Star Wars

Ksenia Solo játszaná Han Solo lányát, Jaina Solo-t?


Szerintünk a Disney illetékesei remekül szórakoznak a napi Star Wars pletykákon, meg az ezzel generált, tökéletesen ingyenes hype-on. Bár azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy magánál a vállalatnál van egy ügyes mókamester, aki a reggeli meeting előtt dobókockával dönti el, hogy milyen színészt fog mely szereppel hírbehozni, egy másik kockadobás meg eldönti, hogy melyik híréhes site kapja az infót. A Jedi News-nak nyilatkozó informátor szerint a lett nemzetiségű Ksenia Solot kínálták meg Han és Leia lányának szerepével – ő játszaná Jaina Solo-t.

jaina-soloA véletlen (?) névegyezés már önmagában remek, egy Solo játszhatna egy réges-régi, messzi-messzi galaxisban élt Solo-t. Ksenia Solo legismertebb szerepe a Black Swan-ban volt, Natalie Portman oldalán, valamint egy Syfy sorozatban, a Lost Girl-ben is játszik. Ezen felül rengeteg kisebb szerepe volt különböző tévéfilmekben és sorozatokban – de valószínűleg ezzel együtt is kevesen hallották idáig a nevét.

Hogy mi az, amit átvesznek a Star Wars Expanded Universe-ből, arról nincsenek hírek; mindenesetre a könyv és képregény sorozatokban Jaina Solo ikertestvére Jacen Solo-nak, és nővére Anakin Solo-nak – ők mindannyian ugyebár Han és Leia gyermekei. A yavini csata után kilenc évvel született.  Jaina örökölte apja mechanikai érzékét és anyja Erő-érzékenységét is – innen egyenes út vezetett számára a legújult Jedi Akadémiára. Később az Új Köztársaság egyik legnehezebb periódusában, amikor a galaxison túlról érkezett Yuzhan Vong támadta meg őket, csatlakozott a hadsereghez, és a Rogue Sqadron egyik legkiválóbb pilótája lett. A regénysorozatok szerint ikertestvére, Jacen a sötét oldalra állt, és felvette a Darth Caedus nevet – Jaina az, aki kénytelen volt egy fénykardpárbajban megölni őt.

Hogy a pletykából mi igaz, azt meglátjuk – remélhetőleg azért hamarosan jönnek hivatalos infók is a Disney részéről. Addig is, tippünk szerint legalább három naponta egy új pletyka fog érkezni a castingról.


12 hozzászólás on Ksenia Solo játszaná Han Solo lányát, Jaina Solo-t?

  1. Szerintem nem lenne hülyeség, egy listára felkerülhet a lehetőségek közé.
    A lány főszerepet játszik a meglepően friss és üde Lost Girl című kanadai fantasy-sorozatban.
    Annyi vele a probléma, hogy én egy Han Solo által felnevelt lányt sportos, atlétikus, harcias nőként képzelek el, ez a lány meg nagyszájú és harcias karaktert alakított már, de a fizikuma nem túl atlétikus, hanem vékony, törékeny alkat. Persze lehet, hogy egy kis gimnasztika és atlétika bomba formába hozná, de akkor is.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük