TV

Serenity: Leaves on the Wind – képregényben folytatódik a Firefly


Tíz éves is elmúlt a Firefly, az a sci-fi sorozat, ami igazán kultikussá akkor vált, amikor 14 epizód után elkaszálta a Fox. Ez az a sci-fi sorozat, amit aztán tényleg az internet népe kapott fel, kézről-kézre adták a rajongók. A DVD kiadás elég sokáig sikeres maradt ahhoz, hogy elkészüljön a Serenity című mozifilm, ami azonban már nem volt képes új életet lehelni a franchiseba; azóta azonban a Netflix jellegű videostreaming szolgáltatók kínálatában fedezik fel az újabb és újabb rajongók, hogy aztán ők is átkozódjanak, amiért ez a nagyszerű sorozat nem folytatódott.

Most képregény formában folytatódhatnak a Serenity megfogyatkozott legénységének kalandjai, a Dark Horse Comics jóvoltából.

Egy hónapos teaser kampányt csinált a Dark Horse Comics, #WheresSerenity címmel, amelynek végén a New York Comic Conon jelentették be az új képregény sorozatot. Egy hatrészes minisorozat érkezik, Serenity: Leaves on the Wind címmel, melyet Zack Whedon fog írni, aki Josh Whedon testvére amúgy.

A történet kilenc hónappal a Serenity film után indul, amikor a hajó túlélő legénysége még mindig kénytelen bújkálni a Szövetség elől. A Reaverek eredetének leleplezésével, ha lehet, még nagyobb célkeresztet sikerült felpingálniuk a Serenity oldalára, a Szövetség még elkeseredettebben keresi őket. Zoe bármelyik pillanatban megszülheti Wash gyermekét, a hajó új pilótája River Tam… szóval komoly változások történtek a tévésorozathoz képest.

A hatrészes sorozat 2014. január  29-én érkezik, a képregények illusztrátora pedig Georges Jeanty lesz, aki többek között a Buffy, a vámpírok réme képregényeket is készítette.

serenity-leaves-on-the-wind


34 hozzászólás on Serenity: Leaves on the Wind – képregényben folytatódik a Firefly

Comments are closed.