Sci-Fi Filmek

Megvan a Star Wars Episode VII forgatókönyvírója?


Továbbra is belsősnek mondott források szivárogtatásáról, nem pedig hivatalosan megerősített hírről van szó: mindenesetre ma a Vulture jött elő egy lehetséges névvel, mégpedig a forgatókönyvíró személyét illetően. Tudomásuk szerint Michael Arndt fogja jegyezni az új Star Wars trilógia első epizódjának forgatókönyvét. Ő írta az Oscarra jelölt Toy Story 3-at, Oscart ért A család kicsi kincse című filmjével, és  Az éhezők viadala: Futótűz filmfeldolgozását is az ő scriptje alapján forgatják épp.

 

Állítólag már a Lucasfilm megvásárlásával kapcsolatos bejelentés előtt is már dolgozott a Star Wars VII forgatókönyvén, ami meglepte a hollywoodban tevékenykedő ügynököket is – akiknek így esélyük sem maradt arra, hogy a saját ügyfeleiket bevigyék a produkcióba. Arndt egyébként a forgatókönyves előadásain rendszeresen az Egy új remény példáján keresztül mutatja be, hogy szerinte miért tökéletes annak befejezése, és mit tanulhatnak ebből a kollégák. A filmes ügynöke nem volt hajlandó kommentálni a magazin értesülését, munkatársaikat Kathleen Kennedy-hez, a Lucasfilm elnökéhez irányította, aki viszont szintén nem jelzett vissza.

Az állítólag kész 40 oldalas vázlat a magazin információi szerint hamarosan neves rendezők asztalán fog landolni, úgymint Brad Bird, Steven Spielberg és J.J. Abrams – azaz a Disney nem akar semmit sem a véletlenre bízni, és a lehető legnagyobb nevet akarják megnyerni.

Vulture forrásai is megerősítették, hogy a történetben szeretnék visszahozni a megöregedett Luke Skywalkert, Leia Organát és Han Solot: egyelőre még nincsenek megállapodások, de a szándék megvan.


30 hozzászólás on Megvan a Star Wars Episode VII forgatókönyvírója?

  1. Norris74

    Nem is tudom. Timothy Zahn írt hozzá három egészen tűrhető folytatást, ami lehetett volna, ha nem az előzményeket kezdi Lucas forgatni. De mostanra már Ford, Fischer és Hamill is elég sokat öregedtek ahhoz (azaz túl sok CGI kellene “visszafiatalítani” őket annyira), hogy hihető legyen, hogy csak mondjuk 8-10 év telt el a Jedi Visszatér óta.

  2. ranger

    A Blastr azt írja, hogy már hivatalos. Kiadtak egy közleményt, hogy ő a forgatókönyvíró.

Comments are closed.