SFportal

Magyar sci-fit a nagyvilágnak! – gyorsjelentés


Egy hete indítottuk el a projectünket, amelynek fő célkitűzése az, hogy magyar sci-fi szerzők műveit fordítsuk le angol nyelvre, és e-book formában a világ elé tárjuk a hazai fantasztikum legjavát. Egy novelláskötet és regény fordítására és minimális promóciójára lenne elegendő az az 1 millió forint, amit a Budapest Bank Valóraváltó pályázatán lehet nyerni.

Az összeg sorsát az dönti el, hogy a kb. 150 darab vállalkozói ötletből melyik kapja a legtöbb szavazatot.

És örömmel jelentem – bár elkiabálni nem akarom! -, hogy egyelőre nagyon jól állunk a szavazatgyűjtéssel.

Múlt hét csütörtök óta lehet szavazni ránk, és mióta a mi pályázatunk is megjelent, azóta minden nap mi kaptuk a legtöbb szavazatot. Ez azt jelenti, hogy van egy elkötelezett sci-fi rajongó réteg, akik fontosnak tartják a célkitűzést, a magyar sci-fi írók külföldi publikációs lehetőséghez juttatását. Jelen pillanatban a top10 negyedik helyén állunk, kevesebb, mint negyven szavazat választ el minket a dobogó harmadik fokától. Jelen pillanatban a dobogó harmadik fokán állunk, és minimális szavazatkülönbség választ el minket a második helytől.

Másfél-két hetes előnyben lévő versenytársakat előztünk meg a segítségetekkel, aminek nagyon örülünk: nem magunk miatt, hanem azért, mert látszik: van esély a célok elérése, jó esély van arra, hogy magyar szerzők megjelenjenek angolul.

Persze nem dőlhetünk hátra, mert a jó első hét még nem jelenti azt, hogy a számlánkon van az álom megvalósításához szükséges pénz.

Be kell biztosítanunk, hogy az augusztus 5-vel kezdődő második körbe tényleg bekerüljünk. Az elmúlt napokban erőteljesen fokozódott a verseny, egyre több és több szavazatot kell napról-napra összegyűjteni ahhoz, hogy az élen tudjunk maradni.

Augusztus 5-e után pedig még több sci-fi rajongó segítségére lesz szükségünk a győzelemhez. Kérünk Titeket, hogy minden nap szavazzatok ránk a Budapest Bank Facebookos játékában, egyetlen napot se hagyjatok ki, mert ezen múlhat a siker. És ha van sci-fi / e-book rajongó ismerősötök Facebookon, őket is igyekezzetek mozgósítani – fogjunk össze, és valósítsuk meg ezt az álmot!

Szavazni itt lehet:

 

Budapest Bank – Valóraváltó pályázat

 

Köszönettel

Miyazaki Jun
az SFportal főszerkesztője


27 hozzászólás on Magyar sci-fit a nagyvilágnak! – gyorsjelentés

Comments are closed.