Star Wars

Star Wars spin-off filmek, eredetsztorik jönnek


Star Wars iránt érdeklődő rajongóknak nem lesz valami sokkolóan új információ, de a Disney végre hivatalosan is elismerte: két új filmet is tervez a 2015-ben startoló trilógia mellé. Ezt Jay Rasulo, a Lucasfilm pénzügyi igazgatója erősítette meg egy befektetőknek szóló prezentáció alkalmával.

Eredet történetekként hivatkozott a trilógián kívül tervezett filmekre az igazgató, aki azzal kecsegtette a befektetőket, hogy a határ az ég és a franchise elképesztően flexibilis, hihetetlen palettából lehet alkotni, valamint egy örökzöld tulajdonnak nevezte. Volt befektető, aki azon aggodalmaskodott, hogy a mai gyerekek nem biztos, hogy ismerik a Star Warst – Rasulo azonban rámutatott, hogy a játékok továbbra is brutális mennyiségben fogynak, és elképesztő licenszbevételeket produkálnak.

Disney stratégiája az, hogy “először jöjjünk elő egy nagyszerű filmmel” – magyarázta Rasulo a befektetőknek, aztán 2015-től kezdve lehet bankot robbantani.

Az eredetfilmek az eredeti trilógia karaktereire koncentrálhatnak – hogy pontosan kikre, azt egyelőre nem erősítették meg továbbra sem. A hírek szerint mindenesetre hasonló stílusú eredetfilmekre kell számítanunk, mint amilyenek a Marvel Cinematic Universe esetében már bemutatásra kerültek – az biztos, hogy ezek gyártásában már nagy tapasztalatot szerzett a Disney. Hollywoodi hírforrások szerint továbbra is Han SoloBoba Fett, sőt Yoda filmekre kell számítanunk, de felmerült állítólag egy külön Kenobi film koncepciója is.

A piacok mindenesetre pozitívan fogadták a híreket, a Disney részvényei 2,4%-ot emelkedtek a tőzsdén a konferencia hatására.


31 hozzászólás on Star Wars spin-off filmek, eredetsztorik jönnek

  1. Nos ezért nem készül el a Randevú a Rámával, A város és a csillagok, a Gyermekkor vége, A Paradicsom szökőkútjai, a Találkozás a Medúzával, az Alapítvány, a Több mint emberi, a Gyűrűvilág, de akár Resnicktől az Agyarak se… 🙂

  2. Nem ezért nem jönnek ezek a filmek. Ott van pl. a Moon vagy a Source Code, amik remek filmek voltak – minimális nézőszámmal futottak, pedig mindenhonnan remek kritikákat kaptak. Másik irányból nézve, ha van jó rendező és jó stáb, akkor egy Inception is remek adatokat képes produkálni.

    Harmadrészt meg ott van az általad felsoroltak között az Alapítvány, aminek Emmerich szerezte meg a jogait.

Comments are closed.