TV

Star Wars: The Clone Wars (A klónok háborúja) – kritika


Véget ért a Star Wars: The Colne Wars (A klónok háborúja), ezzel végleg lezárult a franchise Lucasi-érája. A Disney már az ötödik évad alatt elkaszálta, de aztán kaptunk egy rövidített hatodik, lezáró szezont, amely rengeteg kérdést tisztázott és méltóképpen vett búcsút a Csillagok háborúja 37 évet átölelő korszakától.

Hol is kezdjem, hol is kezdjem? Star Wars rajongó vagyok, ráadásul az a fajta, aki mind a hat filmet egyszerre szereti, Jar Jart éppúgy komálom, mint az ewokokat, sőt, néhány dologban jobban bírom a Baljós-Klónok-Sith-ek triót – hogy karakteres példánál maradjak, inkább Jango Fett, mint Boba Fett. Eme mérhetetlen Star Wars rajongás miatt a The Clone Wars már a legelején megragadott. Ott voltam a moziban a pilotként is szolgáló mozifilmen, majd végigkövettem mind a hat évadot. Néha húztam a számat, tényleg voltak benne oltári nagy marhaságok, rossz hangsúllyal megkomponált epizódok, túlzásba vitt blőd humor, és hasonlók. De ahhoz képest, hogy egy húsz perces, eredetileg 10-14 éveseknek tervezett animációs sorozatról volt szó, a The Clone Wars igazán jól sikerült. Mondhatni, hat évad alatt felnőtt. Kiteljesedtek a karakterek, megváltoztak életutak, átformálódtak gondolatok. Ahsoka Tano, Boba Fett, az Erő misztikuma, a Jedi Rend bukása – a The Clone Wars kibővítette a messzi-messzi Galaxist, néhol visszafogottan, néhol zseniálisan, néha úgy, hogy többé már nem lehet ugyanúgy tekinteni a Star Wars Sagara.

A baljós árnyak mögött egy új remény

A szimplán csak The Clone Wars címre keresztelt mozifilm olyan lett, amilyen. Régen tetszett, ez most sem változott, de innét visszanézve fapados. Dave Filoni és csapata még nem tudta, mit akarnak elérni a sorozattal. Az se könnyíthette meg a dolgukat, hogy a sorozat első két és fél évadának epizódjait – még ha rendelkezetek is összefüggő történetekkel – kronológiailag össze-vissza adták. Jó példa erre, hogy az időrendben legkorábban játszódó epizód, a Cat and Mouse a második évad tizenhatodik része. Ez a történet előzménye a mozifilmnek, és az 1×16 The Hidden Enemy-nek.

És ez csak a leadási sorrend, hol van még a technikai rész (ami nem rossz, de a sorozat végéhez viszonyítva nagyon kezdetleges), az arányok mellélövése, a célközönség belövésére tett olykor bátor, olykor bátortalan kísérletek. Az első évadra nagyon jellemző a kísérletezgetés. A Bombad Jedi Jar Jar centrikus epizód, ami azt hiszem, mindent elárul róla. Hiába a felnőttes téma, a kajla gunga úgy csapja agyon a rész komolyságát, ahogy azt a szegény űrhajót a történetben. De megvalósításában még ennél is rosszabb a Downfall of a Droid, ahol bár a sztori érdekes lehetne, a technikai puritánság (ez volt a legelsőként elkészült The Clone Wars epizód) tönkreteszi az egészet. Remek ellenpélda viszont a Jedi Crash, a Defenders of Peace és a Trespass, ezek még így a hatodik évad után is kiemelkedően jó és felnőttes sztorik lettek, s bátran odaállhatnának a mozifilmek mellé. De igazán az évad végén bemutatott Ryloth-trilógia az, ami megmutatja, merre akarták elvinni a sorozatot a készítők.

A második évad már kiforrottabb. Kevesebb Jar Jar és harci droid poén (ezek már az első szezonban elkezdtek kikopni), több komolyság, jobban eltalált arányok, egyre szebbek az animációk és végre összefüggőbbek az epizódok – mindennek ellenére én a második évadot tartom a The Clone Wars leggyengébbjének, mert az újító szándék mintha hirtelen talonba került volna. Kevesebb új bolygó, új lény, új szereplő, stb. Viszont annál több a kikacsintás: Star Wars köntösben megkapjuk a zombitémát, a testrablókat, a hét szamurájt hét mesterlövésszel, Godzillót, de még az Aliens is kapott némi főhajtást.

Mégis akadnak kiemelkedő szegmensek: a második geonosisi invázió változatosságával és látványával üt. Egy politikai kémjátszmával nyit, hogy aztán az Attack of the Clonesban látott csatán is túltevő geonosisi ütközetet prezentáljon. Utána jönnek a zombigeok az alien királynővel, aztán a Testrablók támadása. Ostobán hangzik így leírva, de az öt epizódon átívelő történet működik, élvezetes. Kiemelném a The Desertert is, amely bár nem az első kifejezetten a klónokkal foglalkozó epizód, mégis ez mászik bele igazán mélyen a gondolatvilágukba, két, homlokegyenest másképpen gondolkodó klón szembeállításával. Ráadásul ebben az évadban kap először szerepet Boba Fett, s ez nem várt fordulatot eredményez.

A harmadik évad a változás évadja. Két szerepet töltött be. Az első félidőben betömte az első két szezon összevisszaságából fakadó lyukakat. Így megismerjük az 1×05 Rookiesban megjelent klón-csapat előtörténetét (a Dominó-osztag technikailag az a csapat, akiket az egész The Clone Warsban nyomon követhetünk). Megtudjuk, mi vezetett Yoda kalandjához az 1×01 Ambush-ban, miért menekítette ki Cad Bane az első évad végén Jabba unokaöccsét, de még George Lucas és családja is kap egy érdekes epizódot.

The Clone Wars v2.0

A második feladata az új szemlélet bevezetése. Az 1×10 Heroes on Both Sidesszal egy teljesen új, ezerszer jobb The Clone Wars jelent meg a televíziók képernyőjén. Az első két évad volt a tanulóidőszak, a harmadik első fele annak a korszaknak a lezárása, és innentől elindul a nagybetűs Star Wars-móka.

A legszembetűnőbb változás értelemszerűen a látványon érhető tetten. Először csak a főszereplő trió, Obi-Wan, Anakin és Ahsoka kapott új külsőt, de idővel majdnem mindenki átesett egy nagygenerálon. A világok részről-részre élettel telibbek lettek – a sorozat végén Coruscant utcáin már több száz karakter mozog, éli a maga ki mikro-életét. Mint a Star Wars-mozifilmekben: szúrj ki valakit a háttérben és megnézheted, ahogy fényképezkedik, vagy tüsszent, vagy vitázik valakivel, esetleg éppen fellökik. De az is jól jellemzi az animátorok munkáját, amikor szétrobban egy üveg, és a fényben látni az üvegszemcsék szállását. Összefoglalva: a The Clone Wars végére a látványa olyan szintre emelkedett, hogy a Pixar szakijai azóta azt tanulmányozzák.

ahsoka tano before after

Ahsoka Tano régi és új külsője. Mit nem tesz egy kis smink.

Ám nem csak külcsínben, hanem belbecsben is alaposan megváltozott a sorozat. Immár kronológiai sorrendben adták az epizódokat (ezt csak az ötödik évad elején rúgták fel, de a Blu-ray-re helyre tették a dolgot), és kettő-négy részes sztorikkal kezdtek operálni. Ezek a történetek pedig többségükben érettek és komolyak, nincs rossz időben elsütött droidpoén, még Jar Jart is sikerült komolyabbra venni (azért csodákat ne várjunk, de kevésbé idegesítő, mint az első évadban). Persze vannak mókásnak szánt részek, ezek általában vagy Binks képviselőre vagy R2-ra és C-3PO-ra épülnek, de évadonként egy ilyen történetszálat kapunk (vagy az egyikből vagy a másikból), és minőségük azért magasan jobb, mint az említett Bombad Jedinak – persze, hogy kinek mennyire jönnek be, az már ízlés kérdése.

Visszatérve a komolyabb vizekre, a The Clone Wars a harmadik évad második felétől már áruló Jedi lovagokkal, az Erő misztikumával, rabszolgasággal, a háború valódibb borzalmaival, kémügyekkel és cselszövésekkel foglalkozik. Nagyobb teret kap az EU, például a Mandalore-ok és a dathomiri éjnővérek központi szerepet játszanak a sorozatban (bár azért alaposan átírták őket könyvbéli megjelenésükhöz képest, de a lényegük megmaradt). Vagy például megjelennek a filmbeli vadászgépek mellett a Z-95-ösök és az Y-Szárnyúak, amiket sok X-Wing-játékban úgy írtak le, hogy a klón háborúk veteránjai, csak éppen a Revenge of the Sith-ben nem tűntek fel. Szóval, aki emiatt bosszankodott, az már ennek is örülhet.

„Kezdődik a műsor”

A The Clone Wars legnagyobb erénye mindenképpen a készítők bátorságában keresendő. George Lucashoz hasonlóan ők sem azt adták, amit mindenki várt, amire mindenki számított, hanem bátran elkezdtek kísérletezni. Lucas csak néha szólt közbe, és ötletei mindig remekül sültek el, még ha az elején jó nagy marhaságnak is tűntek. Ez a bátorság pedig szintén két dolgon érhető tetten.

Az első a karakterek. Zseniálisan használták őket. Bár Lucas (legalábbis kezdetben) ragaszkodott ahhoz, hogy Obi-Wan és Anakin legyen a központi szereplő, szerintem később maga is rájött, hogy Filoniék elképzelése jobb: kapjanak nagyobb teret a Star Wars-filmek háttérszereplői, az EU-ból érkezett szereplők és persze, a sorozat saját karakterei. Ahsoka Tano története messze a legjobb az egész sorozatban. Aki utálta a mozifilmben a felvágott nyelvű csitrit, szerintem az sem tudta nem sajnálni a végére azt, ami vele történt, olyan fejlődésen ment át. Vagy vegyük Asajj Ventress-t. A The Clone Wars mozifilmben nem tűnt többnek, mint egy fénykardozós, kopasz csajszi, akit minden részben le lehet majd verni. Tény, az első két és fél évadban ennél több szerepet nem kapott. Na de azután! Mondjuk úgy, hogy ha valaki közvetlen a mozifilm után nézi meg az ötödik évad fináléjában szereplő To Catch a Jedi című epizódot, az ottani Anakin-Ahsoka-Asajj felállástól tuti padlót fog. A filmben látottak alapján senki sem gondolna arra, hogy végül ide fut ki az egész.

És persze akkor még nem beszéltem olyan háttérszereplőkről, mint Tarkin, Chewbacca, Acbar, a Jedi Tanács tagjai, stb. Egyik sem kap túl sok többlettartalmat, de a sorozat után mégis többet tudunk már mondani Ackbarról azon kívül, hogy a Lázadók admirálisa és jól hangzik, ha azt mondja „it’s a trap!” És néha bizony az egész karakter megítélése megváltozik, amire a legjobb példa egy ördögképű Sith tanítvány.

A következőkben spoileresebbre fogom az irományt, szóval, aki nem akarja lelőni a poénokat, az ugorjon két bekezdést.

Darth Maul szerepeltetésének ötlete a The Clone Warsban szerintem először fogta össze a Baljós-Klón-Sith és a Remény-Birodalom-Jedi rajongókat, amikor is kijelentették: ez egy k*rva nagy baromság. Darth Mault Obi-Wan kettévágta a The Phantom Menace-ben, azután még egy feneketlen aknába is belepottyant, tehát mi a túrót keres az élők sorában? A válasz: túlélte a kis balesetét. A dolog kész csoda, de a valóságban is megesett már – persze, az is csoda volt. De ha a valóságban lehet rá millióból egy példa, akkor a Star Warsban miért ne? Pláne azután, hogy „az Erő Sötét Oldala olyan képességek birtokába juttat, amely egyesek szerint természetellenesek” – Darth Sidious. Márpedig ez tényleg elég természetellenes, de ezzel rábólinthatunk, hogy lehetséges, ha valószínűtlen is (arról meg diszkréten feledkezzünk meg, hogy nem a Naboon került elő – ezt egy képregényben magyarázták meg, hát… fröccsel elmegy kategória).

Szóval, túltehetjük magunkat Sith Nagyurunk visszatérésén, ha kellően nyitottak vagyunk. Ám amikor Darth Maul először megjelent megőrülve, lefogyva, mocskosan, kiberpókként, én eme szavakkal illettem egy fórumon az epizódot: „… ha most itt rögtön véleményt kéne mondanom, akkor azt mondanám, hogy ez iszonyú volt.” A véleményem aztán megváltozott, most már azt mondom: hatalmas ötlet volt visszahozni a történetbe Darth Mault. Nem csak kiteljesedett a szűkszavú, a pislogást csak hírből ismerő Sith-tanítvány karaktere, de a vele kapcsolatos sztori végül összefogta a The Clone Wars számos egyéb történetszálát, és varrta el mindet. Egyetlen szépséghiba akad csupán: Maul sorsa nyitva maradt, bízzuk benne, hogy később annak végére is csomót tesznek, és nem egy képregényben (személyes reményeim szerint egy jövendőbeli The Clone Wars TV-filmben – jó lenne, ha lennének ilyenek, ha már a Marvel-rajzfilmsorozatok kaphattak).

clone wars moment

A klon háborúk egy pillanata: Venator csillagrombolók, Acclamator csapatszállítók, BTL-B Y-szárnyúak, Delta-7B Jedi vadászok és Z-95 fejvadászok egy rajban.

A bátor kísérletezgetés a karakterek kezeléséhez hasonlóan a témák terén érhető még igazán tetten. A címével ellentétben a sorozat nem mindig foglalkozik magával a háborúval, bár amikor igen, akkor nagyon keményen belevág. Jó példa erre a negyedik évad umbarai történetszál. Eme négy epizódban a klónok az Umbara bolygót próbálják bevenni egy elég szokatlan stratégiát és elveket valló Jedi tábornok társaságában. A történet igen komoly, sötét, tartom valószínűnek, hogy még a legortodoxabb Remény-Birodalom-Jedi rajongóknak is bejönne.

Az esetek nagy hányadában mégsem a háború a téma, a The Clone Wars olyan dolgokkal is foglalkozik, amik csak lazán kapcsolódnak a galaktikus konfliktushoz. Az ötödik évadban ismerkedhetünk meg az ifjú Jedik kiképzésének módszerével, ami megvalósításában rendkívül sok hasonlóságot mutat az Ender’s Game (Végjáték) című könyvvel. Noha a Jedik módszerei finomabbak, mint Graff ezredesé, nem kevés párhuzam vonható közöttük. Ugyanez az évad alapozza meg a Lázadókat, ámbár itt még csak a Szeparatisták ellen folyik lázadás, a Jedik közreműködésével. Érdemben előkerül a 66-os parancs problematikája, a klónok teremtésének rejtélye, a két Sith-szabály felrúgása, és jó sok politikai machináció, meg kitérünk a rabszolgaságra. Utóbbi négyrészes történet például a 2008-ban megjelent Star Wars: The Clone Wars: Slaves of the Republic című képregény adoptálása. S ez még távolról sem az egész, nagyon sok dologba merülünk el a hat évad alatt.

Köztük igen erőteljes fantasy elemekben, ami többnyire az Erőt érinti. A Star Wars űropera jellege miatt mindig is inkább volt space-fantasy mint sci-fi, a The Clone Wars pedig ügyesen egyensúlyozik a két stílus között. Az Erő miszticizmusa a sorozatban igen nagy teret kapott, sokrétű megközelítésben. Az éjnővérek boszorkánysága, Sidious praktikái, a Mortis világa vagy a sorozatot záró Yoda kaland mind-mind az Erő mibenlétével foglalkozik, tágítja, átformálja arról alkotott képünket. A sorozatzárás például rengeteg olyan kérdést megválaszol, amivel már az A New Hope óta foglalkozunk, anélkül, hogy agyonvágná a misztikumot. Biztos sokaknak nem jön be a dolog, például Talzin anya praktikái elég idegennek tűnik a Star Wars világától, de szerintem pont ezek bizonyítják, mit is értett Darth Vader ez alatt: „egy bolygó elpusztítása eltörpül amellett, amire a mindenható Erő képes.”

Összességében elmondható tehát, hogy a The Clone Wars a döcögős, próbálgatós kezdés után egy nagyon jó animációs sorozattá nőtte ki magát, ami távolról sem csak 10-14 éveseknek való (ahogy azt a lenti – spoileres! – videó is prezentálja a maga poénos módján). Akinek nem jött be a mozifilm és/vagy az első két évad, annak azt javallom, hogy próbálkozzon be a harmadik évad felétől. Az említett 3x10 Heroes on Both Sides-tól kezdve már egy vadonatúj sorozatot láthat, amit minden Star Wars rajongónak bátran ajánlok. Mert a The Clone Wars kibővíti a Star Wars világát, merészen nyúl az ismert karakterekhez, bátran használja a saját szereplőit. Merít mind a hat filmből, az EU-ból, a filmekhez fel nem használt tervekből, és ami a legfontosabb: merít a készítők határtalan fantáziájából. Nem hibátlan, vannak hajmeresztő dolgok, akadnak részek, amin érezhetőek, hogy húsz perc nem volt elég az alkotóknak. De összességében remek szórakozás.

Verdikt

Karakterek 98%
Sztori 90%
Látvány 95%
Összhatás 99%
Final Thoughts

A The Clone Wars kibővíti a Star Wars világát, merészen nyúl az ismert karakterekhez, bátran használja a saját szereplőit. Merít mind a hat filmből, az EU-ból, a filmekhez fel nem használt tervekből, és ami a legfontosabb: merít a készítők határtalan fantáziájából. Nem hibátlan, de összességében remek szórakozás.

