Megjelenés

A Galaktika újdonságai a Könyvfesztiválon – Arthur C. Clarke: Földfény


Végre beköszöntött az igazi tavasz, és a szabadtéri rendezvények ideje; többek között ezen a héten csütörtökön, április tizennyolcadikán kezdődik a Millenáris Parkban a Huszadik Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

A négy napig tartó szemlén kiadónk a szokott helyén, a Csillagvizsgálónál kínálja könyveit a magyar sci-fi rajongóknak; korábbi kiadványaink, és idei megjelenéseink – A lator evangéliuma, a Szuperállam, a Merlin-összeesküvés, és a Gazdátlanok -, mellett április újdonságainkat is bemutatjuk az érdeklődőknek. Igazi könyváradat várható tehát, melyben sci-fi klasszikus, rég várt folytatás, díjnyertes regények, és igazi kuriózum is akad. Nem mindennapi kínálattal üdvözüljük a tavaszt, és a tisztelt Olvasókat.

 

S hogy melyek ezek az újdonságok?

 

Arthur C. Clarke Földfény című regényében a 22. századra az emberiség immár kétszáz éve békében él, a Naprendszer minden szegletében. Újabban azonban mindinkább növekszik a feszültség a Föld és a távolabbi vidékek szövetségbe tömörült, független kolóniái között. A vita a szűkös nehézfémkészletek egyenlőbb elosztása körül folyik. Amikor a Föld fennhatósága alá tartozó Holdon korábban nem sejtett érclelőhelyekre bukkannak, úgy tűnik, már semmi sem szabhat gátat a gyorsuló fegyverkezésnek.

Az anyabolygó Bertram Sadler titkosügynököt azzal a feladattal küldi a Platón kráterben épült obszervatóriumba, hogy tudja meg, ki szivárogtat ki az ellenségnek bizalmas információkat. Sadler nem szívesen vállalja el a küldetést, hiszen reménytelennek érez minden erőfeszítést a háború megakadályozására. Titkos fegyverek, új technológiák és űrhajóflották feszülnek egymásnak égi kísérőnk körül, és minden azon múlik, egy egyszerű ember összeroppan-e a vállát nyomó felelősség iszonyú súlya alatt.

Az SF Hugo- és Nebula-díjas nagymesterének Űr-trilógiája (Szigetek az égben, A Mars titka) ezzel a kötetével elérkezik lezárásához. Az izgalmas történet ezúttal is a Clarke-tól megszokott, megalapozott tudományos elméletekkel párosul, melyek némelyike annyira releváns még ma is, hogy az amerikai hadsereg épp az egyik megvalósításán dolgozik.

 

 

 

 

 

 


3 hozzászólás on A Galaktika újdonságai a Könyvfesztiválon – Arthur C. Clarke: Földfény

  1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100 certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

  2. Along with almost everything that seems to be building inside this subject matter, a significant percentage of perspectives are actually rather exciting. Nevertheless, I am sorry, because I do not give credence to your entire strategy, all be it radical none the less. It appears to me that your opinions are generally not completely validated and in simple fact you are generally yourself not entirely certain of the assertion. In any event I did appreciate reading it.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük