TV

Trónok harca: Királyok csatája – a második évad új szereplői


Több, mint 13 Emmy-jelölést kapott a Trónok harca tévésorozat, mely az HBO egyik legsikeresebb műsora lett idén – a második évad forgatása hamarosan megkezdődik. Minthogy a második regényben is tűnnek fel újabb fontos szereplők, ezért a szereplőválogatók nem unatkozhattak. Lássunk hát három új színészt, és hogy milyen karaktert fognak alakítani.

Stephen Dillane (John Adams, King Arthur) fogja alakítani az egyik legfontosabb trónkövetelőt, Stannis Baratheon-t, akinek csak a nevét hallhattuk az első évadban – mint a Vastrón jogos örököséét. Ő Robert Baratheon idősebb bátyja, Sárkánykő ura, valamint Renly Bartheon testvére is, aki szintén magának követeli a koronát.

Stannis udvartartásában a legbefolyásosabbnak Lady Melisandre számít, akit a Vörös Asszonyként emlegetnek, a Lángoló Szív papnője. Kemény, különös nőszemély, aki minden lehetőséget megragad arra, hogy a saját hitét terjessze, és eltüntesse az útból a többi vallást. Őt egy holland színésznő, Clarice van Houten (Black Book, Valkirye, Black Death) fogja játszani – nyilván talpig vörösbe öltözve, ahogy az illik a regények alapján.

Ha Melisandre a legbefolyásosabb Stannis udvarában, akkor Ser Tengerjáró Davos, alias a Hagymalovag a leghűségesebb alattvaló. Az egykori csempészt, aki sok-sok évvel korábban megmentette a trónkövetelő várát a becsempészett élelemmel, az ír Lion Cunnigham (Outcasts, Camelot, Centurion) alakítja majd.

 


60 hozzászólás on Trónok harca: Királyok csatája – a második évad új szereplői

 1. EGOKA

  Észrevettem, hogy a könyv fordítója sem mindig tud kiigazodni a rokoni szálakon, de Stannis nem Robert öccse?

 2. Rio

  Dehogynem!
  Robertnek két testvére van, Stannis és Renly. Robert a legidősebb, majd Stan és Ren.

 3. bastard

  na és ramsay boltonnal!?!?!?!??!?!?!?! 😀 na és a sok többi szereplővel, akikről még nem lehet tudni, hogy kiik játsszák őket?

  és mi van Thomennel? és mi van … najó, ennyi szarkazmus elég egy időre.

 4. Judit

  Hello Rio!

  Csak a pontosság kedvéért…! Stanis a legidősebb Baratheon fivér, Robert a középső, Renly a legfiatalabb volt.
  Bastard! Konkrétan kire is vagy kiváncsi? Ha figyelmesen olvasol, teljesen jól követhetőek a rokoni szálak. Szerintem.

Comments are closed.