TV

30 hozzászólás on Scifi mozik vs. scifi tévésorozatok

 1. Hajni

  Na jo akkor most en is hozzäszolnek. Mielött bärki fricskäznä az iräsomat, elöre leszögezem, nem magyar windows izzik a kezem alatt.
  Direkt ide irok, nem a mäsik, kesöbbi cikkhez szolok hozzä, mert nem szeretnek pär emberrel nem egyet erteni mert abbol csak veszekedes lenne, a veszekedesböl meg csak kakaskodäs, en meg läny vagyok, pasikkal nem ällok le vitäzni, kiveve ha az a pasi Nathan Fillion.

  Szoval. Mindkettö jo. A mozi arra jo, hogy ha kiakarsz mozdulni es nem akarod megvärni mig az aktuälis sci-fi kijön DVDn, menj csak moziba. Ha otthon akarsz maradn ia barätoddal (vagy barätnöddel, esetleg utäna hancurozni egyet, csak nyugodtan, a moziban ezt ugy se nagyon teheted meg, kiveve ha nem vagy mozitulajdonos), akkor maradj otthon.
  A mozi. Rövid, tömör, ok tudunk filmekröl amik nem csak ket reszt eltek meg, hanem többet is, es gyorsan el is haläloztak (ok, tudom nem sci-fi, de lässuk be: Cäpa. Mint ahogyan A vissza a jövöbe mäsodik reszeben is, Cäpa 19 – de jo, hogy nem eltük meg). Ettöl függetlenül a sorozat, ha jol fut, az iro nem unja el magät es nem kap idegösszeomläst a 100. epizod megiräsa utän, akkor a sorozat nagyobb kielegülest adhat. Bär szerintem minden sorozatot jobb leällitani a harmadik szezon utän. A SeaQuest is megkapta a lezäräst, Istenem bär a Firefly megelt volna legaläbb egy szezont.
  A mozi. Ehhe… na igen, Transformers. Imädom a filmet. Lätvänyos, vicces, ha kiakarok kapcsolodni, erre tökeletes, de sorozatban mär nem neznem.
  Nincs penz? Miert minden sci-fi filmre van penz? Nanä, hogy nem. Meg nem is biztos, hogy a specko effekt teszi különlegesse a filmet. Bevallom EPII, effekt-dömping, a film vegen mär jojozott a szemem. Es akkor meg jött a harmadik resz is!
  Firefly? Szedüles, mindig is Joss Whedon marad az Isten.
  Tehät, melyik a jobb?
  Egyik sem. Mind a kettö jo.
  Es aki meg azt mondja, hogy a sci-fi sorozat csak a hülyeknek valo, annak nagyon nincsen igaza. Mäs müfaj, a mozi is, meg a sorozat is. Mind a kettövel lehet alkotni, de mind a kettöt is szepen ellehet (most finom leszek) rontani.

  Kellenek. Meg a könyv is persze. Amikor elolvasunk egy sci-fi könyvet, akkor a sajät fantäziänkat hasznäljuk. Amikor megnezünk egy jo sorozatot, vagy filmet, akkor mäsok fantäziäjät lätjuk kivetitve. Erre meg senki nem gondolt?

Comments are closed.