TV

Peter Capaldi szerint nő lesz a következő Doktor


Ez persze még legalább két évadon keresztül nem fog bekövetkezni, hiszen Peter Capaldi aláírt a Doctor Who 9. és 10. évadára is. Viszont szerinte nincs kizárva, hogy utána már nem férfi színészt, hanem egy megfelelő színésznőt fognak keresni a szerepre. Legfőbb érve erőteljesen spoileres, úgyhogy aki még nem látta a legutóbbi szezon zárórészét, az inkább ne olvasson tovább!

SPOILER a kép után!

Chloe Dykstra

Chloe Dykstra cosplayer Doctor Who jelmezben https://twitter.com/skydart

“Könnyedén lehetne női Doktor” – mondta Peter Capaldi az angol SFX sci-fi magazinnak adott interjújában. – “Nem látom, miért ne. Azt hiszem, jó lenne ezt tenni.”

Mint kifejtette, szerinte remek elképzelés volt a Michelle Gomez által játszott Missy – azaz, a női testben visszatért Mester. A karakter visszahozatala ilyen formában komoly meglepetés volt, amire senki sem számított. És Capaldi szerint ez a lépés hosszú távon is komoly lehetőségeket rejt a sorozat számára. “Egyébként is egy ilyen szeretem/gyűlölöm jellegű kapcsolatban voltak mindig, de korábban mindketten férfiak voltak; továbbra is hasonló viszonyban vannak, és valószínűleg ebből még többet fogunk látni a későbbiekben. Érdekes egy ilyen váltás, azt hiszem, remek.”

Egy női Doktor megjelenésének lehetősége még 1980-as években merült fel, jegyzi meg az SFX. A sorozat megteremtője, Sydney Newman sürgette ugyanis a BBC-t, hogy legyen egy női Doktor is: a sorozat nézettsége ugyanis csökkenőben volt, és úgy érezte, hogy ha Időladyként, és nem Időlordként regenerálódna a címszereplő, az elég jól feldobná a szériát. A BBC végül elutasította a javaslatot, a nézettség pedig tovább csökkent, egészen 1989-ig, amikor is felfüggesztették a Doctor Who-t.


31 hozzászólás on Peter Capaldi szerint nő lesz a következő Doktor

 1. sheenard

  Attól biztos nem nő a nézettség, ha a doki nő lesz és kivillan két futás közt a köldöke 🙂

 2. zoltán

  Mi a franckarikának? Fossa össze magát az író a 9. évad után. Micsoda jó ötlet volt a mester nőként újra éleszteni! Nem nem volt az. Tök felesleges volt. Pontosan úgy ahogy az egész 9. évad. Az évadzáró bemutatója is egy félrevezetés volt. Meg a nagy cyberman beszéd a végén az is hihetetlen volt…. Jobb lenne inkább nem is folytatnák a sorozatot.

 3. sheenard

  Nana… Azért ne lendüljünk át a másik oldalra 🙂
  Mondjuk Moffat tarthatna egy kis pihenőt…

 4. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful info specifically the last part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

Comments are closed.