Mozi - TV

Mátrix 4 és 5


A Mátrix trilógia Neoja, Keanu Reeves nemrégiben előadást tartott a londoni színiakadémián. A negyvenöt perces beszélgetés során elárulta, hogy karácsony táján találkozott a Wachowski testvérekkel. A Mátrix filmeket íróként és rendezőként is jegyző páros elmondta Reevesnek, hogy nem csak a negyedik, de már az ötödik rész vázlatát is megírták, amiben természetesen Neo is szerepet kapna. Sőt, még James Cameronnal is beszéltek a 3D előnyeiről és hátrányairól. Természetesen Reeves azt sem felejtette el hangsúlyozni, hogy ha elkészülnek az új filmek, akkor azok forradalmasítják az akció-sci-fi műfaját.

Akárhogy is, legkorábban is csak jövőre foglalkozhatnak ezzel a projekttel, hiszen jelenleg a Cloud Atlas című sci-fi könyv megfilmesítésén dolgoznak, melynek forgatása a nyáron kezdődik. A film főszereplői: Tom Hanks, James McAvoy, Natalie Portman, Halle Berry és Ian McKellen.

Forrás: Ain’t It Cool News


43 hozzászólás on Mátrix 4 és 5

 1. 60 wattos neon meghalt a film végén, és vele véget is ért nálam a sorozat. Szerintem nem is kellene megbolygatni a szériát egy folytatással.

 2. Ha valaki meghal egy filmben, akkor sokszor csak úgy tűnik, hogy meghal… Nyugi, Neo harmadnapra feltámad…

  vagy csak kómában van, vagy csak alszik, vagy csak… atya ég, láttátok ti a Felpörgetve 2-t? 🙂

  azért lenne jó, ha lenne 4 és 5, mert akkor az már túl lenne a Biblián, és kevésbé lenne kiszámítható 🙂

 3. adeptus

  A gond az, hogy a Matrix-filmek színvonala folyamatosan romlott. A második már gyengébb volt, a harmadik még annál is. Tessék inkább új történeteet kitalálni vagy keresni valami megfilmesítendő könyvet!

 4. Szerintem a második és harmadik rész pont ugyanolyan jó volt, mint az első, csak nem kellett elhinni ezt a “hűdesok-filozófiai-mondanivaló-van-benne”-hypeot, amivel anno nyakonöntötték.

  Egy iszonyat látványos, jól megcsinált akció sci-fi volt mindegyik rész, többet meg nem kellett belelátni.

 5. adeptus

  Jó, akkor pontosítok. Talán nem volt jobb az első rész, de nekem jobban tetszett. És akkor még benne volt az értelmes lezárás reménye, aztán pont azt a filozófiai töltetet / maszlagot (megfelelő aláhúzandó) vágták tönkre, ami az elsőben megfogott. Csak az akció kedvéért nem nézek meg egy filmet.

 6. Én kifejezetten untam a második rész akciójeleneteit, más meg nemigen volt benne. A harmadik egy fokkal jobb volt, de az sem hagyott mély nyomokat. Az első rész viszont önmagában is megállja a helyét.

 7. sheenard

  Izé… lehet, hogy meglepő, de a harmadik részt nem bírtam egyszer sem végignézni. Szerintem nem csak a ráerőszakolt filozófiai-ideológiai mondanivaló miatt lett gyengébb.

 8. emul

  En tovabbra is azt mondom hogy az akinek bejon a 2. es 3. az igazabol nem ertette meg az elsot, vagy tenyleg szimplan csak a latvany eleg neki.

Comments are closed.