Sci-Fi Filmek

Prometheus – kedvcsinálók


Június 7-én, csütörtökön érkezik a hazai mozikba Ridley Scott legújabb science-fiction filmje, a Prometheus, mely a kultikus Alien előzményeit meséli el. Az alábbiakban található néhány videóval hangolódhattok az eseményre.

A Prometheus látványvilága

Prometheus – Eredet

Prometheus forgatási videó

Prometheus Viral – Peter Weyland a TED konferencián

Prometheus Viral – David


1 452 hozzászólás on Prometheus – kedvcsinálók

 1. En mar lattam, nagyon-nagyon vartam, de nekem egy kicsit csalodas volt. De nem akarom elrontani a varakozast :)) annyira azert nem volt rossz

 2. Megvolt. Kétségtelen, hogy aki Alien filmre számít lehet, hogy csalódni fog. Ennek a filmnek más az atmoszférája. Nem rossz film, bár van benne pár érthetetlen dolog (pl az egész nyitójelenet, nem jöttem rá még, hogy mi értelme volt).

 3. Yokordsoft

  Az még csak hagyján, hogy az első filmkockáknak nem volt megfejtése,(mondjuk az utolsó előtti túlélő “Isten” öngyilkos lesz, mert fél a fájdalomtól), de hatalmas logikai bakugrásoktól hemzseg a film.
  30 ezer éves őskori barlangrajzokon, hieroglifákon, stb. “hívják” meg úgymond az emberiséget, a “teremtő Istenek”, de mikor végre odaérünk kiderül, hogy csak el szeretnének pusztítani minket.(Ezt mondjuk még tökéletesen meg is érteném)De már az őskorban, alighogy megteremtettek ki akartak pusztítani? Ugyanis az őskori “meghívás”-rajzokon szereplő célállomás, egyáltalán nem az Istenek lakóhelye, hanem -28 ezer évvel barlangrajz készítése után-, a kipusztításunkra létrehozott kísérleti telep bolygója. Kiderül ez abból, hogy egy megmaradt másik űrhajón az Istenek bolygójára szeretne- és el is megy-, az egy szem megmaradt főhős eljutni.Honnan tudták az őskori látogatóink, hogy ki kell majd bennünket pusztítani,hiszen az Istenek végzetes balesete csupán 2000 évvel azelőtt történt, hogy az emberek űrhajója végre megérkezik?
  Aztán az idegenek nyilvánvalóan sokkal magasabb technikai tudású társadalmában, -hiszen az őskorban kerestek fel minket-, nem volt olyan berendezés, amivel egy esetleges baleset során megfertőződött egyedükből kiszedhették volna az embriót? Az “őskori” tudású ember főszereplő- aki épp hogy elért arra szintre, hogy űrhajózzon-, simán megcsinálja? Magyarázza el nekem valaki ezeket a dolgokat,aki érti…

 4. Miután sikerült dekódolnom az írást, íme az elméleteim.

  VIGYÁZZ? SPOILER!!!

  1) Az elején a “kiskrapek” magát feláldozva indította el a mi evolúciónkat. Irányított teremtési kísérlet, ezek vagyunk mi.
  2) Csak mi hittük, hogy a rajzok meghívók. Mondta is Shaw, hogy semmi bizonyítékuk sincs, ők csak hiszik, hogy így van. Aztán később rá kell jönnie, hogy böszme nagyot tévedtek, ezt mondja is. Feltételezésem szerint a Mérnökök még csak nem is szándékosan hagyták hátra azokat a képeket. Valószínűleg egy űrszkinhed a Földön nézett valami hologramos térképcuccot, amit a primitív emberek láttak és a falra mázoltak. Ezt alátámasztani látszik a pilótafülkében játszódó hologramos jelenet, melyben az Űrutas-koma nézegeti a holo-térképet hasonlóan alatta állva és fölfelé mutogatva. Valami hasonló jelenetet láthattak a mázolók a múltban a Földön, és ezt megörökítették. Shaw meg téves következtetést vont le belőle (Halloway legalább kételkedett).
  – A mérnökökkel nem az végzett, hogy a prot-xeno vagy az óriás-arcmászó kikelt belőlük. Valószínűleg ugyanúgy különféle mutációk áldozatai lettek, mint a Prometheus legénysége. Egyetlen példányt találtak csak, amiből kikelt valami. Hogy mi, mikor és milyen körülmények között, az már kérdéses, de számos egyéb lehetőség van, ami megmagyarázhatja, miért nem szedték ki belőle (pl.: ugyanúgy meg akarták tartani, mint Shaw esetében, vagy mint harminc évvel később Kane esetében… Már a Nostromon is ki lehetett volna operálni a dögöt, de Ash nem akarta).
  – A kipusztítási szándék oka ismeretlen (van rá egy készítők által adott elméleti magyarázat, de azt a nyugalom fenntartása végett inkább nem terjesztem, akkora marhaság). Szerintem lényegében a Földet ők tesztpályának tartották, az emberek pedig a házi kísérleti patkányaik voltak. Szóval nem csak szimplán kinyírtak volna minket, rajtunk akarták tesztelni a fekete szmötyi hatásait. Csak valamit elcsesztek, így magukon tesztelhették.

 5. Nah, ha van hivatalos magyarázat, akkor meséld már el; logikailag olyan lyukacsos az egész film, hogy egy pókháló az vasbeton fal hozzá képest.

 6. Yokordsoft

  Köszönettel vettem, a feltáró elemzést, bár a nyitó jelenet magyarázata számomra még mindíg hihetetlennek tűnik. Magamtól soha nem jöttem volna rá,hogy a génszekvenciákra bomló, vízesésbe zuhanó fószer éppen akkor hozott létre egy új fajt (minket). A megfejtéshez gratulálok. Mentségemre szolgáljon, hogy még sohasem láttam a saját szemmemmel biológust, aki génmanipuláció közben saját maga esik alkotó elemeire. Ha valóban ez lehetett az alkotók sugallata, az kissé pazarló-, és nagyon szimbolikus megoldásnak tűnik. Engem az egykori-, bébicipőkben totyogó-, magyar scifi-filmekben látott jelenetekre emlékeztetnek pl. amikor a Holdon a hamutartó ürbázis kupolájának felrobbanó ablakai befelé röpülnek.
  A többi hipotézisedben -elismerem-, van némi logika…

 7. No, ezért írtam, hogy ezt a “hivatalos magyarázatot” a nyugalom fenntartása végett inkább nem terjesztem. 🙂 “Szerencsére”(???) csak egy interjúban lőtte el az egyik prodjúcer, de akkor is… WTF?

Comments are closed.