Sci-Fi Filmek

Terminator 2012 – új film a régi gárdával?


Mióta Arnold Schwarzenegger kitöltötte kaliforniai kormányzóságának maximális idejét, azóta találgatják a rajongók, hogy milyen filmben térhet vissza – természetesen sokan reménykednek egy új Terminator filmben… nem csak a rajongók, de a stúdióvezetők közül is. A múlt hét óta tartja magát a pletyka, hogy ez az új film meg fog valósulni – ma viszont arról szól a fáma, hogy nem csak Schwarzenegger fog visszatérni.

Hanem bizony a legelső Terminator film összes főbb szereplője. Ezt állítja megbízható, belsős forrásokra hivatkozva a Latino Review. A Terminator 2012 munkacímen futó projectben tudomásuk szerint több régi szereplőt visszavárnak – bár konkrét neveket nem említettek, de bátran tippelhetünk Linda Hamiltonra (Sarah Connor), vagy Michael Biehnre (Kyle Reese).

Ebből persze még semmi sem biztos, és persze lehet kacsa is a hír – ami biztosnak látszik, az annyi, hogy Justin Lin (Fast Five) lesz a rendező. Akárhogy is, komoly kérdés, hogy vajon a T3-T4 sztoriját akarják-e vajon folytatni, vagy a szereplőgárdával egyetemben a gyökerekhez térnének vissza. A Lation Review írója szerint el kellene felejteni az utolsó két mozifilmet, és a Terminator 1-2-re kellene csak alapozni. Igaza lehet?


47 hozzászólás on Terminator 2012 – új film a régi gárdával?

 1. Hát hogyne, és hogyan szerepelne Sarah és Kyle? Mint zombi? Vagy előzmény Connor nagymamával és Reese nagypapával? Esetleg Biehn eljátszhatja a T4-es Kyle öregebb változatát, de nem hiszem, hogy mikor visszaküldi John (aki akkor már dédipapa korú lehetne :D), a 18 éves Sarah rákattanna az apja korú Kyle-ra. Bár ki tudja.
  Bár hasonlóan mókás lenne a reumás, löttyet izmú T-800/101-est is látni. 🙂
  Én azt mondom, folytassák a T3-4 idővonalát (csak tegyék mondjuk 202X-be a sztorit, hogy elhatárolják a TS-től), a TS szereplőivel (mert már az is röhej, hogy Johnt mindig más alakítja, lassan beéri Anakin Skywalkert).

 2. A nagymama Sarah és a nagypapa Kyle járókerettel menekül a dédipapa korú, tolószékes T-800/101 elől. Már csak egy szétdrogozott John kéne a családba, és frenetikus lenne a Trottyminátor 5.

 3. A harmadikra már nem nagyon emlékszem miről szólt, de a negyediket tetszett, többször láttam. Szerintem kicsit pihentetni kellene a mozifilmeket, és én inkább az TSCC-t folytatnám, hülye amerikai stúdiók azt is elsülyesztették.

 4. Végh Norbert @ Facebook

  A harmadik még valahogy illeszkedett a sorba, de gyenge volt. A negyedik gyakorlatilag egy B film lett, azt mindenképp elfelejteném…vagy egy nagyon sötét tónusú, igényes sci-fi folytatással próbálnám kiköszörülni a csorbát. (Mint ahogy a Batman filmeknél jött egy Dark Knight…)

 5. kwindu

  Bocs, de az Indi 4 pocsék volt és akkor finoman fogalmaztam és sajnos a T3 és T4 is borzalmas volt. Nincs, ötlet hát elő kell szedni a régi ikonokat és le kell gyalázni Predator, Alien Terminator ,Indiana Jones, eddig egynek sem sikerült jó folytatást csinálni. Ok az új Predator annyira nem volt rossz bár egyszer elég volt megnézni nem úgy mint az első két rész amit azért azóta is elő veszem néha nap. Akár csak az Indi első három részem vagy a terminátor egy kettő Alien első két része.

 6. T3 gyenge volt nagyon.
  a T4 viszont nagyon nagyon megveszekedettül szörnyűségesen szar volt.

  Azok a párbeszédek.. az a történet…..tekurvaélet.
  Pedig abban az idővonalban lehetett volna egy igazán fasza filmet csinálni.

  Több folytatást könyörgöm nem. Légyszives Hollywood. Kegyelmezz, sok már nekem ez az egész.

 7. Másnak is kettesével jelennek meg a facebook-on rakott kommentek? :S
  Akkor inkább ide írom, hogy énszerintem az Indiana Jones négy azért nem nevezhető pocséknak, mert kurvajó volt. A régi ikonok legyalázását én sem szeretem, de az Indynél sikerült valami újat nyújtani, már csak a húsz évvel későbbi környezet ábrázolásával is, meg az ötvenes évekre jelemző ufómánia nagyon helyénvaló bevitelével is. Zseniális.

 8. Már ideje lenne ha a Jövőben folytatódna a Film !! akár a könyvekben (Terminátor sorozat ) Ja és még valami : A Terminátor – Sarah Connor krónikái sorozat ha jól tudom kb.:10 évados , mikor lesz nálunk a folytatása ??? jó lenne ha itt is leadnák végig !!!

 9. Belfegor

  Már ideje lenne ha a Jövőben folytatódna a Film !! akár a könyvekben (Terminátor sorozat ) Ja és még valami : A Terminátor – Sarah Connor krónikái sorozat ha jól tudom kb.:10 évados , mikor lesz nálunk a folytatása ??? jó lenne ha itt is leadnák végig !!!

  Bocs Tévedtem 16 évados a sorozat !

 10. T1 – a jövős jeleneteket leszámítva inkább hanyagoljuk.
  T2 – nagyon fasza film.
  T3 – egy-két pocsék poént leszámítva korrekt mozi.
  TS – ha nem lenne a T2, ez lenne a legjobb Terminator mozi.

  Indy 4 – jó kis film, de az első és a harmadik filmet nem tudja megközelíteni. Főleg a harmadikat nem, mert az a number 1 Indy film.

  Mondjuk szerintem sok régi film, amit állítólag gyaláznak, az csak a nosztalgiának hála olyan jó, hogy állítólag meg lettek gyalázva. Mert például a Predator 1-2 egy pocsék film, faék egyszerűségű sztorival, béna színészekkel, és annyi realitással, hogy ahhoz képest a Csupasz pisztoly filmek hitelesek. Csak ennek ellenére, vagy éppen ezért kurva király filmek. 😀 És ezt a Predators is hozza.

  Nekem is párosával jeleníti meg a f@szbug kommenteket.

  @Belfegor: jó lesz az két évadosnak is és ha jól emlékszem, már mindkettőt leadták magyarul.

 11. Belfegor: A The Sarah Connor Chronicles két évados (2008, 2009), az első évad a pilottal együtt 9 részes, a második pedig 22. (Lásd itt: http://www.imdb.com/title/tt0851851/episodes) Csak kérdezem, hogy jött ki neked 16 évad? 🙂
  (Ja, közben láttam, hogy dzsejt is helyesbített. 😀 )

  A mozifilmekkel kapcsolatban lényegében dzsejt-el értek egyet. Amíg nem volt TS, addig a T2 vitte a pálmát az első háromból. Persze tény, hogy a TS más, mint amit addig megszoktunk.

 12. Hálátlanok vagytok az első résszel. Igenis hangulatos film az, tiszta nyócvanasévek, és szerintem amennyire lehidaltatok, ahogy a téezres cégéiben átfolyt minden rácson meg bebuggyant mindenhová, legalább ugyanúgy lemerevedtetek, amikor az elsőben elindult stopmóban a vascsontváz!

 13. @Chelloveck: őszintén szólva, én se a T-800-atól, se a T-1000-estől nem hidaltam le. Engem már akkor is az űrhajók/repülők fogtak meg, ez esetben a HK röpcsik. Ezért is szeretem a jövőben játszódó jeleneteket a legjobban. 😀

 14. Leriel

  Én a 3. rész ellen és a 4. mellett vagyok, de nem ártana valami frappáns, nem túl mély értelmű, látványos és menő akciófilmet kiötölni. Arnoldot maximum úgy tudnám elképzelni, ahogy Lance Henriksen formálta meg az Alien univerzum Bishop robotjának eredetijéül szolgáló, élemedett korú tervezőt.

 15. Chelloveck: Nem mondtam, hogy nem voltak jó jelenetek az első részben, a vége amúgy különösen rendben van, amikor a Terminátor már tényleg “csak” egy fémváz. Ám összességében a kettesnek véleményem szerint jobb a hangulata, főleg a rendezői változatnak, ahol “kicsit” több van Sarah apokaliptikus víziójából, sőt, feltűnik benne Kyle Reese is (Michael Biehn). A négyes pedig modernebb, sötétebb hangulatú, a mai moziba járók igényeihez is talán jobban alkalmazkodik látványban.

  Amúgy nekem a sorozat is bejött, főleg, hogy volt kapcsolata a TS-el.

  Kíváncsi leszek erre a beharangozott ötödik részre, bár tartok tőle, hogy utólag úgy leszünk vele, jobb lett volna nem leforgatni. Bár még az is lehet, hogy Arnold összeszedi magát, ledolgozza amit le kellene (vagy plasztikáztat, zsírleszivat, stb.), és akkor még bármi is lehet. :D:D:D

 16. Agerthas

  Komolyan nem hiszem el hogy egyesek fikázzák az első két részt.

  Bazdmeg. Az első rész végén még most is össze szarom magam, úgy megvan csinálva.
  Akkor a Cameron még egy rendező volt.
  A második meg visz mindent, főleg a rendezői változat.

  Nehogymár a 4 jobb legyen ezeknél, nulla színészekkel, nulla párbeszédekkel és nulla történettel.

  az első kettő még 20 év múlva is film lesz,
  és csak még több ember fogja kérdezgetni, hogy milyen harmadik meg negyedik rész?

  Az indy négy meg… jézus máriám.. az a transformerses hülyegyerek… az… az húzós.
  Meg ufók… nemár.

 17. Abszolút nem vagyok egy ufómániás faszi, de az indy négybe úgy kellett az az ufó-vonal, mint egy falat kenyér, mivelhogy az ötvenesekben mindenki ezen spekulált. Korszellem. A transformerses pali szerintem is egy hülyegyerek, ezzel most már együtt kell élnünk; én Harrison Fordra koncentráltam inkább a film nézésekor. A T1-es céleményeddel makszimálisan egyetértek.

 18. Hát nekem nem tetszik a T1, sokkal jobban tetszik az összes többi T film (sorrend: T2, TS, T3, T1), na most akkor lőjetek le. 🙂 Szerintem az, hogy nem tetszik valami, még nem fikázás, kedves Agerthas. 😉
  Tuti, hogy a T1 jobban van megcsinálva, nincsenek benne hatalmas lukacsok, mint a TS-ben, de hiába, akkor sem fog tetszeni a hangulata miatt (mondjuk aki azt mondja, hogy a T1-ben nagy színészek játszanak, az már elvakult, ellenben azért a TS-ben csak van egy Bale… bár tény, távolról sem ez a legjobb alakítása, viszont közel van a legrosszabbhoz), meg amiatt sem, hogy még Cameron is úton-útfélen semmibe veszi az abban elhangzottakat, vagy el sem hangzottakat. Pl: csak az élő szövet jöhet át az időn, akkor a T-1000-es hogyan került ide? Vagy, a “nincs végzet, csak ha magad is bevégzed” szöveg egyáltalán nem hangzik el John üzenetében. És honnan tudja Sarah az Ítélet napjának napra pontos dátumát, amikor Kyle csak annyit mond neki, hogy “nukleáris háború volt, innentől pár évre”?

 19. Bale alakítása nem rossz, csak egész egyszerűen ez a szerep, ez a karakter, amit írtak a TS-ben, az nem igényel egy Bale-kategóriás színészt. Tök felesleges volt 15 perces üvöltözésben elküldenie az anyjába az operatőrt. 🙂

 20. Én is amondó vagyok, hogy a T2 volt a legjobb Terminátor film. A T3-on is elvoltam, de ott nagyban hozzájárult, hogy benne volt Kristanna Loken.
  A TS is egész korrekt lett.

  A TTSCC szerintem jó kis sorozat volt. Igazából sajnáltam, hogy csak 2 Évadot ért meg.

  Én még annyira nem is lennék ellene egy új Terminátor filmnek, na de Justin Lin-re bízni? Én eddig két filmet láttam tőle, abból az egyik szerintem borzalmas volt (Halálos Iramban: Tokiói Hajsza), a másik tűrhető. (Halálos Iram). Szóval, nem tudom…

 21. T-1000

  Terminator csak a T1 és a T2. A 3 és főleg a 4 (legnagyobb rakás szemét amit valaha láttam, minden szempontból) egyszerüen nem méltóak arra hogy Terminator filmekként legyenek kezelve. El kell felejteni mind a kettőt, mintha nem léteznének (mindkettő hiba) és a T2-től folytatni. Persze mindenképp CAMERON-nak kellene csinálnia hogy olyan legyen, amilyennek lennie kell.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük