Irodalom

37 hozzászólás on Zsoldos Péter-Díj 2009: Nordy Fox vs. Isten gépei?

 1. Az Isten gépei mellett szól, hogy Botond ismert név és a Poszthumán döntéssel is igen közel volt a győzelemhez. Nem lepne meg, ha a zsűri ezeket is figyelembe venné.

 2. @adeptus

  Nem Botond ellen akarok szólni, de szerintem ha egy REGÉNYT kell értékelni, hogy az az adott REGÉNY mennyire jó, akkor ott a szövegnek kell számítania elsősorban. Nem annak, hogy az író ismert név-e avagy sem, vagy korábban közel járt-e a győzelemhez, vagy sem.

  Magának az írónak is többet ér így a győzelem, ha látja, hogy 100%-ban az írása miatt kapta. Szvsz.

 3. Nem az ideális esetet vázoltam fel, de nyilván egy zsűrinek baromi nehéz lehet elvonatkoztatni a szerzők személyétől és korábbi érdemeiktől. Ha sikerül, annál jobb.

 4. sayed

  A zsűrinek mindentől el kell vonatkoztatnia, a névtől és az eddigi teljesítménytől főleg! A regényeket csak önmagukban szabad értékelni egy díjnál. A ZSP-díj nem életmű díj.

 5. Marcus13

  Én is az Isten gépei-nek drukkolok, nagyon tetszett a könyv, de majd meglátjuk, hogy a zsűri hogyan dönt.
  Sayed: Úgy tudom, hogy Botond tervezi az Isten gépei-nek a folytatását, szóval a könyv vége lehet hogy ezért tűnt kissé elnagyoltnak, hogy legyen hol folytatni. 🙂

 6. Marcus13

  Kár, hogy nem ez a borító lett, legalábbis nekem sokkal jobban tetszik. 🙂
  A tehén is igen jól néz ki rajta és a cím is sokkal jobban ki van emelve.

 7. sayed

  Hát igen, ez a borító tényleg jobb (bár a színek azért itt is sötétek, de legalább Nordy tényleg Nordynak néz ki rajta). 🙂

Comments are closed.