TV

12 hozzászólás on Vissza a Star Trekkel a képernyőre!

 1. Zed Zero

  Számomra még mindig a TNG, DS9 eleje, VOY eleje időszak az etalon. Valahol még mindig várom, hogy Riker lesz a következő Enterprise kapitánya, és hogy Sisko után egy ázsiai kapitány vezényli a következő gárdát. Akkoriban szúrtak el valamit. Most nem kezdem újra, hogy mit, de hétkilenced egy baltaarcú rondaság.

  A csórikámnak meg sok sikert, de úgyis én fogom elkészíteni a következő Trek szériát. 🙂 Csak az a baj, hogy amíg a CBS nem lát pénzt a dologban, addig hiába sündörög mindenki a project körül. Egyébként ez a tag sem mondott semmi újat. Akkor már inkább jms, akinek legalább van egy ötlete egy alternatívára. Vagy a Burton által támogatott apokaliptikus animációs jövő. De ha nagyon akarnának valamit kezdeni vele, ott az olvasni tudó rajongók kedvence a New Frontier is.

  A minap néztem az Equinox-ot, ami az egyik legjobb dupla Voy epizód, mégha a könyv jobb is. (Abban Chakotay és Janeway is egymásnak feszülnek rendesen.) S arra jutottam, hogy a legszórakoztatóbb epizódok, azok melyekben több hajó is van. Pl Columbiás részek az ENT-ben. Ahogy már többször felmerült benem, az is, hog több hajós sorozat kellene a sikerhez.

  Ehhez persze plusz díszlet is kell. De meglehetne oldani ezt is, mint a középkorban a vetésforgót. Egyik helyszínen felhúzni a legénység hajóját, a másikban az épp aktuális helyszínt, a harmadikban meg csak tárolni az eddigi Trekkes hidakat. Persze ha kidobálták őket, mint a B5 falakat, vagy majd jól összevesznek rajtuk a Paramounttal, akkor problémás az ügy.

  Ráadásul amíg készül a XI, addig érdemein felül is éltetik a TOS érát, pedig három szezonnyi ötlettel szemben jóval több és használhatóbb elképzelés nyugszik a TNG-DS9-VOY időszakában. Mert amíg a TOS epizódjai felett -legyünk őszinték -elszállt az idő, és oda egy új univerzumot kellene kreálni (pénz, pénz, pénz), addig a TNG idején három sorozatnyi idegen, hajó és konfliktus áll élből rendlkezésre.

  Az meg egy dolog, hogy a XI-hez kinyitották a kincstárat, de hogy a következő részt is megfinanszírozzák-e az már kérdéses. Egy fecske meg nem csinál nyarat. Ettől függetlenül, ha a mozi sikeres lesz, a TOS-éra a legesélyesebb sorozatra is, persz már nem olyan epizód ötletekkel mint 67-ben. De akkor megint ott tartunk, hogy egy hajó, egy ellenség, egy kutya. (Mert többre aligha futja majd olyan TV-nél, ahol a jelek szerint nem fanok űlnek az irodákban.)

  A DS9-nél is mindig elmondom, hogy B5 nyúlás. Nem azért hogy vitát generáljak, hanem hogy jelezzem, nem itt kell hasra esni előtte, hanem a szomszédban. Tény, hogy a karakterei a legéletszerűbbek, de ha kivonjuk belőle a hozott (TNG és B5) anyagot, akkor ők sem találták fel a spanyol viaszt. Mindössze leszámoltak pár tarthatatlan klisével (erőltetett happy end, folytatólagosság hiánya) ahogy azt a vélekedésekkel ellentétben a TNG is megtette. Pl Picard sem bunyózott már ész nélkü mint Kirk, és a tisztjei is kaptak epizódokat, amiket főszereplőként oldottak meg.

  Ha pedig már a konkurenciát sasoljuk, érdemes megnézni a B5-ben mennyivel összetettebb 5 évad után a narnok vagy centaurik világa, a klingonokénál, vagy a romulánokénál. El lehetne gondolkozni egy Földpálya kikötős, nagykövetes ST sorozaton is. Vagy hogy mennyivel vicessebb, akciódúsabb az Andromeda, és nem félni annyira egy anarcikusabb folytatástól, persze azzal ellentétben őrizve a régi epizódok emberségét. Ami manapság valahogy inkább a harmadik műszak típusú sorozatokban köszön vissza, nem pedig sf-ben.

  Valahogy nagyon elhitték a sci-fi channelnél is, hogy az sf-rajongók akciósorozatokat és szörnyfilmeket akarnak látni. Amit személy szerint kikérek magamnak. Együttműködést akarok látni a hídon, utazást a sorozatban, és üzenetet az epizódokban. Persze akciót is, de nem cak azt..Jms hasonlatával élve, a Trek egy sportkocsi. Ha féltjük és nem hozzuk ki a garázsból, nem is hajthatjuk meg. Bele kellene menni a napi kényes témákba, persze profi írókkal és emberséges sztorikkal. Namármost kérem szépen, és zárom soraimat, ilyeneket lesz nehéz találni az Angyalok Városában.

 2. Deep Space Nine-ra szavaztam. Ha nem lenne Firefly és Stargate SG-1, akkor az lenne a kedvenc sci-fi sorozatom. Így csak a harmadik. Az elejétől a legvégéig nagyon jó, sőt mi több, kiváló.

 3. Kár, hogy ha egy szavazásnál nem tudok véleményt nyilvánítani, mert nem vagyok otthon a témában, akkor az eredményt sem nézhetem meg.

 4. solymosgyu

  Én szerintem hagyják abba a star treket. És kiszítsenek tanulságos osszefuggő történeteket.

 5. Mindegyiket másért szeretem – de mindet valamiért.
  Ahhoz a szép terjengős commenthez:) :
  Igen kéne valami üzenet, és az a Trekben, Andromédában szinte kivétel nélkül minden epizódot jellemzett, Andromédában még az elején a quótán is gondolkodni lehetett. És van egy kettő amelyik valóban legalább annyi agymunkát jelentett időben mint megnéz ni magát a tényleges részt.

 6. solymosgyu

  És még valami: én azt hallottam hogy csak éjszaka fogják adni a star trek-ket. Senki se nézné éjszaka.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük