Sci-Fi Filmek

Tom Cruise újra sci-fi filmben: Oblivion


A Tron: Legacy rendezője, Joseph Kosinski kapott 100 millió dollárt plusz egy Tom Cruise-t, hogy leforgathassa az Oblivion című sci-fi filmjét. A történet alapja Kosinski saját képregénye, ami az év későbbi részében fog megjelenni.

Eredetileg a Disney vásárolta meg az Oblivion filmjogait, amikor Kosinski még a Tron-t forgatta. A film azonban nem volt egy akkora nagy kasszasiker, mint mondjuk az Avatar – “mindössze” 400 millió dollár jegybevételt termelt világszerte, ami úgy tűnik, nem elegendő egy ilyen mammutcégnek. A stúdió azt is szerette volna, ha a rendező “családbarátabbá” tette volna a filmet, hogy szélesebb közönséget tudjanak elérni vele. Most mindenesetre a Universal átvette a projectet, adnak bele pénzt is, meg Tom Cruise-t is főszereplőnek.

Az Oblivion-t októberben kezdik el forgatni, Cruise 9 év után ismét sci-fit forgat tehát (a legutóbbi a Minority Report – Különvélemény című film volt). Egy távoli, poszt-apokaliptikus jövőben járunk, ahol a Föld felszíne annyira veszélyessé vált, hogy az emberiség a felhők közé költözött. Cruise karaktere egy olyan katona lesz, aki viszont a felszínen teljesít szolgálatot, drónokat javít, amik a felderítik a környezetet – és amik elpusztítják egy idegen faj utolsó túlélőit. Egy nap egy különös nővel találkozik, aki egy űrhajóval zuhan le – olyan események láncolatát elindítva, amik megkérdőjeleznek mindent, amit korábban hitt…


5 hozzászólás on Tom Cruise újra sci-fi filmben: Oblivion

  1. sheenard

    Nekem eddig tetszettek a filmjei, függetlenül attól, miben hisz… 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük