Megjelenés

Megjelent az utolsó Korongvilág regény


Terry Pratchett tavaly fejezte be a The Shepherd’s Crown című regényt, amely augusztus 27-én jelent meg az Egyesült Királyságban. Az író utolsó regénye a 41. történet, ami a Korongvilágon játszódik, Pratchett halálát követően több kötet nem fog születni.
pratchett shepherdsAz egyik legnagyobb londoni könyváruházban, a Waterstonesban már éjfélkor elkezdték árulni a könyvet, ahol sorban álltak a rajongók, volt aki kosztümben várta, hogy kézbe vehesse a könyvet. Angliában számos könyvesbolt kinyitott éjfélkor vagy korán reggel, és hatalmas készleteket halmozott fel a kötetből.
Terry Pratchett nem tudta úgy befejezni a regényt, ahogy szerette volna, egyre romló egészségi állapota miatt nagyjából 90 százalékig jutott a munkában. Mindezt Rob Wilkins, az író közeli barátja mondta el nemrég egy interjúban. De az olvasóknak nem kell aggódniuk, a regény teljes, csupán nem jutott elég idő néhány Pratchett által fontosnak tartott ötlet kibontására.
Terry Pratchett márciusban, 66 éves korában halt meg. Az orvosai még 2007-ben állapították meg, hogy Alzheimer-kórban szenved, az elmúlt években komoly nehézségeket jelentett számára az írás.
Az író halálát követően a lánya, Rhianna bejelentette, hogy apja kívánságának megfelelően több Korongvilág-regény már nem fog születni, viszont alapítottak egy céget, amely a történetek tévés és filmes adaptálásával foglalkozik.
A kötet szeptember 1-én jelenik meg az Egyesült Államokban.
Michaleczky P.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük