselhetetlenül könnyű lett a normal fokozat, szinte hack&slash.
  Szóval bárkinek, aki szeretne kihívást a játékban azt ajánlom, hogy minél kevesebb mage-et használjon, mert trivializálják a harcokat.

  Adok végezetül két linket, mindkettő a játék egy meg nem említett gyengeségét próbálja kompenzálni, konrétan, hogy a tooltipek rettentő felületesek, ezért ha valaki a karakterét tervezi, nem tudja mibe fog bele, míg el nem jut egy-egy képesség kipróbálásáig, ami végül jelenthet nagy csalódást is.

  Az első egy oldal, amit egy arc szórakozásból csinál, így lassan frissül, nem teljes, stb. Próbálja a játékban található dolgokat kicsit jobban konkretizálni:
  http://dragonage.gulbsoft.org/doku.php/

  A második egy addon, a party campben, flameth kunyhójánál, és még pár helyen megjelenik egy holló, akitől egy potit szerezhetünk, amelyet ha megiszunk, visszakapjuk az összes addig elosztott attrib/skill/talent/spell pontunkat, és újra eloszthatjuk, ha hibásnak találtatott az út, melyen karakterünket elindítottuk:
  http://social.bioware.com/project/469/

  Remélem segít valakinek/bárkinek, én fantasztikusan szórakoztam, de hozzá kell tennem, h az a 100 óra játékidő egy gyakorlottabb játékosnak úgy 80 óra, hogy ebbe a játék beleszámolja, amikor a menübe kimászva elmegy az ember enni/tusolni/aludni egyet délután, majd visszajőve folytatja.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük