Star Trek

40 hozzászólás on U.S.S. Enterprise vs. Battlestar Galactica

 1. Én ezeket az összehasonlításokat mindig is utáltam.
  Az más dolog, mit játszol el otthon a játékűrhajóiddal, de weboldalakat és cikkhegyeket szánni a témának… :-)))
  Megvan mindennek a maga helye, ennek a témakörnek szerintem leginkább az óvodai homokozóban. (Szigorúan szvsz. :-))))

 2. Nézd, ez pont olyan, mint hogy a sci-fi találkozók legnépszerűbb teremsportja a sci-fi definiálása. 🙂

 3. Archer

  Én szeretem az ilyeneket, szerintem a Galactica legyőzné az az Enterpriseot, hiába gyengébbek a technológiai helyzetben de egy erősebb, hatalmasabb hajó, végső esetben lehetne hatalmas fémből készült faltörőkos, azaz ha megbénul az Enterprise simán nekimennek és mint az az utolsó részekből látszik a sorozatban nem nagyon rongálódna meg.

 4. nossear

  Igazából nem nagyon lehet összehasonlítani, hiszen az Enterprise technológiájának jó része kitaláció, ámbár ezek a fent említett pontokban már ismert vagy a sci-fi világban elfogadott elméleteket egészítenek ki. Ezek alapján objektivitásomat megőrizni igyekezvén hadd fejtsem ki az álláspontomat. (Hátha még egy kis vita is lesz belőle.)
  Szóval: az 1-es ponttal egyetértek, energiafegyver – mechanikus lövedék.
  A 2-essel már nem annyira, ugyanis az a “pár fokozat” némileg enyhe kifejezés. Nem tudom, milyen jellegű atombombákat használ a Galactica, úgyhogy itt ki lehet engem javítani, de ha akár fúziós bombák lennének, 5 tonnás robbanófejekkel alig nagyobb, mint negyedannyi energiát szabadítanának fel, mint az Enterprise 3kg-os töltetei. Tehát ezekből 9 kéne, hogy az Enterprise pajzsai végérvényesen eltűnjenek. Pár atomrobbanást pedig a Galactica elvisel, de egy fúziónál 6400-szor erősebbet is? Úgy is mondhatnám tehát, hogy ezen a ponton nem értek egyet az összehasonlítóval.
  A 3. pontról az a véleményem, hogy mi átlátható, az a képzés kérdése. Ezen túl pedig minden a pontosságon nyugszik.
  4-es pont: egyetértek. De a Viperek méretéből és energiarendszeréből kiindulva szerintem az Enterprise hülye lenne kompokat küldeni ellenük, mikor nem jelentenek túl nagy veszélyt rá. Ellenben egy probléma és kérdés: hány Viper van a Battlestar Galactica-n?
  5.: szintén egyetértek. Hogy egy másik fórumról idézzek, “az Enterprise simán körbetáncolná” a Galactica-t.
  6-os: ha jól tudom, a transzporterekkel robbanófejeket is lehet sugározni (Voyager: S5E15-16, de a transzportertechnológia 120 évvel azelőtt se volt nagyon más). Ezzel a csata véget is érhetne akár egy lövés nélkül.
  És a 7. pont: való igaz, az Enterprise pajzsai baromi sok energiát követelnek, viszont baromi sok energiájuk is van. A reaktoruk energiatermelő egyenlete ilyesmi: E=mxc2 (négyzet). A pajzsok kiiktatása tehát egy elég nagy ha a cikkben. A fotontorpedók elhárításáról pedig: nem tudom, hogy az elhárítótűz milyen sebességű lövedékeket használ, de a fotontorpedók jóformán fénysebességgel haladnak: azokat is leszednék. Azt pedig nem tartom valószínűnek, hogy a fézereket elhárításra méretezett fegyverek tüze számottevő mértékben meggyengítené. Még ha az eredeti NCC1701 U.S.S. Enterprise 6-700 terraWatt-os fegyvereit nézzük is. (terra: 10 a tizenkettediken.)

  De az összehasonlítást én sem találom fair-nek, hiszen az Enterprise általunk meg nem magyarázható, így szinte hihetetlenül fejlett technológiával van ellátva. De ha már elkezdtük… Szóval az én véleményem az, hogy ha muszály lenne harcolni, a Galctica adna pár érdekes percet az Enterprise-nak.

 5. zenye

  Én jobban szeretem a BG-t mint a Strek-et, és a galacticának szurkolnék, de ez az összehasonlítás csak 1 pontot igényel, a többi felesleges: Ha letudja szedni a GAL az ENT pajzsát egyáltalán, akkor mennyi idő alatt szedi le ?? mert ha több mint 5-10 perc akkor nincs miről beszélni… Ha viszont kevesebb, mert pl 2-3 atom megoldaná, vagy egy cylon vírus :D, akkor az enterprise gyengécske struktúráját hamar ripityára lőné a GAL…

Comments are closed.