TV

Westworld – HBO sci-fi pilot J.J. Abrams és Jonathan Nolan közreműködésével


Sci-fi pilotot rendelt a Bad Robottól és a Warner Bros. TV-től az HBO, jelentette a Variety. Ha minden jól megy, akkor egy sci-fi sorozat nyitánya lehet, mely egy 1973-as sci-fi filmklasszikus, a Westworld – Feltámad a vadnyugat alapján készül.

Az eredeti, 1973-as filmet Michael Crichton írta és rendezte, főszereplői James Brolin, Richard Benjamin és Yul Brynner voltak. A filmet annak idején jelölték Hugo-, és Nebula, valamint Golden Scroll (későbbi nevén Saturn) díjakra is.

A film története szerint a nem túl távoli jövőben járunk, ahol a Delos nevű élménypark olyan androidokkal üzemel, amik csaknem megkülönböztethetetlenek az emberektől. Napi 1000 dollárért a vendégek bármit megtehetnek ezekkel az androidokkal, bármilyen fantáziájukat kiélhetik – legyen az szex vagy gyilkosság. Az androidok különböző világok egy-egy karakterének vannak programozva – az élményparkon belül található középkori, római és vadnyugati részleg is. Itt található a Párbajhős, egy android, akivel pisztolypárbajt lehet vívni. A programozásának hála az emberek mindig gyorsabbak, mint az android, a fegyverek pedig úgy vannak beállítva, hogy csak az androidokat lehessen velük lelőni.

Természetesen előbb-utóbb problémák merülnek fel, pont akkor, amikor a film két főszereplője lazítana a Delos élményparkban. Sorozatos meghibásodások veszik kezdetüket: egy android nem teljesít bizonyos szexuális kívánságokat, egy robotkígyó megmar egy látogatót, sőt, egy android Fekete Lovag megöl egy látogatót a középkori részlegben. A Párbajhős pedig lelövi az egyik főszereplőt…

Az HBO közleménye szerint a Westworld egy sötét utazás a mesterséges értelem hajnalára és a jövő bűneibe. 1976-ban készült hozzá folytatás, Futureworld címmel, de ez már nem kapott annyira pozitív kritikákat. 1980-ban meg egy rövid életű sorozatba is belevágtak, amely mindösszesen 5 epizódot élt meg, és ebből is mindössze 3 került adásba. Ebben egy gonosz tudós próbálja a Delos androidjait felhasználva megszerezni a világuralmat – ennek alapján nem csodálkozunk a buktán.

Korábban érkeztek hírek arról, hogy Arnold Schwarzenegger főszereplésével készülne remake – ám ennek a projectnek többek között az is betett, hogy a nevezett úriembert kaliforniai kormányzónak választották.

Az HBO-s remake-et Jonathan Nolan (The Dark Knight, The Dark Knight Rises, A tökéletes trükk írója) és felesége, Lisa Joy fogja jegyezni, a pilotot szintén Nolan rendezi. A Bad Robottól Bryan Burk és J.J. Abrams, valamint Jerry Weintraub látják el a produceri feladatokat.

Összeállt volna az álomcsapat? HBO, ami sci-fit csinál Nolannel, a háttérben a Bad Robot-tal? Ha nem a Varietyn láttuk volna a hírt, nem hinnénk el.


32 hozzászólás on Westworld – HBO sci-fi pilot J.J. Abrams és Jonathan Nolan közreműködésével

  1. sheenard

    Sajnálnám, ha az álomcsapatnak csupán egy negyven éves, középszerű sci-fi film sorozattá remake-lésére futná 🙁

  2. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

Comments are closed.