Megjelenés

A Galaktika újdonságai a Könyvfesztiválon – Arthur C. Clarke: Földfény


Végre beköszöntött az igazi tavasz, és a szabadtéri rendezvények ideje; többek között ezen a héten csütörtökön, április tizennyolcadikán kezdődik a Millenáris Parkban a Huszadik Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

A négy napig tartó szemlén kiadónk a szokott helyén, a Csillagvizsgálónál kínálja könyveit a magyar sci-fi rajongóknak; korábbi kiadványaink, és idei megjelenéseink – A lator evangéliuma, a Szuperállam, a Merlin-összeesküvés, és a Gazdátlanok -, mellett április újdonságainkat is bemutatjuk az érdeklődőknek. Igazi könyváradat várható tehát, melyben sci-fi klasszikus, rég várt folytatás, díjnyertes regények, és igazi kuriózum is akad. Nem mindennapi kínálattal üdvözüljük a tavaszt, és a tisztelt Olvasókat.

 

S hogy melyek ezek az újdonságok?

 

Arthur C. Clarke Földfény című regényében a 22. századra az emberiség immár kétszáz éve békében él, a Naprendszer minden szegletében. Újabban azonban mindinkább növekszik a feszültség a Föld és a távolabbi vidékek szövetségbe tömörült, független kolóniái között. A vita a szűkös nehézfémkészletek egyenlőbb elosztása körül folyik. Amikor a Föld fennhatósága alá tartozó Holdon korábban nem sejtett érclelőhelyekre bukkannak, úgy tűnik, már semmi sem szabhat gátat a gyorsuló fegyverkezésnek.

Az anyabolygó Bertram Sadler titkosügynököt azzal a feladattal küldi a Platón kráterben épült obszervatóriumba, hogy tudja meg, ki szivárogtat ki az ellenségnek bizalmas információkat. Sadler nem szívesen vállalja el a küldetést, hiszen reménytelennek érez minden erőfeszítést a háború megakadályozására. Titkos fegyverek, új technológiák és űrhajóflották feszülnek egymásnak égi kísérőnk körül, és minden azon múlik, egy egyszerű ember összeroppan-e a vállát nyomó felelősség iszonyú súlya alatt.

Az SF Hugo- és Nebula-díjas nagymesterének Űr-trilógiája (Szigetek az égben, A Mars titka) ezzel a kötetével elérkezik lezárásához. Az izgalmas történet ezúttal is a Clarke-tól megszokott, megalapozott tudományos elméletekkel párosul, melyek némelyike annyira releváns még ma is, hogy az amerikai hadsereg épp az egyik megvalósításán dolgozik.

 

 

 

 

 

 


1 hozzászólás on A Galaktika újdonságai a Könyvfesztiválon – Arthur C. Clarke: Földfény

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük