Star Wars

Leia legyen Disney hercegnő?


Amikor 2012-ben a Disney megvásárolta a Star Wars jogokat, pillanatok alatt ellepte az internetet az az elmés kérdés, hogy akkor mostantól Leia is Disney hercegnő lett-e. Sokan viccből tették fel ezt a kérdést, sokan inkább rosszmájúan.

Most azonban petíció indult, mely arra akarja rávenni a céget, hogy Carrie Fisher emléke előtt adózva vegyék be hivatalosan is a Disney hercegnők sorába Leiát.

Disney Princess egy hivatalos franchise, ami 2000-ben indult el, és eredetileg nyolc karaktert tartalmazott – mint például Hófehérkét, Arielt, Hamupipőkét. Jelenleg 11 női főhősből áll a csapat, valamennyien egy-egy Disney vagy Pixar animációs film főszereplői eredetileg. Vagy ténylegesen királyi családból kell származniuk, vagy be kell házasodniuk oda, de az is elegendő, ha a filmjükben elég hősiesek voltak ahhoz, hogy hercegnőként kezeljék őket.

Az viszont szabály, hogy mindenképpen Disney vagy Pixar animációs filmekben kellett, hogy szerepeljenek.

Cody Christensen, a petíció indítója ez utóbbi szabály megváltoztatásáért kezdett kampányba.

Szeretné, ha a Walt Disney Corporation tartana egy ceremóniát, amiben hivatalosan is beiktatnák Leiát a Disney hercegnők sorába. Szerinte ez remek tiszteletadás lenne a karácsonykor elhunyt Carrie Fisher előtt.

Ti mit gondoltok?


1 hozzászólás on Leia legyen Disney hercegnő?

  1. I抎 must test with you here. Which isn’t one thing I usually do! I take pleasure in reading a publish that can make folks think. Also, thanks for permitting me to comment!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük