Játék

Star Wars: The Old Republic – E3 hírek (összefoglaló)


Múlt héten lezajlott az E3, amin a Bioware nem csak a Mass Effect 3-mat, hanem első MMO játékukat, a The Old Republicot is kivitték. A Knights of the Old Republic I-II (az első részt szintén a Bioware fejlesztette) utódjáról rengeteg dolog kiderült, erről olvashattok most egy összefoglalót.

Az első nap rögvest egy hatvan perces sajtótájékoztatóval kezdődött, amin megszemlélhettük az új, Return című cinematic videót. Mint kiderült, ez időrendben a legelső a három videó közül (a másik kettő sorrendben az Alderaanon játszódó Hope és a Coruscant elfoglalását bemutató Deceived). Ebben a videóban, ahogy a cím is sugallja, láthatjuk, miként jelennek meg a Sithek újra a Galaxis ismert szegletében. Darth Malgus még egész jó bőrben van, Satele Shan (Bastila Shan leszármazottja) is csak tanítvány, és a Havoc osztag névtelen katonája is még egy a sok katona közül.

Az Originen (az EA Dowload Manager új néven) egy másik videót is bemutattak, mely az eddig három mozi hatású előzetes montázsa volt.

Másnap jött egy kis kérdez-felelek, amely a Tatooine-ra fókuszált. Kiderült, hogy a bolygót iszonyú nagyra csinálták. Lesz rajta egy Blizz nevű Jawa társunk, akivel nem folytathatunk romantikus viszonyt. Azt is megtudhattuk, hogy a dűnék alatt rejtőzik egy Czerka Társaság egy titkos laboratóriuma (a Knights of the Old Republicban a Czerkával nem egyszer gyűlik meg a bajunk).
Ezekben a videókban betekintést nyerhettünk a harcokba, a párbeszédekbe, és láthatjuk a játékosok által személyre szabható robogót (speeder bike) is. Természetesen nem csak robogónk, de megfelelő szint elérésével akár űrhajónk is lehet majd.

A második nap egy elemző konferenciát is tartott az EA, melynek fő tanulsága, hogy elégedettek a ToR iránti várakozással. Ezen többek között az Origin jövőjével, különösen a 2012-es évvel foglalkoztak. A ToR szempontjából azért fontos ez, mert csak az Originen lesz digitálisan megvásárolható.

Közben Gabe Amantangelo interjút adott a Gametrailersnek, melyben felfedte, hogy a Sith Birodalom és a Régi Köztársaság rálelt valami ősi, gonosz dologra (vajon kapcsolatban állhat a rakaták Végtelen Birodalmával?). Ezzel párhuzamban újabb videók jelentek meg a neten a Tatooine-ról és mindenki örömére, az Alderaanról is.

A következő nap sem álltak meg a hírek. Az MMO elemek ismertetése mellett (raidek többféle mérete és nehézsége; dinamikus kontent hiánya; PVP-ben lerúghatjuk a hidakról, hegyoldalakról az ellent, stb.) kiderült, hogy a játékból nem lesz kiadva egy előzetes karaktergeneráló, mint a Dragon Age – Origins esetén.

Az utolsó nap James Ohlen elárulta, hogy maximum 5 companionunk lehet, és, hogy a ToR akkora lesz, mint 10-20 Mass Effect. Egyes hírek szerint lesznek 12 és 16-os raidek, valamint ki akarják küszöbölni a grindelést is. A legérdekesebb mégis az, hogy a multiplayer párbeszédek alatt lesznek olyan esetek, amikor a csapatoknak szavazniuk kell a választásról (merre menjenek tovább, megöljék-e a kapitányt). Kétszer kell voksolni, aztán a gép kiszámolja az eseményt. Valamint hangsúlyozták, hogy az eddigi MMO-któl eltérően a ToR történet központúsága egészen új dimenziókba emeli a masszív multiplayer játékokat.

A játék gyakorlatilag készen van, már csak finomhangolás folyik. Megjelenési dátumot ugyan még mindig nem tettek közzé, de állítólag már nem kell sokat aludnunk addig.


32 hozzászólás on Star Wars: The Old Republic – E3 hírek (összefoglaló)

  1. Én azért még mindig sajnálom, hogy nem offline lesz az új kotor. Lezárhatnák már végre azt a történetszálat.

  2. Engem biztat, hogy a címből hiányzik a “Knights of”, meghogy eltelt háromszáz év a világban, vagyis a készítők maguk is nyitva hagyták a lehetőségét egy KotOR 3-nak. Milyen szép is lenne egy KotOR 3, ha egyesítenék a Mass Effectet a Force Unleasheddel. 😀

    Ez a The Old Republic is egyre érdekesebb. Ha tényleg olyan erős lesz a sztori, mint ahogy reklámozzák, akkor lehet megérné kipróbálni (az egyik, ami zavar az MMO-kban a sztori hiánya, a másik meg az MMO rész :D).

  3. Szeretettel várunk mindenkit a hivatalos magyar oldalon, ha naprakész információkat olvasnátok a játékról! 🙂

Comments are closed.