Star Trek

Spoileres Star Trek 2 pletykák


A 2013. május 17-én érkező új Star Trek filmmel kapcsolatban kezdtek el mindenféle pletykák szivárogni. Bár egy részüket több forrás is megerősítette, azért természetükből fakadóan érdemes ezeket fenntartásokkal kezelni. Enyhén spoileres információk következnek.

Az egyik legtöbb találgatás az eredeti Spock, alias Spock Prime visszatérését övezi. Amikor az Enterprise űrsikló megérkezett New York fölé, akkor egy interjúban titokzatosan csak annyit nyilatkozott erről a kérdésről Leonard Nimoy, hogy vannak megbeszélések az ügyben. Az Ain’t It Cool saját forrásai szerint a válasz igen – Spock Prime visszatér a filmbe, és azt a hosszú köntöst fogja viselni, amiben az első rész végén láthattuk.

A másik legtöbb találgatás a film főgonoszával kapcsolatos. Azt lehet tudni, hogy hosszas keresgélés után végül mégsem Benicio del Toro kapta a szerepet, hanem a BBC által készített Sherlock minisorozat címszereplője, Benedict Cumberbatch. De hogy kit is játszik tulajdonképpen, azt eleddig hét lakat alatt őrizte J.J. Abrams rendező és stábja.

A TrekMovie.com több forrásból ahhoz az információhoz jutott, hogy Cumberbatch nem mást játszik, mint Khaan Noonien Singh-et, az Eugenikus Háborúk hadvezérét. A karaktert eredetileg a tévésorozatban és a második Star Trek mozifilmben is Ricardo Montalbán játszotta. A honlap kommentárja szerint az információ nem nagy meglepetés, a stáb többször is követendő példaként idézte fel a Nolan-féle Batman rebootot, annak is a második epizódját: a The Dark Knight-ban abszolút sikeresen és újszerűen fogták meg Joker karakterét. Khan pedig a legközelebbi olyan karakter a Star Trek-ben, mint aki Joker a Batman világában, jegyzi meg a kommentár.

Alant két kémfotó a Star Trek 2 forgatási helyszínéről, mindkettőn Zachary Quinto és Benedict Cumberbatch látható, mint Khan és Spock.

 

Érdekesség, és a pletyka megalapozottságát erősítő tény, hogy a 2009-es Star Trek mozifilm stáblistája utánra terveztek egy rövid jelenetet, amiben a Botany Bay-t, Khan hajóját mutatták volna, tehát már akkor is ezt tervezték folytatásnak.

A harmadik pletyka pedig: jönnek a klingonok! De most már tényleg. Már az első filmben is szerepeltek volna egy rövid jelenetben, amit aztán kivágtak: ebben a klingonok elfogják Nero hajóját és csapatát a Kelvinnel való összecsapás után. Ez azonban csak egy aprócska mellékszál lett volna – a második filmben viszont kimondottan erős fő sztorit kapnak a klingonok is.

Meglátjuk egy év múlva, 2013. május 17-én.


31 hozzászólás on Spoileres Star Trek 2 pletykák

  1. Végre valami hírcsepp. Már nagyon vártam, mert lehet sok őstrekker nem szerette a Reboot-ot nekem nagyon bejött és a magyarázat is ST-s volt, bele illett a képbe szerintem.

  2. Edem

    Csak egy apró hibajavítás: a BBC minisorozat címe nem Sherlock Holmes, hanem Sherlock. 🙂

Comments are closed.