SFportal

Magyar sci-fit a világnak!


1 millió forintos jutalomért szállt harcba az SFportal a Budapest Bank pályázatán – a célunk az, hogy ebből az összegből magyar sci-fi műveket fordítsunk le angolra, és publikáljuk őket e-könyvként az Amazon.com oldalán. Ennek az álomnak a megvalósításához viszont szükségünk van minden magyar sci-fi rajongó segítségére.

Az e-könyvek globális térhódítása előtt kevés sikerrel kecsegtetett volna egy ilyen vállalkozás, ma azonban már elegendő lenne 1 millió forint szerencsét próbálni. A mi célunk az, hogy a pályázat megnyerése esetén összeállítsunk egy, a magyar sci-fi legkiválóbb szerzőiből álló antológiát, valamint kiválasszunk egy regényt – és ezeket angolra lefordítva a világpiacon terjesszük őket.

Globálisan a legjobban működő e-könyves rendszerrel az Amazon.com rendelkezik – világszerte több millió sci-fi rajongó rendelkezik Kindle-el, és olvas rajta angolul novellásköteteket, regényeket. Hisszük, hogy a magyar sci-fi írók is legalább annyira érdekelhetik őket, mint eleve angol nyelven író kollégáik – a fordítás költsége viszont mindegyikük számára komoly akadály.

Ha a Budapest Bank játékában mi nyerjük az 1 millió forintot, akkor nyilvános pályázaton választjuk ki, mely írók mely műveivel induljon el angol nyelvű e-book kiadásunk: az éves bevételből pedig újabb antológiák és regények kiadását finanszíroznánk.

Ehhez azonban a Ti segítségetekre van szükségünk – méghozzá szavaznotok kell a mi ötletünkre. Az első forduló 2011. augusztus 5-ig tart, itt a top10-be kell bekerülnünk ahhoz, hogy túljussunk a második fordulóban. Szavazni naponta egy alkalommal lehet – és erre a rajongónkénti napi 1 szavazatra szükségünk is van.

Hogyan állunk másfél hét után?

Több, mint 1100 szavazatot gyűjtöttünk be a legkülönfélébb scifi és e-könyv rajongóktól – nagyon köszönjük! Amióta jelen vagyunk a pályázaton, azóta minden nap sikerült a napi toplista élén végeznünk, ezzel másfél-két hetes előnyben lévő pályázatokat magunk mögé utasítanunk. Elbizakodásra ezzel együtt sincs okunk, a mezőny fokozatosan erősödik, bele kell adnunk mindent a sikerhez. A második fordulóban tényleg minden scifi rajongónak össze kell fognia – nem mi nyernénk ezzel a pályázattal, hanem a magyar sci-fi írók és fordítók.

Szavazni a Facebookon lehet, az alábbi linken, a Miyazaki Jun, az SFportal főszerkesztőjének neve alatt futó pályázatra:

Budapest Bank – Valóraváltó pályázat


31 hozzászólás on Magyar sci-fit a világnak!

  1. Lehet azt valahol látni / valahonnan tudni, hogy hogy áll a szavazás? Persze a szavazat elküldésénél látszik az épp aktuális szavazatszám (második szavazatommal érte el a 391-et), de abból még nem lehet eldönteni, hogy a többihez képest hogy is áll a helyzet.

  2. @JayCee: van egy ötlet toplista a magánszemély és a vállalkozói kategóriában is, mi a vállalkozóiban vagyunk. Per pillanat 935 szavazattal vezet az első helyezett (valami szervizcéget akar csinálni), második helyen egy flash applikációban e-könyveket kiadni vágyó vállalkozás van, a harmadik helyen egy őstermelő, míg a negyedik helyen mi állunk, 454 szavazattal. Napok óta mi vezetjük a napi toplistákat, +79 – +146-ig tartó napi szavazatszámmal, úgyhogy remélhetőleg az első fordulóban sikerül megcsípni a második helyet.

    Aztán augusztus 5-én lenullázzák a szavazatokat, a top10 pedig összecsap. Nah, akkor fog jól jönni, ha a napi szavazatszámban tudjuk tartani az első helyet. 🙂 De ehhez be kell jutni a top10-be, amire jó esélyünk van, de még kb. 10 napig tart az első forduló, addig bármi történhet.

  3. Megtaláltam. 🙂 Úgy látszik, tegnap már fáradt voltam, hiába keresgéltem, elkerülte a figyelmem.
    Akkor hajrá! 🙂

Comments are closed.