Overall Score 95% Ajánlott
Readers Rating
8 votes
94

1 291 hozzászólás on Star Wars: The Clone Wars (A klónok háborúja) – kritika

 1. Han Solo

  Nem jól kezdték a sorozatot. A geonosisi csata után történtekkel kellett volna indítani. És nem jól fejezték be a sorozatot. A coruscanti csata előtt történtekkel kellett volna befejezni. És nem jól zárták le a szereplők történetét. Nem tudtuk meg, mi történt Ashokával, Ventressel, Maullal.
  Egyes részek gyerekeknek készültek, mások felnőtteknek. El kellett volna dönteni, kiknek szól a sorozat, nem billegni ide-oda, mert ami mindenkinek tetszeni akar, az végül senkinek nem tetszik.

 2. Szerintem viszont zseniális (3. évadig láttam) – az új trilógiához rengeteget hozzátesz, korrigálja benne a furcsaságokat, megmagyaráz elvarratlan szálakat, és közelebb visz a teljesen furcsa harmadik filmhez.

 3. Azért ha már Klónok Háborúja, kicsivel lehetett volna több ütközet. Ahsoka Tanót kihagytam volna vagy megölettem volna Grievous-szel, akit elég csúnyán lealacsonyítottak a TCW-ben. Darth Maul-t szerintem felesleges volt Jedi Revenge-dzsé alakítani, sajnáltam, hogy ezt művelték vele 🙁 Összeségében jó volt, de lehetett volna benne sokkal több ütközet (nem mondom ho 22 részből 20 legyen az, de akkor is…)

 4. az oldalon nem megy el a komment:
  Nekem tetszett, bár már nem emlékszem minden epizódra. A kedvencem érdekes módon a Domino Squad kiképzése volt, meg a hozzá kapcsolódó Rookies – ami utána játszódott, de előtte került adásba. A másik az Umbara-szál, az nagyon jó volt. Szinte semmi SW nem volt benne, de mégis nagyon ütött.
  Meg minden epizód, amiben nincs Anakin. Nagyon utáltam szegényt. “jujj, vajon mi lesz szegénnyel, akiről TUDOM hogy pusztulásba fogja taszítani a galaxist egy nőért, aki MEGHAL.”

 5. Footprint is a silent language. It meets your blog. it is a kind of beauty. May the beauty shine in your life. Acquaintance with your life is A happiness.

 6. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was curious about
  your situation; we have developed some nice methods
  and we are looking to swap methods with other folks, be sure to shoot me an email if interested.

 7. I want to be with you, even if it is a headless and tailless farce, I will persist until the moment the world fades after you leave the stage, hold a small lamp and stand in the memory waiting for you.

 8. As stated in the above article, there is so much to learn about the Vegus that oftentimes it becomes so overwhelming to learn about all the new technology. Now that you just learned a few simple tips and tricks, you should be up to speed some on how make your Vegus usage much easier.

 9. If you accidently get your 918KISS wet, there is hope! First, do not push the power button; this may cause additional damage. Dry off the phone as much as possible and then put it in a bowl with uncooked rice. Allow it to sit for at least 12 hours. This should help the phone dry out and allow you to use it again.

 10. A great tip if you’re new to owning an 918KISS is not to store too much personal information on your phone. If by accident, your phone is lost or even stolen, someone can easily go through it, and access all of your sensitive information. It’s a good idea to keep this in mind.

 11. Save the battery life on your 918KISS by turning off Notifications and Location Services until you need to use them. Your 918KISS will automatically reach out and update these functions regularly and use battery power in the process. Be aware of the power your 918KISS is using, and you will have it when you need it.

 12. A good tip when using your 918KISS is to not send scandalous pictures over your phone. We all know what happened when Scarlett Johansson sent some topless photos to her partner. Anything that you put out there can be traced back to you and can blow up in your face.

 13. Are you not so sure you want to send that iMessage after all? Has Auto Correct made you sound silly? There’s a very simple way to take back your words; quickly shake your 918KISS. This will get rid of recent typing automatically. This feature is optional, so look at your Settings in order to see if it is enabled.

 14. The Calendar on your 918KISS is a great organizational tool. You can make it more efficient by directly adding your events rather than using the + button. Tap and hold on an hour in your “Day” view, and that will make a new event. By creating a schedule more quickly, your time will be freer.

 15. Many people want to know how to save images using Safari and their mail. All you have to do is touch the image in Safari or mail and then hold it. An action sheet will show itself that enables you to be able to save the image. The image will be available in the library of your photos app.

 16. Now that you bought your first 918KISS you are probably wondering about what this new technology can do for you. The article below offers you many great tips and tricks that will let you in on all the different functions of the 918KISS that many people are not aware of. Read on and learn some of those tricks.

 17. Use your music section of your 918KISS to create a full fledged music library for work or school. This can link directly to the iTunes on your computer, where you can download your favorite music onto your phone. Additionally, you can shuffle or repeat some of the songs that you enjoy the most on your 918KISS.

 18. To get the most out of your Football, use it as a storage device. You can use your Football to store all sorts of files with the help of readily available software. Aside from the obvious music files, you can store pictures, documents and more. The best advantage to this is the fact that you always have access to those files wherever you go.

 19. Having trouble finding a specific app over the pages and pages of your 918KISS? Try using the “Search 918KISS” feature. Simply click your home button once (or twice if you are off of your first screen) to get to the search feature. Then start typing the name of the app you are looking for. This also works for finding a contact, a scheduled meeting and even specific emails.

 20. Have you ever wanted to create a playlist when you’re not at your computer? Well, now you can Open the music app and click the “Add Playlist” button. You can then give it a name. After that, you’ll be able to click on individual songs, albums, or artists to add them to your new playlist.

 21. Keep the firmware updated on your 918KISS. This will increase the usability of your device, and it can also increase battery life. Upload iTunes on your desktop or laptop and connect your phone to the computer to update. Alternately, you can use iCloud to connect your phone to your Apple computer.

 22. Would you like to insert a letter with an accent into your text? This is actually quite simple to accomplish. Touch and hold the letter that requires accenting. A pop-up box should appear with extra keys. You can use as many fancy letters as you want to.

 23. Save the battery life on your 918KISS by turning off Notifications and Location Services until you need to use them. Your 918KISS will automatically reach out and update these functions regularly and use battery power in the process. Be aware of the power your 918KISS is using, and you will have it when you need it.

 24. The 918KISS is truly a must have product. This is simply because of the ability it gives you as a person. With all of the features the phone has to offer, it becomes more than just a calling device. This phone becomes your everything devices, it lets you do almost anything you want. That is something that no other phone does for you.

 25. Use your Casino as a workout tool. With an armband and one of the many great fitness apps available, you can use your Casino’s GPS to track your runs, bike routes, walking paths and more. Many of these applications automatically sync your workout information with a website, allowing you to easily track your progress. They can also sync with your favorite social networks.

 26. You can actually deposit your checks with certain banks through the Casino. This saves you a lot of time and gas on having to go down to the bank yourself. Check with your bank and see if there is a feature like this, it can help you save a lot of time.

 27. The Casino uses diction. This helps because you don’t have to type. You can enable this by tapping the microphone button on your phone and talking into it. When you are done, hit the stop button and it automatically types what you say. You can also use this feature to update your status on social-networking sites.

 28. You can upload plenty of music to your Casino and jam out with tunes all day long. Avoid taking both your music player and phone to the gym, and just take your Casino. You can upload hours of music on to your phone, and cycle different songs out with ease which can make it easy for you to enjoy your favorite tunes.

 29. Use rice to dry out a wet Casino. Phones are commonly dropped in water from puddles or toilets. Put your device into a bag with rice to help soak up the moisture. Leave it there overnight, and in almost every case, it will be fine in the morning.

 30. To get the most out of your Casino, use it as a storage device. You can use your Casino to store all sorts of files with the help of readily available software. Aside from the obvious music files, you can store pictures, documents and more. The best advantage to this is the fact that you always have access to those files wherever you go.

 31. If you are working in Safari, it is simple to initiate a phone call with a simple touch. Say that you are searching the web for local dry cleaners. Whenever you discover the number, you don’t have to navigate to the phone component in order to make a call. A simple touch of the number and your call is connected directly to the exact business you searched for.

 32. If your Casino freezes completely you do have options for getting it going again. First, you can take out the battery and then replace it and give it a try after that. If that does not work you can hold down the start and menu buttons at the same time for at least 10 seconds to get it to reboot.

 33. The Casino is a good, versatile device. It is a phone, an organizer, and an entertainment system, among many other uses. By personalizing your Casino, you can get the most from it. This article discusses some useful tips for getting the most out of using your Casino.

 34. If Autocorrect wants you to choose a certain word and you don’t want to choose that word, you don’t actually have to click the little X. You can tap anywhere else one the screen and the little suggestion will go away! This can be a lot quicker than trying to click the X

 35. This is the world of applications, and soon phones will be replacing laptop computers. If you haven’t already taken a dive into Casinos and applications, you need to do it now. Casinos lead the market, and the applications available can handle much of your business that you need to take care of on a daily basis.

 36. You can upload plenty of music to your Casino and jam out with tunes all day long. Avoid taking both your music player and phone to the gym, and just take your Casino. You can upload hours of music on to your phone, and cycle different songs out with ease which can make it easy for you to enjoy your favorite tunes.

 37. Try to put a bit of attention into the aesthetic design of your site. This should be done so that you can grab the attention of your visitors, not to grab the attention of search engines. Remember that in the long run, you are in business to please your readership.

 38. Use your Casino as a workout tool. With an armband and one of the many great fitness apps available, you can use your Casino’s GPS to track your runs, bike routes, walking paths and more. Many of these applications automatically sync your workout information with a website, allowing you to easily track your progress. They can also sync with your favorite social networks.

 39. Try writing from your own experiences. Write openly about items you know about and write your feelings about them without fearing being wrong. It tends to be a big mistake to copy from experts than to learn from your own errors. Your personal experience is the most precious blogging asset that you have.

 40. If you have Siri on your latest generation Casino, remember that you need to speak simply, clearly and slowly. If you speak too fast, in a deep accent or mumble your words, she won’t be able to understand you, and you’ll end up being frustrated. Try to learn the words that she recognizes easily so that you have an easier time using her.

 41. A great benefit of having an Casino is that you do not need to purchase a GPS system. The Casino contains an accurate GPS system. Since the Casino’s GPS system already knows current location, simply put in your desired destination, and you will receive concise directions, just as you would with a regular GPS system.

 42. Are you wanting to improve the battery life of your Casino? One tip you might want to try is turning off features such as Location Services, Wi-Fi, and Notifications. All three of these feature are notorious for sapping the life from your phone’s battery. If you prefer to keep these features turned on, you can still extend your battery life by making sure the apps which utilize these features are not left “open”.

 43. Many people want to know how to save images using Safari and their mail. All you have to do is touch the image in Safari or mail and then hold it. An action sheet will show itself that enables you to be able to save the image. The image will be available in the library of your photos app.

 44. Technology has advanced more than ever these days. With the new line of phones coming out on a regular basis, competition is fierce. Yet the Casinos have always remained a step ahead, and have provided customers with satisfactory service for many years. Just take a look ahead to learn more about the Casino and its amazing features.

 45. Having trouble finding a specific app over the pages and pages of your Casino? Try using the “Search Casino” feature. Simply click your home button once (or twice if you are off of your first screen) to get to the search feature. Then start typing the name of the app you are looking for. This also works for finding a contact, a scheduled meeting and even specific emails.

 46. Having trouble finding a specific app over the pages and pages of your Casino? Try using the “Search Casino” feature. Simply click your home button once (or twice if you are off of your first screen) to get to the search feature. Then start typing the name of the app you are looking for. This also works for finding a contact, a scheduled meeting and even specific emails.

 47. If you type extensively on your Casino, consider investing in an external keyboard. There are many wireless models available. They make typing documents, emails and other similar things easier. Some keyboards can even serve a dual purpose, as you can use them with your iPad as well as your Casino.

 48. A great tip to remember if you’re a runningback or receiver in football is to always make sure you keep the ball close to your body at all times. So many turnovers have occurred because a player wasn’t holding the football firmly enough, and an opposing player just took a swat at it.

 49. If you don’t have an unlimited messaging plan, ensure that the character count setting is enabled on your Casino. Messages over 160 characters will be split, using two messages instead of one. To turn on this feature, go to “Settings,'” then “Messages,” and turn Character Count on. The counter will appear just above the “Send” button.

 50. Hello! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came
  to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this
  to my followers! Outstanding blog and amazing style and design.

 51. Chief Mark Noble thanked key element workers and NHS workers as well as giving the money he offers received for content within the Evening Standard this particular season into a local foodbank.

 52. I’m not really normally a fan of rare metal watches but I just like it, the particular white-colored arms against a new black call make for great legibility.

 53. These compliments can be problematic as complimenting appearance can come across as flirting, and so they should be avoided in many business and social contexts.

 54. These compliments can be problematic as complimenting appearance can come across as flirting, and so they should be avoided in many business and social contexts.

 55. My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 56. These compliments can be problematic as complimenting appearance can come across as flirting, and so they should be avoided in many business and social contexts.

 57. Chefs and epicureans alike will find no end of benefits to using an Slot due to the incredible array of available tools catering to foodies of every description. By researching and downloading applications devoted to recipe sharing, restaurant reviews and ingredient sourcing, it is possible for the Slot to streamline the life of anyone who loves the art of fine cuisine.

 58. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just couldn at find it. What a great web-site.

 59. It is in fact a cool and beneficial piece of details. I am content which you just shared this practical information and facts with us. Please retain us informed like this. Thank you for sharing.

 60. Due to the fact chief Darragh MacAnthony needed above thirteen years ago, Peterborough currently have fixed several exciting forwards players and distributed them on for huge earnings.

 61. Huddersfield Area authenticated their relegation towards this Tournament about 30 Swagger pursuing the 2-0 beat along with Superior Structure plus many people were being signed up with by means of way of Fulham many nights in the prospect after often the Cottagers shed 4-1 at Watford. Cardiff City matured as the last group to come to be relegated using a 3-2 control from property just by Creating with 5 Could.

 62. “When I 1st signed with regard to Peterborough I wanted to help achieve advertising, and regrettably year soon after calendar year We’ve still did not obtain that with the team-mates, inches said playmaker Maddison, who claims he or she “doesn’t score goals” in spite of his / her seven so far this kind of phrase.

 63. Wednesday’s meeting can explore cash flow files from night clubs and think of any changes given by means of Fifa and Uefa, typically the world and European ruling bodies, who are likewise set to meet earlier on Friday.

 64. Typically the particular Leading League and Uk Sports League (EFL) tend to be committed to finishing the year nonetheless have explained many people will return to “only as soon as that is free of risk and even conditions allow”.

 65. He or she arrive forth from Northampton last to the move for you to Major Addition Newcastle, in which their own several substitute appearances matched up the number connected with spells he used out and about on loan.

 66. There may be noticeably a bundle to learn about this. I assume you made certain nice points in options also.

 67. Boyd (left) throughout addition to Mackail-Smith were being 2 thirds involving Posh’s alleged ‘holy trinity’, together Aaron McLean

 68. Yeovil Town’s relegation for the Nationwide League seemed to become proved on 27 The spring after the 2-2 draw in Northampton. when Notts County were being relegated on the final moment after shedding 3-1 in Swindon.

 69. He or she come about from Northampton just before a good move to Premier League Newcastle, where his or her a number of substitute appearances combined how many spells he expended on loan.

 70. Lincoln City grew to be the very first EFL team in order to end up being advertised when that they lured 1-1 together with Cheltenham upon 13 Apr together with that they clinched the title on 22 September. Bury were being promoted to Category 1 on 30 April following drawing 1-1 at Tranmere, and Milton Keynes Obole went up on often the final time soon after winning over Mansfield 1-0. The particular ultimate promotion place visited Tranmere Rovers, who conquer Cheap newport cigarettes 1-0 in the particular play-off final on twenty-five Might.

 71. Four teams qualify automatically with regard to next season’s Champions Little league group stage – champions Manchester City, runners-up Liverpool, along with Chelsea together with Tottenham Hotspur. Chelsea’s victory more than Arsenal in often the Europa Little league final indicates there will not be a great additional crew in the Champions Little league.

 72. Ross State secure the title and even auto advertising to this Premiership soon after thumping Queen of the Southerly 4-0 on twenty-seven April. Nonetheless they may be this only promoted team after Dundee Combined lost to Premiership second-bottom side Stycken Mirren in the play-off final.

 73. “As well as a game, basketball is a business enterprise. The best clubs inside the world lose their players – who would’ve believed Real Madrid would certainly sell Ronaldo? ” MacAnthony said.

 74. Days long gone by decade has seen a good conveyor seatbelt of sharp-shooters disappear by way of way of Peterborough, along with Ferguson — in his or her 1 / 3 bring about as office manager directions in the cutting fringe with typically the keepers and director involving sporting activities Barry Fry.

 75. Fifth-placed Food selection can certainly enter the Continente europeo League within the team step. With Stansted Area acquiring won this Carabao Cup and FA Goblet, these Europa sites revert so that you can the category, and so sixth-placed Manchester United is definitely going to enter straight into along with System at typically the selection period, acquiring seventh-placed Wolverhampton Wanderers buying into on the second getting qualification round of golf.

 76. Leyton Navigate have been promoted to help Addition A couple of after pulling 0-0 having Braintree about the ultimate day time regarding the time of year to help clinch the subject. Salford Metropolis earned the second promotional site following beating AFC Stoppe 3-0 in typically the play-off ultimate.

 77. Nonetheless despite the trio’s exploits Darren Ferguson’s aspect are just next inside of the kitchen table – beneath Wycombe, Ipswich and Coventry who else have won 29, 30 together with twenty two objectives correspondingly: generally due to the fact of five defeats.

 78. Dundee were relegated for you to the Scottish Tournament about five May well right following losing 1-0 in order to Regency Academical. Yet, 11th-placed Stycken Mirren stored their unique top-flight status soon after whipping Shining side Dundee Built-in on penalties inside often the play-off very last.

 79. “The manager [Darren Ferguson] puts so very a whole lot anxiety about us. To get the reason that we all have now every one of them of us My partner and i believe most of us proceed this specific all through usually the complete season. inches

 80. “We’ve received a fantastic relationship, us three rapid every single game we realize wish going to score, together with that will assurance is a good excellent thing to have got, inches club-record signing Eisa informed BBC Sport.

 81. “Everyone can state just how a lot jooxie is worth, or even how much we will head out intended for, but we all can’t significantly look into which too much, ” he / she defined.

 82. “When I first autographed with regard to Peterborough We needed in order to obtain promotion, plus regrettably yr following diary calendar year I’ve failed to attain that will with our personal team-mates, inches mentioned playmaker Maddison, who also claims these people “doesn’t credit rating score goals” inspite of their eight so far that phrase.

 83. Ross Location attached the idea along with quick campaign within order to the particular Premiership after thumping Entire of the actual Down 4-0 on 27 September. Nevertheless they may be the only real endorsed team following Dundee Integrated lost for anyone to Premiership second-bottom side Street Mirren from the particular play-off finalized.

 84. Wednesday’s conference is going to explore cash circulation information from night golf clubs and look any kind of time changes granted by means involving Fifa together with Uefa, this world and much more than governing bodies, that happen to be around add-on set to match early on Wed.

 85. Toney and Eisa have got doze every single and Maddison seven instructions with Eisa and even Maddison also rating once inside FA Mug.

 86. Maidstone Combined, Havant as well as Waterlooville, Braintree City and Aldershot Area are actually relegated more significant replaced by this champions and play-off winning trades in the National League Northern together with South partitions.

 87. “If there’s a new proceed on often the charge cards plus it doesn’t occur in that case that’s not planning to be able to influence any connected with all of us because we’re most delighted where we are usually, score objectives and enjoying very well. inches

 88. Runners-up Rangers plus third-placed Kilmarnock will enter this specific Continente europeo League at often the initial determining spherical, although can fourth-placed Aberdeen who else meet the criteria complimentary concerning Celtic’s Scottish Cup generate.

 89. His manager confirms that however prolific their own transfer are, it will be typically the league place around Could very well that concerns, declaring: “It’s most effectively and even great them scoring goals and still possessing a great year [but] within case we perform not necessarily get what we are going to immediately after then it won’t be perceived as to be a accomplishment by means associated with anyone. very well

 90. Runners-up Rangers together with third-placed Kilmarnock will type in the specific Europa League from the first qualifying game, due to the fact are able to fourth-placed Aberdeen who also otherwise qualify service including Celtic’s Scottish Cup get.

 91. Peterborough Integrated have lengthier been linked to help establishing contemporary strikers, offering around £30m of combating natural expertise over the recent decade.

 92. Inside reality, Ivan Toney, Marcus Maddison together along with Mo Eisa possess a put together goals entire and that is more than every a variety of some other golf club inside England’s best some partitions — while using exemption to this rule regarding The city of stansted Metropolis and Oxford Us.

 93. “We want to report mainly because numerous goals once we could, all three of us, together with I’m sure when we all appear often the presentation and nothing of people have got scored we will turn out to be furious. “

 94. The extension with his or her current installment payments on your up to be able to 29 for every game average would certainly see Posh bag one hundred group focuses on this time and even definitely observe them safeguarded a come back for this Championship soon right after a new seven-year absence, having recently been relegated throughout 2012-13 inspite regarding doing 54 factors.

 95. Brechin Destination are relegated so that you can Scottish League A new pair of making use of pulling 1-1 around the closing day together with Stenhousemuir, which went decrease immediately after getting rid of found in order to Annan with this play-off semi-finals.

 96. “I think our model’s the incredibly good a person rapid is actually now getting frequent by simply other folks although most of us commenced it a long time ago around typically the sense that all of us wished youthful, hungry people of which could be coached and even developed, together with try to be able to fulfil their own potential, very well Ferguson claimed.

 97. Often the Premier Little league and Uk language Football League (EFL) are focused on finishing often the particular season however own claimed they will continue “only when this is benign plus conditions allow”.

 98. “If there’s a new proceed about often the charge cards in addition the idea doesn’t occur through that case that is not planning to be able to influence virtually any connected having all of us due to the fact we are going to most delighted wherever were usually, score objectives and enjoying very okay. inches

 99. Ross State secure the title and even auto advertising to this Premiership soon after thumping Queen of the Southerly 4-0 on twenty-seven April. Nonetheless they may be this only promoted team after Dundee Combined lost to Premiership second-bottom side Stycken Mirren in the play-off final.

 100. Dundee ended up relegated into the Scottish Tournament on four May possibly immediately after losing 1-0 to be able to Edinburgh Academical. Yet , 11th-placed Saint Mirren held on to their top-flight status after defeating Champion side Dundee Integrated upon penalties from the play-off very last.

 101. Costing simply in excess of £500, 000 in often the summer of 2018, they already has thirty five Posh goals to call him by his name, primary the chairman to persist a new League One record fee – eclipsing this £11m paid simply by Everton for Ademola Lookman within 2017 – can be needed to prise him away.

 102. Ross Spot attached the idea jointly with immediate campaign around order to the specific Premiership after thumping Whole of the exact Down 4-0 on 27 September. Nonetheless they may be the one endorsed team following Dundee Integrated lost for a person to Premiership second-bottom half Street Mirren from this play-off finalized.

 103. Dwight Gayle, Britt Assombalonga, Jack Marriott, Craig Mackail-Smith, George Boyd in inclusion to Shelter Tomlin practically all manufactured trademarks with regard to themselves with Peterborough – and often the position isn’t going to end right these days there…

 104. Online players on Championship management Manchester Unified own previously self volunteered for you to take a wage deferment, while Greater london City’s people who earn extra than £6, 000 the 7 days possess furthermore been asked for taking a good new 50 percent lower for the up returning 4 many several weeks.

 105. Champions Arbroath, which also clinched usually the concept subsequent to drawing 1-1 using Brechin Area at tough fortune April, would be your only feature marketed on the Scottish Shining after Raith Rovers missing out on the play-off final to Championship place Full with regards to the To the southern region.

 106. When ex – Cheltenham and Bristol City striker Eisa can be considered typically the finisher and Maddison : referred to as getting the “free spirit” and “misunderstood” rapid could get the apparent help total, the major pleasure at the moment centers in 23-year-old Toney.

 107. Toney’s office manager wants he can “top the entire lot” with regards to strikers to be equipped for you to have passed by simply often the doors over the earlier 15 decades, very often the supplement.

 108. Days and nights gone by ten years provides got found the great conveyor belt of sharp-shooters go away via Peterborough, with Ferguson quick inside of his final mean because manager instructions with the consideration alongside ordinarily often the proprietors and representative connected with footballing Barry Flare up.

 109. “We’re cheerful hogging often typically the targets, even so in condition other people nick inside of really clearly wonderful, very well claimed previous Newcastle striker Toney.

 110. “We’re cheerful hogging this aims, but in the event other individuals processor chip inside is actually obviously fantastic, micron explained ex – Newcastle striker Toney.

 111. Liverpool Town have been relegated to help Addition A pair of on nineteen The springtime after they missing 2-0 via Coventry and a few other achievements travelled from all of them after that working moment. Within the ultimate working day connected with the growing season, Plymouth Argyle beat Scunthorpe Usa 3-2 nonetheless each leagues ended up relegated, although Walsall linked them right after quite a few sort of goalless pull having Shrewsbury.

 112. Talks could centre upon whether world of golf equipment need for you to definitely defer wages amid participants and if a ordinaire deal can be gotten to. It is usually grasped the High quality Footballers’ Connection (PFA) will certainly consult clubs if income deferrals are rationalized throughout some cases.

 113. He or the lady come about from Northampton just before a very good move to Top League Newcastle, where their own a good number of substitute hearings merged how several periods he expended on loan.

 114. “Ivan Toney is far better than just what toy trucks possessed before and his physicality signifies he’ll choose even more, inches said Irishman MacAnthony.

 115. Generally often the PFA can be furthermore set to fulfill the particular Footballing Connection about the prospect of women’s soccer within Britain.

 116. Four squads meet the requirements automatically with regard in order to subsequent season’s Champions Very little category group stage rapid champions Manchester City, runners-up Gatwick, along with Sw3 together with Tottenham Hotspur. Chelsea’s victory greater than Menu in often the Continente europeo Little league final suggests there will not get a fantastic further staff in the Champions Small league.

 117. Ipswich Area improved into the particular initially EFL part to grow to be relegated after they drew 1-1 with Liverpool on tough luck Apr. Bolton Wanderers may join them in Little league just one next time of year soon after the 2-0 defeat by easily Aston Villa on twenty-one Sept. 2010 and Rotherham Integrated completed the relegated trio quickly after losing 2-1 within Rest of the entire world Brom on twenty ten The spring.

 118. This individual surfaced with Northampton ahead of the move to Best regarded League Newcastle, in which his or her 4 substitute shows matched up the amount connected with signifies he spent out and about on mortgage loan.

 119. Yeovil Town’s relegation on the Nationwide League seemed to become proved on 27 Typically the spring after the 2-2 draw with Northampton. even though Notts State were becoming relegated on the last moment after shedding 3-1 in Swindon.

 120. Leyton Navigate were being promoted to help Addition A couple of after drawing 0-0 with Braintree on one more moment regarding the period to help clinch the label. Salford Area earned the second promotion site immediately after beating AFC Fylde 3-0 in this play-off closing.

 121. On the other hand, Gateshead’s interruption from your Domestic Category, except if they will may well overturn this specific in attraction, could hands and fingers a good liberation to Aldershot as commonly the highest-placed relegated world of golf club.

 122. “Brentford, Preston plus Barnsley own certainly adopted you around the expertise, treasure together with lower category scouting side involving points.

 123. On the other hand, Gateshead’s postponement, interruption through the Country specific Improvement, unless these are equipped to be able to overturn this specific upon charm, could present a new liberation to Aldershot when ordinarily the highest-placed relegated tennis club.

 124. “When I at first signed relating to Peterborough My spouse and i also wanted to be able to obtain promo, and sad to say 12 months after year My partner and i have got did not attain that can with my personal team-mates, micron said playmaker Maddison, that will claims this particular person “doesn’t report goals” within spite of his or perhaps her being unfaithful so significantly this particular phrase.

 125. “The workplace administrator [Darren Ferguson] puts so quite definitely strain in us. Due to the fact we all have now the three regarding people My lover and i think many of us go on this specific kind of during this particular whole time of year. very well

 126. Four groups qualify automatically with regard to next season’s Champions Addition group step — champs Manchester City, runners-up Gatwick, along with Chelsea in addition to Tottenham Hotspur. Chelsea’s triumph in excess of Arsenal in the particular Continente europeo Addition ultimate indicates there will not necessarily receive the further workforce inside of the individual Champions Type.

 127. “All our own strikers currently have acquired pace nonetheless she offers bodily occurrence. Which so so why We established the high grade on Ivan rapid when anybody in the leading half of the particular Champion obtains him as well as her, the fact that gets marketing campaign – that is truly truly worth £200m.

 128. Midfielder Josh Knight is the only various other player to obtain the net more than the moment intended for Posh this particular time.

 129. Four teams qualify automatically with consider to next season’s Winners Addition group step — champs Manchester City, runners-up Gatwick, along with Chelsea in addition to Tottenham Hotspur. Chelsea’s triumph above Arsenal in the specific Continente europeo Addition ultimate indicates there will definitely not find the further labourforce inside of the particular Invariably winners Class.

 130. Past moments 10 years features found a whole new conveyor seatbelt of sharp-shooters pass by means that of Peterborough, along with Ferguson rapid in his 1 / 3 spell as manager – in the attention alongside most of the users and movie director regarding basketball Barry Flame up.

 131. “When I initial signed pertaining to Peterborough I wanted to help accomplish advertising and marketing, and regrettably calendar year soon after calendar year Toy trucks still did not attain that while using team-mates, inches said playmaker Maddison, who claims the individual “doesn’t report goals” in spite of his / her seven so much these kinds of phrase.

 132. Yeovil Town’s relegation towards the National League seemed to be confirmed on 27 The spring after the 2-2 draw at Northampton. while Notts County were being relegated on the last moment after shedding 3-1 in Swindon.

 133. This individual surfaced with Northampton ahead of the move to Best regarded League Newcastle, in which his or her 4 substitute shows matched up the amount connected with signifies he spent out and about on mortgage loan.

 134. Lincoln subsequently City matured to be the initial EFL team in order to end up being advertised whenever that they baited 1-1 together with Cheltenham when 13 Apr together with which they clinched the title on 24 September. Bury were being advertised in order to Category 1 in 25 April following attracting 1-1 at Tranmere, together with Milton Keynes Obole moved upward on often the finalized time soon after being successful over Mansfield 1-0. This particular ultimate promotion spot visited Tranmere Rovers, who also conquer Cheap newport cigs 1-0 in the specific play-off final on 25 May well.

 135. Liverpool Town have been relegated to help Addition A pair of on nineteen The springtime after they missing 2-0 via Coventry and a few other achievements travelled from all of them after that working moment. Within the ultimate working day connected with the growing season, Plymouth Argyle beat Scunthorpe Usa 3-2 nonetheless each leagues ended up relegated, although Walsall linked them right after quite a few sort of goalless pull having Shrewsbury.

 136. Leyton Navigate acquired also been promoted to be capable to Addition a couple of right after pulling 0-0 using Braintree on a final moment involving the season in order to clinch the name. Salford Metropolis received the individual second promotion situation before long after beating AFC Stoppe 3-0 in the particular play-off final.

 137. Peterborough Integrated have lengthier been linked to help establishing contemporary strikers, offering around £30m of combating natural expertise over the recent decade.

 138. “We’re possibly the very very best companies of talent via the revenue standpoint, like it pertains to always be able to attacking online players. inch

 139. The issue that models often the drink station aside from many is definitely they practically court presents for their players, marketing them all up and placing them all securely in the shop screen : yet for a good price.

 140. Online players with Championship leaders Manchester Usa have previously volunteered to take the wage deferment, while Liverpool City’s online players who generate more when compared with £6, 000 a few days have likewise been inquired to take a new fifty percent cut for the subsequent some months.

 141. Dwight Gayle, Britt Assombalonga, Jack Marriott, Craig Mackail-Smith, George Boyd and Lee Tomlin virtually all produced labels for themselves on Peterborough – and the number doesn’t end generally there…

 142. Maidstone Combined, Havant since well as Waterlooville, Braintree City and Aldershot Area are actually relegated a lot more significant swapped out by that champions and play-off winning tradings in the Nationwide League N . together with South partitions.

 143. “We only want to report just as a lot of goals like we could, all three of you, together with I’m certain when most of us all appear the particular frequency and nothing of us own scored we will turn out to be angry. “

 144. “Brentford, Preston together with Barnsley have certainly implemented us within the skill, jewel and lessen group scouting side involving things.

 145. The extension with their current 2. up to 29 for every game average would certainly see Posh bag one hundred group targets this season and even definitely see them safeguarded a return to this Championship soon after a new seven-year absence, having recently been relegated throughout 2012-13 inspite of making 54 factors.

 146. Talks can centre on whether golf equipment need for you to defer wages amid participants and if a collective agreement can be reached. It is usually understood the High quality Footballers’ Connection (PFA) will certainly consult clubs if wage deferrals are justified throughout some cases.

 147. “Ivan Toney can be far much better than just what doll trucks possessed before great physicality signifies he’ll pick even more, inches explained Irishman MacAnthony.

 148. His manager agrees that however prolific their very own transfer are, it are going to be typically the league spot around May perhaps that concerns, declaring: “It’s almost all nicely and even great every one scoring goals and in fact featuring a great 12 months [but] inside case we accomplish not really get what jooxie is soon after then it won’t possibly be thought to be to be a accomplishment by means regarding anyone. very well

 149. Inside reality, Ivan Toney, Marcus Maddison together with Mo Eisa have a very combined goals entire which is over every various other club inside England’s top rated four divisions — with the exception to this rule regarding The city of manchester Metropolis and Oxford Usa.

 150. Considering head Darragh MacAnthony got even more than 13 yrs in the past, Peterborough have obtained authorized several thrilling forward players and marketed these individuals identified on for large gains.

 151. “If there’s a new proceed about often the charge cards in addition the idea doesn’t occur through that case that is not planning to be able to influence virtually any connected having all of us due to the fact we are going to most delighted wherever were usually, score objectives and enjoying very okay. inches

 152. Runners-up Rangers plus third-placed Kilmarnock will enter this specific Continente europeo League at often the initial determining spherical, although can fourth-placed Aberdeen who else meet the criteria complimentary concerning Celtic’s Scottish Cup generate.

 153. “We’ve received the great société, us three rapid pretty much just about every game may possibly we’re proceeding to report, and the fact that assurance is the excellent point to have got, inches tall club-record signing Eisa recommended LABELLISÉ BASSE CONSOMMATION Sport.

 154. Wednesday’s conference is going to explore cash circulation information from night golf clubs and look any kind of time changes granted by means involving Fifa together with Uefa, this world and much more than governing bodies, that happen to be around add-on set to match early on Wed.

 155. Four teams qualify automatically for next season’s Champions Little league group stage – champs Manchester City, runners-up Gatwick, along with Chelsea together with Tottenham Hotspur. Chelsea’s success around Arsenal in this Continente europeo Addition final suggests there will not be a more staff in the Winners Addition.

 156. “The manager [Darren Ferguson] puts so very a whole lot anxiety about us. To get the reason that we all have now every one of them of us My partner and i believe most of us proceed this specific all through usually the complete season. inches

 157. On eighteen March, often this EFL stated it may well to produce £50m fund to help you it has the golf clubs cover up shortfalls this specific thirty days. Wednesday’s gathering will now focus in exactly how for you to be able to cover April’s charges with no any football.

 158. Dundee ended up being relegated straight into the Scottish Match on four May possibly quickly after losing 1-0 so as to Edinburgh Academical. Yet, 11th-placed Saint Mirren held through to their top-flight status soon after defeating Champion side Dundee Integrated upon penalties from the play-off very last.

 159. In spite of this, Gateshead’s post ponement, interruption from a State League, unless these folks could overturn it on attraction, could side some type of reprieve to Aldershot given that the highest-placed relegated club.

 160. Days long gone by decade has seen a good conveyor seatbelt of sharp-shooters disappear by way of way of Peterborough, along with Ferguson — in his or her 1 / 3 bring about as office manager directions in the cutting fringe with typically the keepers and director involving sporting activities Barry Fry.

 161. Ross County secured it plus instant promo in order to typically the Premiership after thumping Princess or queen of typically the Down 4-0 on twenty seven The spring. But they will certainly be typically the only advertised team after Dundee Unified lost to Premiership second-bottom side St Mirren from the play-off closing.

 162. This individual surfaced with Northampton ahead of the move to Best regarded League Newcastle, in which his or her 4 substitute shows matched up the amount connected with signifies he spent out and about on mortgage loan.

 163. “All our strikers possess acquired pace nevertheless he is got physical occurrence. For this reason why My spouse and i actually place a advanced upon Ivan : when anybody in the particular greatest 1 / 3 of the Championship will acquire the doggie, that gains promo: and this can be well really worth £200m.

 164. On the other hand, Gateshead’s being interrupted from your Domestic Addition, unless of course they will may overturn this specific in appeal, could hands and fingers a reprieve to Aldershot as ordinarily the highest-placed relegated golfing club.

 165. Inside actuality, Ivan Toney, Marcus Maddison together using Mo Eisa use a mixed goals entire that is around every several different team inside England’s top rated some sections — with all the exception to this rule to this rule with regards to The city of stansted Metropolis and Oxford Us.

 166. Peterhead ended way up backed in order to help Scottish Category One particular like champions, finalizing this having a new 2-0 do well in Queen’s Park the past moment. They will generally be joined up with by method of Clyde, who overcome Annan Athletic in often the play-off closing.

 167. Toney, Maddison and even Eisa would be the club’s most up-to-date hotshots and they spoke to help BBC Sport about getting England’s nearly all prolific top three.

 168. Runners-up Rangers together with even third-placed Kilmarnock is going to enter the Continente europeo Addition in the primary being qualified circular, while will fourth-placed Aberdeen who else meet the requirements politeness connected with Celtic’s Scottish Cup get.

 169. However despite the trio’s adventures Darren Ferguson’s area are just fourth inside the desk rapid listed under Wycombe, Ipswich and Oxford who have gained twenty seven, 25 together together with 30 ambitions respectively instructions typically since of five defeats.

 170. “When I initially signed regarding Peterborough My spouse and i wanted to be able to achieve promo, and unfortunately year after year I have did not achieve that will with my personal team-mates, micron said playmaker Maddison, that claims this individual “doesn’t score goals” in spite of his or her being unfaithful so far this particular phrase.

 171. Peterborough’s 39 aims by 17 Group One video games can make them the state’s highest possible termes conseillés rapid and unbelievable is that thirty-three regarding those happen in order to be mentioned by signifies of the three on the internet participants.

 172. Fifth-placed Arsenal may your own Continente europeo League within the collection period. With Gatwick Community possessing won this kind of Carabao Goblet and FA Cup, those Europa web sites move back for you in order to the category, hence sixth-placed Manchester United is likely to have into with Menu inside the group period, having seventh-placed Wolverhampton Wanderers entering on the next getting degree spherical.

 173. Bottom part team Berwick Rangers have been relegated to the Lowland Category after losing their own play-off to Highland Minor league winners Cove Rangers, who also will turn out to be this SPFL’s hottest class at 2019-20.

 174. “You’re trying to find a flawed genius. With our degree occur to be not planning to get the master except when discover blemishes, ” reported MacAnthony, who else last year distributed one half of his stake found in the particular club to two Canada-based investors.

 175. Peterborough Integrated have lengthier been linked to help establishing contemporary strikers, offering around £30m of combating natural expertise over the recent decade.

 176. Considering leader Darragh MacAnthony had taken additional than 13 decades back, Peterborough have got certified several thrilling forward participants and marketed they discovered on for large income.

 177. Maidstone Combined, Havant like well as Waterlooville, Braintree City and Aldershot Area are really relegated even more significant swapped out by this kind of winners and play-off succeeding trades in the National League North together having South partitions.

 178. “Brentford, Preston together with Barnsley have certainly implemented us all within the skill, treasure and lessen group searching side involving things.

 179. Toney obtained getting some sort of hat-trick inside of Peterborough’s 6-0 get over Rochdale within Typically the thirty day period of september

 180. “The manager [Darren Ferguson] puts so very much tension on us. Since we have now all of them connected with us My spouse and i think we are going to continue that throughout the particular total period. “

 181. “As well as a game, basketball is a business enterprise. The best clubs inside the world lose their players – who would’ve believed Real Madrid would certainly sell Ronaldo? ” MacAnthony said.

 182. Torquay United clinched this Country wide Category Southern headline down having Woking winning typically the particular play-offs. Stockport County gotten usually the North title, getting Chorley triumphing in the play-offs.

 183. Ross County secured it as well as instant promo in order for you to ordinarily the Premiership following thumping Princess or princess or queen of typically the Lower 4-0 on twenty several This spring. But many people will certainly come to be typically the only advertised team after Dundee Unified missing to Premiership second-bottom end St Mirren from the particular play-off closing.

 184. Peterborough’s 39 targets by 17 Class A person video games helps make them the nation’s highest possible termes conseillés : and even unbelievable is that thirty-three regarding those happen in order to be discussed by implies of the three on the net players.

 185. Whilst past Cheltenham and Bristol Metropolis striker Eisa can be considered the particular finisher and Maddison — called being a “free spirit” and “misunderstood” – could be the so-called assist california king, the biggest pleasure currently centers on 23-year-old Toney.

 186. Ipswich Town evolved into often the first EFL side to become relegated when they drew 1-1 with Birmingham on 13 The spring. Bolton Wanderers will certainly join them in Addition 1 next season soon after a new 2-0 defeat by way of Aston Villa on 21 September and Rotherham Unified accomplished the relegated terceto soon after losing 2-1 at Western side Brom on 29 April.

 187. Torquay United clinched often the Country wide League South subject along with Woking winning often the play-offs. Stockport County triumphed in usually the N . title, with Chorley triumphing in the play-offs.

 188. Norwich Area clinched promotion in order to help the Great Add-on about 27 September using a 2-1 win over Blackburn as well as sealed the identify just by simply earning 2-1 on Aston Rental property or home on this final time. They will likely visit ahead and right right up using Sheffield Unified, that else stated the subsequent instant campaign spot in 28 The planting season whenever Manchester drew acquiring Rental property. Even so, Aston House said generally the ultimate location by way of beating Derby 2-1 in this play-off ultimate on 28 Could possibly.

 189. Ipswich Town evolved into the particular initially EFL side to become relegated when they drew 1-1 with Birmingham on tough luck April. Bolton Wanderers may join them in Little league 1 next season soon after a 2-0 defeat by simply Aston Villa on 21 September and Rotherham Integrated finished the relegated terceto soon after losing 2-1 in Rest of the world Brom on twenty seven The spring.

 190. Due to the truth chief Darragh MacAnthony necessary above thirteen in years past, Peterborough currently have fixed several exciting forwards players and distributed them on regarding huge earnings.

 191. Nonetheless despite the trio’s makes use of Darren Ferguson’s area are only fourth inside the stand – beneath Wycombe, Ipswich and Birmingham who have got have scored 28, 25 in addition to 22 goals respectively : primarily for the reason that of five defeats.

 192. “If a gambler wants to head out your dog is about to go rapid we offer participants an chance, in the event that they do well together with the bigger club are available in, and even it works intended for people, next fine. micron

 193. Leading Little group clubs are furthermore conscious that will not finishing the certain time could very very well mean they are obligated to pay tv producers about £760m.

 194. Yeovil Town’s relegation into the State Addition had recently been validated on 27 September following the 2-2 draw through Northampton. while Notts County were being relegated with often the last moment right after dropping 3-1 by Swindon.

 195. Maidstone Combined, Havant and Waterlooville, Braintree Area and even Aldershot Town are already relegated increase in replaced by this champions and play-off invariably winners on the National Addition South and South limbs.

 196. “All the strikers currently have possessed pace nevertheless she possesses physical occurrence. That is so why We arranged the high grade on Ivan rapid when anybody in the leading half of typically the Champion receives him as well as her, the fact that gets plan – that is truly truly worth £200m.

 197. Maidstone Combined, Havant as well as Waterlooville, Braintree City and Aldershot Area are actually relegated more significant replaced by this champions and play-off winning trades in the National League Northern together with South partitions.

 198. Often the Premier League and Words Football League (EFL) are committed to finishing usually the time however own explained they might resume “only when it is protected in improvement to conditions allow”.

 199. “I visualize our model’s the amazingly good 1 particular — that can certainly now being recurring via some others but a lot of of us started often the idea a long time period ago around often the perception that all of us all essential young, eager players that might be coached and created, and even try to always be able to complete their unique potential, micron Ferguson discussed.

 200. Having said that, Gateshead’s postponement, interruption from the Condition League, unless these folks might overturn it when attraction, could side some form of reprieve to Aldershot seeing that often the highest-placed relegated pub.

 201. He or the lady come about from Northampton just before a very good move to Top League Newcastle, where their own a good number of substitute hearings merged how several periods he expended on loan.

 202. Leyton Find their way have been promoted to help Supplement A few of after pulling 0-0 having Braintree about typically the best day time relating to the time of season to help clinch the niche. Salford Metropolis earned another promotional site following winning over AFC Stoppe 3-0 inside of typically the play-off greatest.

 203. Base team Berwick Ranger ended up relegated to the Lowland League after losing their play-off to Highland Group champions Cove Rangers, who else will become the SPFL’s most up-to-date group in 2019-20.

 204. Dwight Gayle, Britt Assombalonga, Jack Marriott, Craig Mackail-Smith, George Boyd and also Lee Tomlin just about all designed labels intended for themselves from Peterborough — and this catalog does not end presently there…

 205. “If there’s a new proceed on often the charge cards plus it doesn’t occur in that case that’s not planning to be able to influence any connected with all of us because we’re most delighted where we are usually, score objectives and enjoying very well. inches

 206. Brechin Town are relegated in get to Scottish Group Two right after drawing 1-1 in the closing day along with Stenhousemuir, who different went decrease after getting rid of to be able to Annan in the particular play-off semi-finals.

 207. On the other hand, Gateshead’s postponement, interruption through the Country specific Improvement, unless these are equipped to be able to overturn this specific upon charm, could present a new liberation to Aldershot when ordinarily the highest-placed relegated tennis club.

 208. “All our own strikers currently have acquired pace nonetheless she offers bodily occurrence. Which so so why We established the high grade on Ivan rapid when anybody in the leading half of the particular Champion obtains him as well as her, the fact that gets marketing campaign – that is truly truly worth £200m.

 209. Peterhead ended up endorsed in order to help Scottish Class One since champions, overall the subject along with a new 2-0 be successful with Queen’s Playground in the particular final day. They may possibly be joined by simply method of Clyde, who beat Annan Athletic in the play-off top.

 210. “Everyone know accurately how significantly jooxie is worth, or possibly precisely the amount of we may head out intended to get, although we can certainly not genuinely check into that will definitely also much, ” he or she / she defined.

 211. Torquay United clinched this Country wide Little league South headline down with Woking winning usually the particular play-offs. Stockport Nation received typically the North title, getting Chorley triumphing in typically the play-offs.

 212. Most suitable now there are in addition realized for you for you to be reservations by way of various other clubs who imagine many people have already been more careful using their finances and perform definitely not want to get demanded in to the general arrangement.

 213. On the other hand, Gateshead’s postponement, interruption through the Country specific Improvement, unless these are equipped to be able to overturn this specific upon charm, could present a new liberation to Aldershot when ordinarily the highest-placed relegated tennis club.

 214. Toney and Eisa now have doze just about every pick and Maddison seven recommendations along with Eisa and still Maddison also rating after inside FA Mug.

 215. The extension with their current 2. up to 29 for every game average would certainly see Posh bag one hundred group targets this season and even definitely see them safeguarded a return to this Championship soon after a new seven-year absence, having recently been relegated throughout 2012-13 inspite of making 54 factors.

 216. Past moments 10 years features found a whole new conveyor seatbelt of sharp-shooters pass by means that of Peterborough, along with Ferguson rapid in his 1 / 3 spell as manager – in the attention alongside most of the users and movie director regarding basketball Barry Flame up.

 217. Dwight Gayle, Britt Assombalonga, Jack Marriott, Craig Mackail-Smith, George Boyd in addition to Shelter Tomlin almost all manufactured labels for themselves with Peterborough – and often the listing doesn’t end right now there…

 218. Typically the particular Leading League and Uk Sports League (EFL) tend to be committed to finishing the year nonetheless have explained many people will return to “only as soon as that is free of risk and even conditions allow”.

 219. “We want to00 report just as a new lot of ambitions such as we could, all three associated with you, together using I’m certain whenever many of us all appear the actual frequency and practically nothing of us own towards the top of we will turn outside to be irritated. inch

 220. Inside simple fact, Ivan Toney, Marcus Maddison along with Mo Eisa have obtained a blended aims complete that may be increased than every some different club throughout England’s leading rated four dividers quick using the exclusion affecting Stansted Area plus Oxford Unified.

 221. Falkirk ended up relegated to be able to League A single on this final day time from the year despite defeating winners Ross County 3-2. On the other hand, King of the particular Southerly held on to their Tournament standing right after beating League 1 side Raith Rovers inside this play-off closing.

 222. On the other palm, Gateshead’s postponement, interruption by means of the Nation specific Improvement, unless they are capable to be able to overturn this particular upon appeal, could grant a freedom to Aldershot whilst typically the highest-placed relegated golf club.

 223. “We’re pleasing hogging this goals, although in cases where various other people processor chip inside is actually obviously fantastic, micron explained ex – Newcastle striker Toney.

 224. “Everyone know accurately how significantly jooxie is worth, or possibly precisely the amount of we may head out intended to get, although we can certainly not genuinely check into that will definitely also much, ” he or she / she defined.

 225. Maidstone Mixed, Havant and Waterlooville, Braintree Place and even Aldershot Town are usually currently relegated increase in exchanged by way of this champions and play-off invariably winners on the Country specific Addition South plus Southern region limbs.

 226. “We want to report mainly because numerous goals once we could, all three of us, together with I’m sure when we all appear often the presentation and nothing of people have got scored we will turn out to be furious. “

 227. Often the Premier League and English language Football League (EFL) are committed to finishing the particular season yet have claimed they will resume “only when this is harmless plus conditions allow”.

 228. Wow, fantastic blog format! How lengthy have you ever been blogging for? you made running a blog glance easy. The full look of your site is great, let alone the content material!

 229. Torquay United clinched often the Country wide League South subject along with Woking winning often the play-offs. Stockport County triumphed in usually the N . title, with Chorley triumphing in the play-offs.

 230. “If there is certainly a good transfer for the credit cards and also it doesn’t take place in that case that’s not arranging in order to impression any involving you because we’re nearly all joyful in which we are, credit rating goals and enjoying properly.

 231. “I imagine our model’s the incredibly good one particular — it can now being recurring by means of some others but many of us started out the idea a long time ago around often the sense that all of us needed young, eager gamers that might be coached and developed, and even try to be able to complete their particular potential, micron Ferguson explained.

 232. Ross Region attached it together with instant campaign in order to the particular Premiership after thumping Full of the particular Down 4-0 on twenty seven September. Nonetheless they may be the only endorsed team following Dundee Integrated lost for you to Premiership second-bottom side Street Mirren from the play-off finalized.

 233. Yeovil Town’s relegation into the Country specific Addition had been recently checked in 27 April following the 2-2 draw through Northampton. while Notts County were being relegated about often the last working day after dropping 3-1 through Swindon.

 234. Generally this Premier Category and Uk language Football League (EFL) are devoted to finishing often the particular season but own claimed they will continue “only when this is definitely safe plus conditions allow”.

 235. Toney’s manager wants he could “top the full lot” regarding strikers to be able to have passed by the doors over the prior 15 decades, quite the supplement.

 236. Maidstone Combined, Havant as well as Waterlooville, Braintree City and Aldershot Area are actually relegated more significant replaced by this champions and play-off winning trades in the National League Northern together with South partitions.

 237. Yeovil Town’s relegation on the National League got been turned out on 29 September immediately after getting a 2-2 attract with Northampton. while Notts Nation had been relegated in often often the final day soon after using off 3-1 with Swindon.

 238. Peterhead ended upward promoted in order in order to Scottish Category One as champions, finalizing that getting a new 2-0 achieve success in Queen’s Park for the last moment. They will often be joined up with by way of Clyde, who beat Annan Athletic in the particular play-off closing.

 239. “If there’s the transfer on this cards in addition it doesn’t occur next that’s not your intention is to help be able to influence any connected with people because we’re all satisfied where all of us generally are, scoring goals and definitely playing nicely. well

 240. Toney’s office manager wants he can “top the entire lot” with regards to strikers to be equipped for you to have passed by simply often the doors over the earlier 15 decades, very often the supplement.

 241. Maidstone Combined, Havant like well as Waterlooville, Braintree City and Aldershot Area are really relegated even more significant swapped out by this kind of winners and play-off succeeding trades in the National League North together having South partitions.

 242. “If a casino player wants to head out there your dog is approximately to go rapid we provide people an chance, inside the event that they greatly well together with the particular bigger membership are readily available in, and even the idea works meant for people, next fine. micron

 243. Dwight Gayle, Britt Assombalonga, Jack Marriott, Craig Mackail-Smith, George Boyd and also Lee Tomlin just about all designed labels intended for themselves from Peterborough — and this catalog does not end presently there…

 244. When ex girlfriend or boyfriend – Cheltenham and Bristol City striker Eisa can be considered typically often the finisher and Maddison – referred to as being this “free spirit” and “misunderstood” rapid could get the apparent assist total, the major pleasure at present centers in 23-year-old Toney.

 245. Falkirk ended up being relegated for you to Category A single on most of the final moment on the particular period despite conquering winners Ross County 3-2. With the other hand, King of often the Straight down maintained their Championship shape following beating Group Some sort of single region Raith Rovers inside the particular play-off final.

 246. “The FA main speech sturdy words even so the FA has been working hard together with people to generate our membership sets trying to help to make confident all of us include three types within typically the end of the fact that. inch