SFportal

SFportal E-Book – első heti toplista


Egy hete indult el az SFportal E-Book, ahol a célunk az, hogy egyre növekvő mennyiségben adjunk jó minőségű science-fiction irodalmat, megfizethető áron. A tapasztalatszerzés vágya is motivált minket az indításban – és elmondhatjuk, hogy az első hét pozitív élményekkel zárult. Bár a megnyitás előtt is sok-sok támogató üzenetet kaptunk, azóta is sok bíztatásban és pozitív visszajelzésben van részünk – néhány jogos, jobbító szándékú kritika mellett természetesen, amiket igyekszünk minél jobban hasznosítani.

Nem ígérjük, hogy minden héten fogunk toplistákat gyártani az adott időszak legsikeresebb e-könyveiről, de azt gondolom, hogy érdemes megemlékezni a nyitóhét legsikeresebb 3+1 címéről.

Kezdjük a +1-el – az SFportal Mikulás csomag produkálta a legtöbb eladást a héten, amelyben a 7 kötetes nyitókészletet lehet (még 2 napig!) a kedvezményes árakhoz képest is még akciósabban megszerezni. Eleve azt terveztük, hogy rendszeres csomagajánlatokkal fogjuk vonzóbbá tenni a kínálatot – a számok csak még jobban megerősítenek minket ebben a szándékunkban. Azt gondoljuk, hogy ebben mindenki jól jár – az olvasók, a szerzők / kiadók, és mi is. Mondhatnánk azt is, hogy az első héten mind a hét kötet, amit kiadtunk, a toplista első helyén debütált – gratulálunk a szerzőknek! 🙂

A “versenyt” tehát inkább az dönti el, hogy melyek voltak azok a kötetek, amiket önállóan, csomagajánlaton kívül vásároltak az olvasók. Ennek alapján toronymagasan az első helyezett Csepregi Tamás Szintetikus álom című, idén Zsoldos Péter-díjjal jutalmazott regénye vezet. Mióta a papírkiadás megjelent, azóta rengeteg pozitív kritikát kapott a kötet, így már az első naptól kezdve ez volt a legnépszerűbb önállóan vásárolt e-könyv az SFportalon – amire ráerősített az [origo] e-book ajánlója is.

A második helyet F. Tóth Benedek Mellékhatás című novelláskötete szerezte meg, úgy tűnik tehát, hogy van igény a sci-fi novella gyűjteményekre is, lesz is még hasonló az SFportal E-Book kínálatában.

A harmadik helyen Anthony Sheenard Ellopni egy Chagallt című Mysterious Universe regénye debütált – az egyik legsikeresebb magyar sci-fi sorozatra úgy tűnik, e-formátumban is van igény.


6 hozzászólás on SFportal E-Book – első heti toplista

 1. emul

  Sziasztok!

  Eloszor is meg mindig drukkolok hogy ez bejojjjon.
  Masodszor viszont en inkabb arra lennek kivancsi hogy mennyi az annyi.
  Gondolom hogy konkret eladasi szamot/statisztikat nem adhattok ki, de arra kivancsi lennek hogy ti hogy latjatok, megeri foglalkozni vele? Vagy meg tul keves ido telt el?

 2. Én mindenképpen drukkolok, hogy sikeres legyen! Belgiumban élek, és problémás a magyar könyvek beszerzése. Nemrég vettem egy Kindle olvasót, az ebook-ot nekem találták ki, nem is beszélve arról, hogy az ár is barátságos. Indulásnak három könyvet vettem, várom az újabbakat!

 3. @lnpeters: konkrét értékesítési számokat nem fogunk publikálni, mivel azok többszörösen is üzleti titkok (nem csak a mienk, hanem a jogtulajdonosoké is), és nincs is szándékunkban nyilvánosságra hozni.

  Mindenesetre az első hét az az agyam elvárásainál nagyságrendileg jobban teljesített, a legvadabb reményeimnél gyengébben.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük