TV

Star Trek VS Star Wars – ősi Claudia Show felvétel


Borzalmas felvétel került elő az internet bugyraiból. Amikor már reménykedtem volna, hogy végleg megsemmisült az összes VHS szalag, ami ezt tartalmazta, akkor a Youtube-ra képes volt egy Star Trek rajongó feltölteni azt a 2002-es Claudia Show felvételt, ami annak idején megpróbálta egymásnak ugrasztani a trekkereket és a Star Wars fanatikusait.

Sci-fi rajongói pályafutásom mélypontjaként tudnám jellemezni az itt történteket, de az kövezzen meg, aki 21 évesen nem követett el súlyos hibákat. Az én esetemben a hibát egy délutáni talk shownak becézett izé jelentette. Örök nyomot hagyott bennem, azóta is emlegetem, még egy 2009-re datált SFportal cikkben is felelevenítettem:

Már nem is tudom, hány évvel ezelőtt, talán 2002-2003 környékén történt, amikor a Magyar Star Trek Klub fénykorát élte, hogy a társaság meghívást kapott a Claudia Showba: természetesen a mézesmadzag az volt, hogy ha szerepel a klub a műsorban, akkor a Star Trek, meg maga a klub is tök jó publicitást kap majd, illetve hogy a sci-firől szeretnének velünk beszélgetni. Persze már indításkor is gyanús volt a dolog, aki Claudia / Mónia showba kap meghívást, az legyen felkészülve mindenre.

Megtudtuk, hogy a Star Wars klub – minő meglepetés! – egészen hasonló meghívást kapott. Megtudtuk, mert odajöttek rákérdezni, hogy mi nem-e. Innentől kezdve nem volt nehéz összerakni a képet, hogy ezek a szerkesztők bizony arra játszanak, hogy majd jól egymásnak fogunk ugrani a kamerák előtt.

Az én esetemben már csak azért sem működött volna a dolog, merthogy mindkét klubnak tagja voltam, egyszerre voltam, és vagyok azóta is a Star Wars és a Star Trek rajongója is, de a TV2 csak mint trekkerről tudott rólam. Úgyhogy odamentünk a felvételre, mindkét klub úgy gondolta, hogy akkor most jól elbeszélgetünk, és megszivatjuk a szerkesztőket. A feladat nagyjából sikerült, a legkomolyabb Star Wars vs. Star Trek összetűzés az egy fénykardpárbaj volt – mint trekker, kénytelen voltam megküzdeni egy Star Wars rajongóval. (Győztem, hiába, a szamuráj ősök vére. :P ) A szünetben egy szerkesztő kétségbeesett, “nem-így-beszéltük-meg!”-jellegű felkiáltással bírta díjazni a két klub összmunkáját. Mi csak röhögtünk közben azon, hogy Claudia kisasszony elpityeredett felvétel közben, mert kitört a cipősarka.

Nos, a sokat emlegetett felvétel előkerült, melyből – minő érdekesség! – kimaradt, hogy Liptai Claudia kisasszony cipősarka kitört volna. A cipősarokkal együtt kimaradt a megszólalásaim jelentős része is (ugyan már, aki ismer, az tudja, hogy ennél sokkal belepofázósabb vagyok, mint a vágásban látszik!).

Viszont minden tiszteletem a tv2 akkori vágójáé – csak sikerült úgy összehozni a dolgot, mintha tényleg utálnánk a másik szériát.

A felvétel megtekintéséhez javaslok némi alkoholos italt. Ha túlélitek, hosszú és eredményes életetek során az Erő legyen veletek!

http://www.youtube.com/watch?v=YPwcoaccF7k&feature=youtu.be


36 hozzászólás on Star Trek VS Star Wars – ősi Claudia Show felvétel

 1. háhá, nekünk volt egy SW-s fórumunk és a Mónika show-ba akartak hívni minket pár éve 😛 De miután vissza lett mondva, minden családtagot, meg főnököt meg szutykot hívogattak, az elég szemét húzás volt a részükről. Ugye, Dániel Dolhai?

 2. Valahogy sose értettem ezt az ellenségeskedést, jó, én is a Star Warst szeretem jobban, de teljesen el tudok szórakozni a Star Treken is, de hogy valakivel összeveszni emiatt

 3. Én is láttam egy részét a tv-ben, mondjuk 13 éves voltam szóval nem sokra emlékszem, de szerintem nem néztem végig. Most 15 percig jutottam, de elfogyott a St. Hubertusom, szóval majd talán máskor jutok a végére… :))

 4. A Magyar Star Trek Klub archívumából került elő a felvétel, és raktuk ki a klub Facebook oldalára.
  Nincs benne semmi, ami miatt bármelyik klubnak/riportalanynak is szégyenkeznie kéne.
  Sőt, a Klaudia égeti le benne magát (és a szerkesztőit), amikor a két klub viszonyát “legendás és gyilkos ellentét”-ként írja le, miközben sosem volt szó ilyesmiről.

 5. AmySoleil

  Mi a baj ezzel, Merras, aranyos vagy a képernyőn, bár meglepő, az biztos. 😀
  Szerintem se gáz ez a felvétel. De valóban jó a vágás, kihozzák ellenségeskedésnek, miközben tök barátságosabbak vagytok egymással :D, és a szerkesztők icipicikét utánanézhettek volna a témának, az igaz.

 6. Nincs ezzel a felvétellel semmi baj, hacsak az nem, ahogy a Claudia erőlteti ezt az ellenségképet, holott teljesen barátságos egymással a két tábor. Ahogy valaki céloz rá, hogy látta a másik kedvencét, Claudia közbeszól és terel. Muris a nő, ő a vicc a videóban 😀

 7. @TrekAndi – ezekbe a momentumokba erőteljesen bele is vágtak amúgy a vágóasztalon, nem csak simán beleszólt Claudia. 🙂

 8. Ez az ellenségeskedés csak Liptai Ccclaudia fejében van, próbálta vinni a showt. Szerintem aki az egyiknek a rajongója, az a másikat is szívesen nézi.

 9. sosem értettem miért gyűlölik ennyire a Star Wars rajongók az 1-2-3 Epizódot… Csak azért, mert látványosabb, mert több háború van benne, mert több számítógépes trükk van a filmben? Szerintem ez a lényeg. Ha az 1-3 rész jelent volna meg hamarabb pont ugyan így ahogy most van, akkor azt dícsérnék, és a 4-5-6 -ot fikáznák.
  Meg fog jelenni ez az új, 2015-ben. Már előre látom, hogy annyi negatív kritikát fog kapni, hogy talán bele sem kezdenek a többibe…

 10. A helyes terminus technicus: “the weird side of Internet”, vagy “the dark side of the Internet” 😀 És már láttam mélyebb és sötétebb dolgokat is a neten 😀 Oké, ma reggelre ez is elég ütős volt, valahol kisült bennem valami.

 11. Eszterprise

  NocadLee, ezért még számolunk! Amúgy a vágó tényleg megdolgozott a pénzéért. Egy rész a felvétel után kb. három nappal adásban volt. A miénk két hetet töltött a vágóasztalon. És még így is helyenként a mondat közepén vágta.

 12. Mindkét féltől volt már alkalmam meghallgatni az “esemény” leírását. Most végre megnézhetem. Csak előtte be kéne rúgni, mert meghallom és látom Klódiát, aztán minden agysejtem öngyilkosságba menekül. Akkor inkább én végezzek velük. 😀

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük