Star Trek

Star Trek: The Next Generation Blu-Ray


2012-ben érkezik az egyik legsikeresebb sci-fi sorozat, a Star Trek: The Next Generation blu-ray kiadása, amit most egy vadiúj trailerrel hirdetnek. Január 31-én ugyanis az amerikai boltok polcaira kerül a The Next Level című korong, ami egyfajta megvásárolható mintaként szolgál, hogy a rajongók lássák: milyen komoly munkát végeztek el az anyagok nagyfelbontásúra való feljavítása érdekében.

A lemezre három TNG epizód kerül fel 1080p felbontásban: a pilot, az Encounter at Farpoint, a klingon és/vagy Worf rajongók egyik kedvenc epizódja, a Sins of the Father, illetőleg az 1993-as Hugo Díj nyertese, a The Inner Light.

A CBS szakemberei impresszív munkát végeztek, több, mint 25.000 tekercsnyi anyagot konvertáltak át: az eredeti, 35mm-es filmszalagra vett anyagokból dolgoztak; de nem csak a képet javították fel, hanem a modern kor követelményeinek megfelelően a hangot is átkeverték 7.1-es verzióba.

Az előzetesben látható minőségi javulás igencsak impresszívnek mondható, nem csak a felbontást, hanem a színeket illetően is. Amin viszont nem változtattak: nem dolgozták át 16:9-es képarányba az epizódokat, hanem 4:3-as arányban fogjuk látni őket.


4 hozzászólás on Star Trek: The Next Generation Blu-Ray

  1. Inferno666

    Jobban örültem volna, ha ezeknél a gagyi részeknél, jobb részeket javítanak fel. Például a Yesterday’s Enterprise-t vagy az Evolution-t. Sőt jobban örülnék, a Deep Space Nine-t feljavításának, bár úgy tudom, hogy az csak 16 mm-es szalagon van meg, így a felkonvertálás majdnem annyi lenne, mintha újracsinálnák az egész sorozatot. Azért én reménykedek, hogyha olcsóbb lesz az eljárás, azt is megcsinálják.

  2. @Inferno666:

    ez három olyan, egymástól eltérő hangulatú epizód,ami nagyon jól megmutathatja majd, mennyire alapos a felújítás.

    Egyelőre a TNG-felújítás van soron, meglátjuk, lesz-e folytatás.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük