Könyvkritika

Kritika – Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben


Vernor Vinge Magyarországon eddig elég ismeretlen szerző, Tűz lobban a mélyben című regénye 1993-ban Hugo-díjat kapott, de csak majdnem tíz évvel később került sor a magyar megjelenésre. Érthetetlen időhúzás egy ötletekkel teli, kozmikus méretű űropera esetében.

Miként lehetne elmagyarázni? Hogyan lehetne leírni? ezekkel a szavakkal kezdődik az Előszó, ami arra utal, hogy bár a felszínen a Tűz lobban a mélyben egy üldözős kalandtörténet a távoli jövőben, de közben kultúrákat épít, tengernyi fajt vonultat fel egy újszerű rend szerint működő galaxisban. Leírhatatlan, mert annyira nagy távlatokban és méretekben zajlanak az események, ami józan ésszel nehezen felfogható.

A történet a Straumli Birodalom kutatóival kezdődik, akik egy ősrégi archívumot vizsgálnak, amelynek tudása segíthetné a faj felemelkedését. Csakhogy elszabadítanak valamit, ami eonok óta ott szunnyadt, és a „perverzitásnak” vagy „mételynek” nevezett rosszindulatú valami megkezdi pusztítását. Nem emberekről van szó, hanem világokról, civilizációkról, élőlények milliárdjairól, szinte felfoghatatlan ez a kozmikus lépték.  A kutatók űrhajója épp el tud menekülni, de kényszerleszállást hajt végre egy a földi középkor szintjén mozgó bolygón, ahol kutyákra hasonlító lények élnek. Csak egy testvérpár marad életben, Jefri és Johanna, de a hajón van valami, ami talán megállíthatja a „perverzitás” terjedését. Eközben természetesen a „perverzitás” felbukkanásának híre elterjed, a Hálózaton (mondjuk, hogy valami internetféle, de bolygóközi) hihetetlen adatforgalom bonyolódik, és idegenek és emberek kis csoportja elindul megmenteni a gyerekeket, és főként megszerezni a lehetséges ellenszert. Kétségbeesett versenyfutás az idővel és a perverzitással.

Vernor_Vinge_Tuz_lobban_a_melybenA tűz lobban a mélyben számomra lenyűgöző része nem a kalandban rejlik, hanem abban az elképzelésben, ahogy Vinge megalkotta a galaxis rendjét, ami rendkívül elegáns, mint egy jó matematikai képlet, mivel egyszerre egyszerű és eredeti. A galaxis úgy nevezett gondolati zónákra oszlik, amelyek már fizikai törvényszerűségekkel rendelkeznek, amik meghatározzák az elérhető technikai fejlettséget, ha egy civilizáció elér egy szintet, akkor átlépheti a zónák határát. (nem szükségszerű, a legtöbben azért a zónák foglyai). A galaxis közepe a Gondolattalan mélység, ott értelmes életre nincs is lehetőség, valójában nem is igen tudja senki, hogy mi van ott. Ezt veszi körül a Lomha zóna, itt van a Föld is, ez ugyan korlátozottan, de alkalmas technikai civilizáció létrejöttére. Onnan lehet továbbjutni a Kívülbe, ahol már fejlettebb technikai lehetőségek vannak, például lehetséges a fénynél sebesebb utazás. Ennél magasabb szinten már csak a Transzcendencia van, az istenek és felfoghatatlan lehetőségek helye, és persze sokan álmodnak arról, hogy ide jussanak.  Vernor Vinge egyébként lelkes híve és népszerűsítője a technológiai szingularitás gondolatának, elképzeli azt a pontot, amikor a technikai fejlődés eléri azt a pontot, amikor már olyan gyors, hogy az akkor élők képtelenek belátni vagy megjósolni. A Transzcendencia a szingularitásnak az a pontja, ahol a technika felfoghatatlanná válik, istenek és csodák maradnak helyettük.

Vinge a zónák felosztását ilyen formán nem magyarázza meg pontosan, ez a regényből magától áll össze, de ez egyáltalán nem zavarja az olvasást, sőt inkább szórakoztató érzés a galaxis hatalmas puzzle-jének a darabjait a helyére rakni.

A különböző zónák lehetőséget adnak arra, hogy a Tűz lobban a mélyben egészen különböző jellegű, technikai fejlettségű civilizációkat mutasson be.  A történet két szálon kezdődik, az egyik a Kívülben, a másik a Lomha zónában, és ezeknek a váltakozása még érzékletesebbé teszi a technikai fejlettség elütő szintjét. Bevallom, engem a kettőből inkább a Lomha zóna világa fogott meg. A bolygón, ahol a kisfiú és a kislány találja magát, kutyaszerű, de intelligens lények élnek a földi középkor technikai szintjén. valamiféle csoporttudat jellemző rájuk, négy-öt szorosan együttműködő kutya alkot egy tudatot. Először átsiklik az ember, a „felemelte a fejeit” vagy „hátraküldte magát” jellegű mondatokon, aztán a galaxis rendjéhez hasonlóan ez is fokozatosan összeáll, és úgy is imádnivalóan eredeti, hogy elsőre (sőt szerintem másodszorra vagy harmadszorra sem) tudtam igazán elképzelni. A kutyafélék világa az alapötleten túl is részletesen ki van dolgozva, a gondolkodásmód, a társadalmi berendezkedés, a harci technikák miatt ez a szál érdekesebbnek tűnt a másiknál, pedig a cselekménye érdektelenebb. Ez már persze ízlés dolga.

Az ötletek ilyen részletes kidolgozása miatt az viszont biztos, hogy bár A tűz lobban a mélyben nyolcszáz oldal, ami egy kisebbfajta tégla méretét jelenti, nem tűnik túlnyújtottnak vagy dagályosnak, bár kicsit lassan indul be a cselekmény. Ha valakinek ennyi kisebb-nagyobb ötlete van, és ennyire élvezi egy monumentális történet elmesélést, azt nem lehet rövidebben. A stílusra sem lehet panasz, érthető és követhető, nem akarja erőltetetten megmutatni, hogy az író tudományos berkekben él (matematikus, 2002-ig a San Diego-i egyetemen tanított), ahogy ez néhány más esetben előfordul.

Mégis minden dicséret, minden pozitívum ellenére annyira nem volt jó olvasni. Nem találkoztam még olyan könyvvel, ami ne tudott volna megragadni, mégis ennyire könnyen és őszintén lehetett volna róla jót mondani. Hiányzik valami apró, megfoghatatlan varázslat, amitől egy ésszel remeknek tartott könyvért teljes szívvel is tudnék rajongani.  Persze ez megint személyes ízlés kérdése lehet. Ettől eltekintve a Tűz lobban a mélyben tényleg remek regény, szívből ajánlható bárkinek, akit vonz egy kalandokkal teli, kozmikus léptékű űropera.

Verdikt

Alapötlet 100%
Világalkotás 95%
Cselekmény 90%
Karakterek 75%
Final Thoughts

Vernor Vinge kozmikus léptékű űroperájában nagyszerű és eredeti ötletek sorát illeszti bele egy a zsánerhez méltóan kalandos történetbe, amelynek eredményeként a Tűz lobban a mélyben kiemelkedik az átlag SF regények közül.

Overall Score 90% Ajánlott
Readers Rating
1 votes
87

1 254 hozzászólás on Kritika – Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben

 1. Sajnos az van, hogy hiába van teletömve zseniálisabbnál zseniálisabb ötletekkel a regény, ha Vinge egész egyszerűen pocsék író. Ugyanez volt A szivárvány tövében c. regényével is. Minden fejezetre jut legalább egy, ha nem több olyan ötlet, amiből egy jó tollú író egy külön regényt tudna írni – de ez nem igazán elég az üdvösséghez.

  Ez egy űroperánál egyébként pont nagyon szembetűnő, ugyanis ahol nem jók a karakterek, nem magával ragadó a világ, nincs benne meg az a varázslat, ami beszippantja az embert – nos, az nem jó űropera. Pedig a keretek tényleg adottak, a Gondolati Zónák például önmagában egy olyan koncepció, ami köré fel lehetett volna húzni valami igazán zseniálisat. Nekem a regény befejezésekor inkább egy “kár érte” érzésem volt.

  Szerintem Vinge-nek társszerzőt kéne maga mellé vennie: Vinge adhatná az ötleteket, egy társszerző meg írhatná magát a regényt.

 2. This blog is really awesome and besides informative. I have chosen helluva helpful stuff out of it. I ad love to go back again and again. Thanks!

 3. I think other web site proprietors should take this web site as an model, very clean and wonderful user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 4. I wanted to thank you for this fantastic write-up, I certainly loved each and every small bit of it. I ave bookmarked your web site to look at the latest stuff you post.

 5. Enter your PIN In pictures: Ryan Giggs ripping his shirt off, Patrick Vieira’s penalty shootout, red cards, last-minute shockers, Alan Sunderland snatching it at the last..

 6. We used to work together ENERGY MARKETS: Oil prices fell on expectations that OPEC countries will not cut output in response to lower global demand

 7. How much notice do you have to give? The dictator’s failure to attend the session prompted new rumours about his health and suggestions that there had been a coup or some other sort of disturbance in North Korea

 8. This is the job description Monroe County’s population grew faster than Erie County’s; Monroe added about 5,500 people to 750,000 total, while Erie was up 3,800 people to 923,000.

 9. I can’t get a signal The movement's leaders also abandoned a pragmatic approach to limiting abortion, Scher asserts

 10. Could you ask her to call me? ** Medicines distributor AmerisourceBergen Corp ABC.N willbuy MWI Veterinary Supply Inc MWIV.O for about $2.5 billion toenter the fast-growing animal health products distributionbusiness as pet ownership rises in the United States.

 11. I’m not sure We aren’t in any danger of breaking off at the fault line and sliding into the ocean or anything like that

 12. Could you ask her to call me? Having met with Canadian consular officials in the Chinese capital, Garratt said he planned to travel on Monday north to Dandong, near the North Korean border, to help sell his parents’ coffee shop and try to get a message to them.

 13. Would you like a receipt? New orders have meanwhile fallen for the first time inmore than a year despite price-cutting.

 14. Which university are you at? So far this year, Mercedes has sold 1,032,410 vehicles, 12.3% more than for the same period last year.

 15. I can’t get a dialling tone I follow the dirt road down to the river bank, leaving behind the soundtrack of Rome's busy ring road, and cross the wooden passage that links his mooring to dry land

 16. Best Site Good Work By 2023, that would need to be up to 75 percent, although it encompasses the entire practice.

 17. I’ve lost my bank card American icon Apple Inc is also at risk as itbrings in roughly 62 percent of its revenue from overseas andhad to temporarily close its online store in Russia in Decemberdue to dramatic currency fluctuations.

 18. Children with disabilities But we can be fairly certain that when the market doesreach this critical level, nobody will be aware of it -including me.

 19. A First Class stamp Pathways finds clients apartments, then acts as a conduit for taxpayer-funding to pay the rent.

 20. A few months “On the other hand, in terms of immediate threats to the United States, ISIL, Khorasan Group, those folks could kill Americans.”

 21. It’s a bad line Intuit sold its financial services unit last year to focuson expanding its tax-preparation services

 22. Can I use your phone? RT LaAdrian Waddle , who suffered a calf strain in the first drive last week, is doubtful

 23. Your cash is being counted “The location of the head and other parts cannot be precisely pinpointed,” Haspel told the newspaper, adding that unearthing them all would require “comprehensive excavations” which would add greatly to the total costs of such a project.

 24. I’m at Liverpool University The first of the remotely controlled devices was spotted at around midnight flying above the American embassy in Paris’ 8th arrondissement

 25. Photography One possibility was to sell part of Deutsche’s retail operation to a large foreign partner alongside a stock market flotation, said the source with knowledge of the discussions, who declined to be named because he is not authorized to speak to the media.

 26. It’s funny goodluck The previous round of voting just before Christmas saw PrimeMinister Antonis Samaras a dozen votes short of the number hewill need on Monday to elect a new president

 27. Would you like a receipt? “Marc’s been here since the beginning,” Vigneault said after Sunday’s 5-2 win over the Penguins

 28. How much notice do you have to give? All proceeds will be sent directly to Darren Wilson and his family for any financial needs they may have including legal fees.

 29. How many more years do you have to go? Milliner returned to game action on Sunday for the first time since suffering a high ankle sprain on Aug

 30. In tens, please (ten pound notes) Yet despite the clamouring of Republicans – and their new-found strength on Capitol Hill – Mr Obama will not dramatically change his philosophy about foreign policy.

 31. I’ve been cut off President Barack Obama is expected to be among the 100 or so heads of state at the summit, but observers worry that the goal of securing a global deal in 2015 could be in peril if certain other high profile leaders decide to skip the meeting.

 32. We need someone with qualifications Jewish children wear skull caps, or kippah, in their pre-kindergarten class at the Al & Sonny Gindi Barkai Yeshivah in Brooklyn, New York, Wednesday, March 11, 2015

 33. Do you know what extension he’s on? Her lips then started to bleed in class, according to her father, but the girl was still refused ChapStick by a teacher who said it was against school policy

 34. We need someone with experience Quarterback Justin White also had a big day for the Wolves in his first game back after being diagnosed with a concussion in the last game of the regular season

 35. I don’t know what I want to do after university As a result, the same basis for assessment remains and ‘this system continues to deem a substantial number of children with very serious life-limiting and life-threatening conditions ineligible’.

 36. Do you play any instruments? Chinese social media website Sina Weibo approached Ai to suggest that he begin blogging for them

 37. I want to make a withdrawal Any additional costs to set up such a network here in Ireland would be recouped with improved patient outcomes

 38. Have you got any qualifications? Vichai Sriprasert, of the Thai Rice Exporters Association, told the BBC's Newsday programme that crews were afraid to go to Africa because of the threat of Ebola – despite evidence that infection and death is unlikely.

 39. A company car This could result in a major reduction in the spread of bowel cancer to the abdominal cavity.

 40. Jonny was here The Alamo Drafthouse in Texas scrapped the screening because of “circumstances beyond our control,” while the Ohio-based Capitol Theatre and the Plaza in Atlanta said their screenings were canceled by Paramount

 41. I didn’t go to university known as Panem, what’s replaced it is dull speechifying and people staring at giant screens, when they aren’t staring at rubble.

 42. Could you transfer $1000 from my current account to my deposit account? Contestant Andrea Cox was quickly kicked out for smuggling in a cell phone to Google her colleagues

 43. A company car The eldest son of Vasquez-Hernandez later told reporters the 22-year sentence was “harsh” and that his father was “a great person

 44. Yes, I love it! The fixed 30-year rate declined to 3.59 percentfrom 3.66 percent after ticking up slightly in the prior week

 45. How many weeks’ holiday a year are there? But CSA chairman Richard Hawkes said: “Chronic underfunding of social care has seen dramatic year-on-year rationing of support for older and disabled people and their carers, excluding hundreds of thousands of people from the support they desperately need.

 46. The manager He is a former editor of The Daily Post (Wales and England) and editor-in-chief of the company’s Welsh operations

 47. I’m from England “There are all kinds of customers and people who want the cheaper one would still buy our product.”

 48. Another year He became the fourth 18-year-old to play for the Predators, who needed him because they scratched six players.

 49. Who’s calling? Part of the reason, in China at least,is that Android’s Google Play app store isn’t accessible, sodozens of smaller, less curated app stores have sprung up.

 50. Could I borrow your phone, please? It provides $10 billion for public health and $425 million to train nurses and other health-care workers.

 51. I’m in a band Nor did Deep Throat—senior FBI official Mark Felt—just hand over the story in a parking garage; he would only confirm information the reporters had already obtained

 52. I’m doing an internship He retreated to the locker room to be treated for an apparent cramp, but did not miss a down, returning to the huddle before the next play was called for Notre Dame’s offense.

 53. I’d like some euros “Nisman’s accusation never was, in itself, the true operation against the government ..

 54. I’m sorry, she’s “Signs of gum disease include tender swollen gums, red or bleeding gums, loosening of teeth or bad breath

 55. A packet of envelopes However until now, there has been no formal systematic review of penile measurements, and no attempts to create a graphical diagram – known as a nomogram – that shows the distribution of the size of an erect or flaccid penis.

 56. How long have you lived here? He's using the industry lingo for fixed line phone, mobile, TV and broadband.

 57. Just over two years They could also see the chamber was crammed full with all manner of wonderful things whose inscriptions, initially read with the aid of binoculars and later at close quarters, revealed the contents had belonged to Khufu’s mother, Queen Hetepheres (c.2600 BC)

 58. Wonderfull great site In 2013, Enbridge altered how it calculates the amount ofcrude shippers can nominate to help eliminate “air barrels” -referring to nominations that are higher than the physicalvolume shippers can move.

 59. My battery’s about to run out It really is time to say goodbye to our shorts and tees and time to embrace a cosy knit like Michelle's green polo neck style

 60. How do you know each other? “We could see that the women who developed Alzheimer’s disease had more often been identified in the personality test 40 years earlier as having neurotic tendencies

 61. Will I have to work on Saturdays? Actor Chin Han attends The Weinstein Company & Netflix’s 2015 Golden Globes After Party presented by FIJI Water, Lexus, Laura Mercier and Marie Claire at The Beverly Hilton Hotel on January 11, 2015 in Beverly Hills, California.

 62. I’m on business But though he has more scope for action than, say, French President Francois Hollande, who is currently trying to reconstitute his government, he faces very real limitations when we come round to defining ‘it’.

 63. Children with disabilities David Davis, the former Conservative shadow home secretary, said: “We may not have engaged in torture ourselves, but time and time again we have turned a blind eye – in the rendition programme, in allowing people initially under our control to be taken and subjected to torture.

 64. Do you need a work permit? This award is a tribute to the dedication and commitment of Console’s staff in London and the tremendous work they do every day, helping people who are in despair and those who have lost loved ones to suicide,” Mr Kelly said.

 65. I’m not sure “Grand Budapest” is surely too idiosyncratic a film for an Oscar win, so the best picture deck seems cleared

 66. magic story very thanks That added up to a savings of $5,280 per person over 10 years versus the comparison group.

 67. Can you hear me OK? Xi Jinping is following the framework of Deng Xiaoping's policies but hasn't created anything new,” he said.

 68. I’d like to tell you about a change of address The tribunal ruled that “the regime governing the soliciting, receiving, storing and transmitting by U.K

 69. How many would you like? Khalif downplays her achievements and says she’s had her share of disappointments

 70. Where do you live? * Germany is providing multi-billion-euro financialguarantees to help its biggest utility E.ON strikelong-term gas import deals, a source with direct knowledge ofthe matter said, as the country seeks to reduce its dependenceon Russian supply.

 71. I support Manchester United Federal Reserve opened the door further to the possibilityof an interest rate increase.

 72. In a meeting “The applicability of these missions cannot be overstated given their impact on your constituents.”

 73. I’ve got a full-time job In his New Year’s note, composed as a year-end “A to Z” list, Bono kept a light tone about his injuries, musing that he now had the distinction of being the only member of rock ‘n roll royalty to have a titanium elbow.

 74. this post is fantastic At Babi Yar, a ravine on the outskirts of Kiev, more than 33,000 Jews were killed in just two days in September of that year

 75. I do some voluntary work For starters, the fact that most of us in North America now have access to plentiful calories means that many of us consume too many of them.

 76. I’d like to withdraw $100, please Solar is a massive opportunity for entrepreneurs and investors alike,” Mr Moore says.

 77. In a meeting He received an undergraduate and, eventually, a law degree from Georgetown before landing a job at a small firm co-founded by James R

 78. I’m not sure Ryan’s headset was on the defensive channel, leaving Mornhinweg to furiously walk toward the head coach to get his attention

 79. Could I order a new chequebook, please? It didn’t help that he was also a fraudster, jailed for 33 months in 1996 in Virginia for conning the owner of the Tampa Bay Lightning, a Florida ice hockey team

 80. Very interesting tale “Today, we have worked constructively to reach a settlement agreement that is satisfactory to all parties involved.”

 81. Do you play any instruments? The discovery represents the first evidence that animals besides humans can replace the vocal sounds their native group uses for specific objects – in the chimps’ case, apples – with those of their new community.

 82. Get a job With the benefit of video, harried principals could do their observations during quieter times of the day or week

 83. Could you transfer $1000 from my current account to my deposit account? troops fought to secure during the Iraq war and is now at risk of being seized by Islamic State militants.

 84. We’d like to invite you for an interview It could also be terminated if athird party were to bid 8 percent or more above the offer price.

 85. Thanks funny site In this case, the harbor is polluted with just about the worst and dirtiest substances known to man: sewage and waste from restaurants, which the plankton love to feed upon

 86. What do you do for a living? “Our study suggests that encouraging patients to quit smoking and increase their physical activity levels should reduce their risks of anxiety and depression after a heart attack

 87. I study here But to say that Amazon has to be stopped because it is giving people what they want is to misunderstand the nature of capitalism.”

 88. real beauty page But it should not take legislative subpoenas to force the PA’s inner workings into the light of day

 89. What sort of music do you like? “We’re actively considering what’s going to be necessary to deal with that threat, and we’re not going to be restricted by borders

 90. Gloomy tales The hot ticket of the year was Glastonbury Festival, tickets for which sold out in record time back in October 2013

 91. I like watching football “It is important to remember Indonesia is not involved in any disputes in the South China Sea,” Simorangkir said

 92. What’s the current interest rate for personal loans? In other words, if your 401(k) isn’t set up to even meetyour employer match, then your retirement planning probably still has a long wayto go too

 93. I’ve only just arrived The fed funds market is “a mere shadow of its former self, but I think we can maintain some of the focus on the federal funds rate on the grounds that that’s the usual rate that we’ve used to communicate to people,” Bullard said.

 94. Sorry, I ran out of credit “It’s a little frustrating just thinking about it because those are the holes (the par-fives) you want to take advantage of and I clearly lost shots to the field there,” he said

 95. The National Gallery “It’s a bit farfetched, but this may eventually help us understand syndromes in humans that occur when these signals aren’t given, or not at the right time, or not for long enough,” Duboule said

 96. I’ll text you later Tikhonov’s teams went on to win Olympic gold in 1984 and 1988, and he took the post-Soviet Unified Team to another gold at the 1992 Games

 97. I do some voluntary work It is inevitable that our members, in other hospitals, will also begin balloting due to the environment that currently exists.”

 98. Can I take your number? She was wonderful company because it’s rare when someone as public as Joan can be as open and honest about herself as she was.

 99. Are you a student? Bulgarian prosecutors have charged Vassilev withembezzlement and issued an international warrant for his arrest.A Bulgarian court has also frozen his assets, following thecharge

 100. Where are you from? Through various activities such as fights, races, and driving, the player can accumulate Statistics Awards that unlock achievements and trophies.

 101. Withdraw cash But it didn’t require a crystal ball to see that pricesabove $100 per barrel were unsustainable

 102. I’ve been cut off Potential candidate Rick Santorum, a former senator from Pennsylvania who had sought the nomination in 2012, raised concerns about Common Core, an education policy that Bush supports but which conservatives routinely deride.

 103. I’m originally from Dublin but now live in Edinburgh Any future expansion to the US will only be possible when an American regulatory change allows such investment firms to operative via the internet.

 104. What university do you go to? The tourist board that calls itself VisitEngland is encouraging people to enjoy simple pleasure in different parts of the country

 105. One moment, please ATHENS, GA – NOVEMBER 29: Justin Thomas #5 of the Georgia Tech Yellow Jackets warms up before the game against the Georgia Bulldogs at Sanford Stadium on November 29, 2014 in Athens, Georgia

 106. Why did you come to ? “Twitter was not as big a deal when Laura Bush visited,” says Negin Farsad, a New York comedian who was commissioned by Jordan to create a video to combat Middle Eastern stereotypes

 107. What do you want to do when you’ve finished? Note that nice houses are not all that pricey in this town and some apartments are available.

 108. Have you got a current driving licence? Meanwhile, the study also noted that heart disease can lead to ‘a decline in marital quality’ for women, but not men

 109. Will I have to work on Saturdays? A Jordanian official said the authorities would swiftly execute several militants in retaliation, including an Iraqi woman whom Amman had sought to swap for the pilot taken captive after his plane crashed in Syria in December.

 110. Would you like to leave a message? Donald Marshall remembers being impressed as he watched the future Yankee great taking cuts in a batting cage during a Saturday morning tryout.

 111. magic story very thanks Earlier this month, Republican-led efforts to permanentlyreserve a Fed board seat for a person with community bankingexperience succeeded

 112. In a meeting The self-satisfaction and purity campaigns of a shrinking party leaves the way wide open for Republicans to cleanse their own toxic brand, regain the trust of the middle class and make deep inroads into traditional Democratic constituencies.

 113. This site is crazy 🙂 Freeport believed the new mining rules, particularly the export tax, violated its contract

 114. An accountancy practice He added that the latest 50 days of bloodshed would not be the last round of conflict with Israel

 115. Excellent work, Nice Design From there the incinerated material was to have gone to a hazardous waste landfill in Louisiana.

 116. What’s the current interest rate for personal loans? While his legal practice thrived he kept a hand in with Plaid but didn’t step up his involvement for more than a decade, when an “opportunity not to be missed” came along, as his home constituency of Meirionnydd Nant Conwy fell vacant.

 117. I’m a member of a gym He was at the unfinished hospital building in Rabia where militants of the Islamic State (IS) held out for three days against Kurdish forces as they battled to regain the strategic border town last week.

 118. Whereabouts in are you from? He claimed the MEP “didn’t tell us the truth” about the alleged employment of illegal immigrants in his restaurant business and there are “some big open questions in Brussels about money”.

 119. Photography And for many years, robots have played such a well-defined role in science fiction that we have come to assume that they should look and behave in certain ways, and to take for granted that they are fictitious.

 120. How do you know each other? Where the evidence supports this treatment, we have made a referral and patients have been treated abroad.”

 121. Special Delivery But programmers also fear the packages could become so popular that they undercut current, more profitable deals with cable companies.

 122. What’s the interest rate on this account? She drew some cheers, mostly when she talked about women's rights or hinted at her intentions for 2016.

 123. I live in London The debt swap bill, passed by the Senate on Thursday andexpected to become law later this month, would allow holders of$29 billion in bonds under foreign law to swap them for papergoverned by Argentine law.

 124. What sort of music do you listen to? “I’m excited about this team; I think this team has a good workman-like mentality and DNA,” Rodriguez said

 125. Could you tell me the dialing code for ? Prayuth must now garner an official endorsement from the aging King Bhumibol Adulyadej — a formality that is all but certain to be granted to the general, who appears to have curried favor with the palace’s inner circle.

 126. Best Site Good Work Much of that had to do with leadoff man Adam Eaton going 1-for-12 in the series (in which the Royals stole six bases to the Chisox’s zero)

 127. An accountancy practice will be coming for free treatment? I don’t believe there will be enough isolation units to handle the influx of ill immigrants and infected U.S

 128. I can’t stand football We determine fair value by looking at those forward-looking PEG ratios, which, by definition, combine the expected yearly growth rate for the Dow for 2015 and then for 2016 to the associated P/E multiples for the index that would be if analyst expectations are correct and price remains the same

 129. We’d like to offer you the job Around 48,000 people in Ireland have dementia and this figure is expected to increase significantly in the coming years, yet little information on the state of dementia care nationally is available

 130. Photography We need to have more early voting, not less, more vote by mail, not less, more consolidation of voting days, not less, and more use of technology to provide online registration

 131. Best Site Good Work (Reporting by Toni Clarke in Washington; Additional reportingby Deena Beasley in Los Angeles; Editing by Leslie Adler)

 132. How much will it cost to send this letter to ? It said officers were rarely punished for punching, kicking, and violently restraining offenders.

 133. Could I take your name and number, please? Red Wedge was a group of musicians who got together to help interest young people in politics and voting for Labour

 134. I’m sorry, she’s An investigation by the Charlottesville Police Department has “not revealed any substantive basis” for the November story of an attack at the Phi Kappa Psi fraternity, the university said in a statement.

 135. I’m unemployed “[W]e are going to put out a proposed rule for small unmanned aircraft under 55 pounds before the end of this year,” said the spokesman Thursday

 136. What’s the exchange rate for euros? Further, we have addressed the matter internally and taken actions to ensure that something like this does not happen again.”

 137. Children with disabilities Arizona Cardinals running back Jonathan Dwyer became the NFL’s latest embarrassment after he was arrested for breaking his wife’s nose with a head-butt after she spurned his sexual advances — and also allegedly assaulted their 17-month-old son.

 138. I’d like to order some foreign currency Surveillance use describes when users specifically check Facebook to see how their lives compare to their friends’ lives

 139. I can’t get a signal “Our goal has always been to deliver a landmark title that encompasses the wishes and desires of racing fans from all around the world; something with features and content powered by the community that provide a truly unforgettable and pioneering experience” said Ian Bell, head honcho at Slightly Mad Studios

 140. I’ve lost my bank card Negotiations between CBRE and Johnson Controls are ongoing and a deal is not certain, they added.

 141. Where do you study? Offshore financial services still contribute to the economy, but not to the same extent they once did.

 142. Your cash is being counted stocks resulted in total withdrawals of $3.9 billion from stock funds during the week, marking their eighth straight week of outflows and their biggest in three weeks.

 143. Free medical insurance Kerry and Zarif met twice on Thursday in Lausanne and Kerry raised the Yemen crisis, a State Department spokesman said, though a senior U.S

 144. The National Gallery Is staying in your current neighborhood important to you, and, if so, does the kind of home you want exist in that neighborhood? If not, can you legally create that ideal home on your budget?

 145. What’s your number? * Dubai Aluminium (Dubal) has chosen three banks to arrangea $1.8 billion seven-year loan to help fund general operations,its first such facility in a number of years, three bankingsources told Reuters on Wednesday.

 146. I’m happy very good site due to the Affordable Care Act, many people are finding themselves liable for federal penalties, often because they cannot afford coverage.

 147. Children with disabilities Earlier this season, the league fined 49ers quarterback Colin Kaepernick $10,000 for wearing his Beats by Dre headphones during a postgame interview

 148. How many weeks’ holiday a year are there? With their athletic director, Jamie Pollard, recovering in the hospital from a heart attack, the Cyclones went on a 12-0 finishing run with a buzzer-beater from Morris to knock off Texas in the quarterfinals

 149. Will I be paid weekly or monthly? The South African financial services company said JohanKruger would take over as chief executive from Sept

 150. How do you spell that? MoffettNathanson Research estimates quarterly subscriber losses of about 0.1 percent over the past two years.

 151. How much were you paid in your last job? Thus, scientists eventually concluded that it is the Milky Way that is sucking hydrogen out of the spheroidal dwarf galaxies.

 152. Punk not dead Prime Minister David Cameron has promised to reduce netmigration to the “tens of thousands” from 212,000 in 2013 andrecently accompanied law enforcement on a raid on suspectedillegal immigrants before holding a press conference in thesuspects’ home.

 153. I’ll put her on With the future direction of the Republican Party being hotly debated, some Republican donors are pushing Mr Romney to consider another presidential run.

 154. How much does the job pay? The catch is that the articulate Sturgeon leads the Scottish Nationalist Party, or SNP

 155. Will I get paid for overtime? A games computer crash caused by shops overstocking the products, lacklustre demand for the business-focused Sinclair QL computer and Sinclair Research's misadventure with the ill-fated C5 electric vehicle all contributed to the downfall of the Spectrum.

 156. I’ll call back later The monasteries of Sera Mey and Sera Jey, modelled on theoriginal in Tibet, are the centres of Buddhist education

 157. Why did you come to ? He also said the creation of an electronic system over the past seven years, switching from an old-style paper and telephone-based system, to a 21st century digital, online platform, had been welcomed by football clubs and associations.

 158. US dollars President Dilma Rousseff’s decision last month to end theban on foreign ownership in the sector seeks to lure capitalinto Brazil’s 6,800 private hospitals

 159. Do you know the address? The Crew may lack finesse because it tries to do too much, but there’s just enough here to keep you coming back for more.

 160. I’ll send you a text The amount is so small that practically it doesn’t matter to me, but the book has examples of trading in an eTrade account causing a spike on Bloomberg

 161. Not available at the moment Absolutely For me it's a confluence of so many interests and passions I've had over the years, bringing together Chinese history and its philosophy, Mongolian culture, warrior horse culture, martial arts and particularly Marco – who I've always been fascinated with.

 162. Could I have , please? Oetken wrote that the U.N.’s ability to block lawsuits was established by a 1946 international convention and was made clear again in a 2010 ruling from a U.S

 163. We’re at university together Also, Athens would not get 7.2 billion euros, the next tranche of bailout money, without a review of its reform programme being completed.

 164. We’ve got a joint account He stayed on the phone the whole time, saying the call was confidential and legal action would be taken if he heard her tell anyone about what she was doing.

 165. The manager Their focus will be to qualify for the next World Cup in 2017 and they are a side that could easily upset the championship's favoured sides.

 166. When can you start? He suggests that universities, as well as students, will be “very satisfied” with what his party is proposing.

 167. I’ve only just arrived “But it's very important to remember that Raoul Wallenberg was a representative of a sovereign government recognised by the Hungarians and the Germans

 168. We used to work together He cited changes like improving preschool education access, streamlining standardize testing, and providing teachers and principles with more resources.

 169. My battery’s about to run out They chalked outlines of bodies on the tree-lined street, played recordings of King’s speeches and projected an image of the slain civil rights leader with the words “Black lives matter,” on the mayor’s garage door.

 170. I want to report a AMSTERDAM, April 7 (Reuters) – FedEx Corp is seekingto buy Dutch package delivery firm TNT Express for an agreed 4.4billion euros ($4.8 billion), aiming to succeed where UnitedParcel Service failed two years ago when its bid wasblocked by competition regulators.

 171. How do you know each other? The weather service forecast blizzard conditions for parts of South Dakota on Thursday afternoon because of blowing snow, not fresh snow

 172. I’d like to open an account A Yorkshire hospital flooded with casualties arriving from the 1989 Hillsborough tragedy was “on the back foot” from the start because other emergency services headquarters had not informed them a major incident had been declared, the inquests into the deaths of 96 Liverpool fans has heard.

 173. What qualifications have you got? Still, in reference to Japanese prisoners held by the Islamic State, White House Chief of Staff Denis McDonough on Sunday stated the U.S

 174. A few months “There is a risk that Flood Re will be counter-productive to the long-term management of flood risk in the UK, as it largely removes the financial incentive for households to take steps to avoid being flooded.

 175. We’d like to offer you the job The Johnnies fell behind by double digits in the first half against the Gaels and made it up with pressure defense sparking a fast break offense in the second half

 176. It’s serious The Japanese company has the right to buy back a 15.78percent stake in the mine within three years of completion of afinal agreement on the sale, Up Energy said

 177. I’d like to send this letter by Before striking the deal, Pirelli had also held in-depth discussions with two other Asian, non-Chinese players over a possible deal involving Pirelli’s truck-tyre business, Tronchetti Provera said.

 178. Cool site goodluck 🙂 “Meantime the SNP government which has been in charge of guiding the Scottish NHS for over seven years continues to fail in its duty yet has the gumption to say that the Scottish NHS would be in danger if there is a Yes vote.”

 179. Would you like a receipt? The company is planning to raise additional funding in the coming year to fuel expansion across the United States.

 180. What’s your number? Systems that enable vehicles to communicate with each other have been developed in recent years in parallel with features that enable cars to drive themselves

 181. I’m a trainee Jenny Wallenda survived the invasion of Berlin by Soviet forces at the finish of World War II and returned to the United States in 1947 to carry out with her family

 182. I’m doing an internship In March, Sprint Chairman Masayoshi Son struck a roaming deal with the Competitive Carriers Association (CCA), which represents many U.S

 183. I’ll text you later Human Rights Watch called on Egyptian authorities to release the students, saying the arrests “appear to be solely directed at the students’ peaceful exercise of the right to free assembly.”

 184. Thanks funny site China has long been accused by countries such as the UnitedStates of carrying out extensive hacking

 185. Looking for a job They said the utility has continued to rack up safety citations since the San Bruno blast, and Picker said he would ask commission staff to evaluate splitting up PG&E’s operations, which currently combine gas and electricity, and serve 9.7 million customers across Northern California and the Central Valley.

 186. I’m about to run out of credit What a great loss to the politics of our nation – a great mind always worth listening to

 187. I’ve only just arrived The sources said top miner Shenhua Coal hasraised prices by 50 yuan since September to 539 yuan per tonne.Companies sometimes demand prices above the benchmark in hope ofdriving the market higher.

 188. Whereabouts are you from? “When the economy changes, consumers taste changes, technology changes, the competition changes, guess what? You better change,” said Clayton

 189. Another service? The Justice Department cleared Wilson of criminal wrongdoing, but in its report last week, it made numerous allegations against the city’s police department that included racial disparities in arrests, bigotry and profit-driven law enforcement — essentially using the black community as a piggy bank to support the city’s budget through fines.

 190. Have you got a telephone directory? Says Wyrick: “It takes a commitment on the firm’s part, but then it becomes a way of doing business.”

 191. Is it convenient to talk at the moment? Since the symptoms of viral and bacterial meningitis are often identical however, it is important to contact your doctor immediately if you think you have either form of the disease.

 192. Punk not dead People with three symptoms were 2.8 times more likely to die as a result of a fatal injury compared to people with no symptoms of the sleep disorder.

 193. Accountant supermarket manager LONDON, Sept 2 (Reuters) – Reviving Europe’s repackaged debtmarket to fund economic recovery will take years and hinge on are-invention of the sector rather than quick regulatory tweaks,bankers and regulators say.

 194. What do you study? County Police Chief Jon Belmar said one of the officers – a 41-year-old from his department – was hit in the shoulder

 195. Could you tell me the number for ? The bank made $18.7bn (12.1bn) in profit before tax in 2014, against $22.6bn the previous year

 196. I’m in a band Others expressed caution, highlighting the fact that the majority of the research was carried out on mice, with just seven people involved in the human trials, which involved very high intake of sweeteners.

 197. What university do you go to? It anchors the spine and sets the foundation for the fast moving, turning, twisting action of the legs

 198. Cool site goodluck 🙂 Avila was one of four Rams (15-2, 2-2) in double figures, joined by Stanton Kidd (17 points), Gian Clavell (13) and Joe De Ciman (12)

 199. I’m on work experience “It helps us fight back against the internet, creates a real awareness about books and feeds into our busiest time,” he said.

 200. Have you seen any good films recently? Policy makers urgently need to reduce levels of air pollution and this should be backed up by legislation.”

 201. Sorry, I ran out of credit But now that he has taken his expertise to London, as Governor of the Bank of England, this patriotic recognition is likely to fuel the speculation — already an established political parlour game — that he is plotting a return to Canada to run for office as a Liberal candidate, even a potential Prime Minister.

 202. We’d like to invite you for an interview One thing we can acquire a lot easier is the underwear, which will only involve a few clicks and skips out on the intensive cardio exercise and organic diet bit

 203. I’d like to open a business account “There are many examples of our police departments exercising this authority in a manner that protects the officer’s identity while ultimately providing disclosure after the situation has cooled,” Ducey said in his veto letter.

 204. A packet of envelopes Release of the video showing the Jordanian pilot’s execution followed days of intense protests by Jordanians outside Abdullah’s palace over the government’s refusal to agree on an ISIS prisoner swap without proof the pilot was alive

 205. Until August Meanwhile, the researchers from the US National Institutes of Health also found that when studied separately, fried food consumption outside of the home was found to have stronger links with gestational diabetes than fried foods consumed within the home.

 206. Do you know the address? Beason, 29, aggravated the foot and toe injury that sidelined him for 12 weeks over the summer in Sunday’s loss to Arizona

 207. Could you ask her to call me? Generally speaking, the Maxima still held a performance edge over mainstream rivals from both Japanese and U.S

 208. I’d like to pay this cheque in, please “Ultimately, we’ve got to solve the problem, so why not just start doing it?”

 209. I’m sorry, he’s Our WSJ algorithm comprises 30% page views, 20% Facebook, 20% Twitter, 20% email shares and 10% comments.

 210. How many days will it take for the cheque to clear? In the same year, Brent’s weighting in severalcommodities indexes increased at the expense of WTI, accordingto bankers

 211. Excellent work, Nice Design The orders, particularly a provision allowing suspects to be moved to new towns, were “very effective”, Lord Carlile said

 212. How many would you like? They emphasised that these drugs are ‘indisputably valuable’ when it comes to the treatment of anxiety and insomnia, but they warned that use of them ‘should be of short duration and not exceed three months’.

 213. Could you tell me my balance, please? During the question and answer session after his speech earlier, Lib Dem leader Nick Clegg was asked for his view on the prospect of a Labour-SNP coalition

 214. Do you know the number for ? ** Royal Bank of Scotland has sold 4.8 billionpounds ($7.5 billion) of Irish property loans to U.S

 215. I’m a trainee Experts said it was largely down to global action – a 1987 ban on man-made gases that damage the fragile high-altitude screen

 216. I’m retired While she stalled during a mandated heat break, Wozniacki managed to change her sweat-soaked dress and return to the court in plenty of time, less than 10 minutes

 217. I support Manchester United He planned it out specifically so that we’d see the skyline as we were married,” she explained.

 218. Could I have a statement, please? You can see the shoulder is better, and I think he’s back.” — NL East scout

 219. This site is crazy 🙂 Wall Street rose broadly in its first session after midtermelections, but energy and medical device companies – two sectorsthat could see a more direct impact from legislative measures -had outsized moves.

 220. Will I have to work shifts? “If they ain’t performing, what are you going to do? Keep them going?” said Ernest Hudson, a 49-year-old unemployed maintenance worker

 221. About a year Give Robertson — now the second-longest tenured Yankee behind Brett Gardner, not including the suspended Alex Rodriguez — a three-year deal, then Betances can take over in the ninth in 2018 at the age of 29

 222. I’m at Liverpool University An Israeli skull that’s roughly 55,000 years old was found in northern Israel’s Manot Cave in the Galilee region.

 223. very best job Given that the family held up comparatively well during the Great Depression, and that today’s lower class, while not doing great, is wealthy beyond the dreams of most people in the 18th century, to suggest that the biggest cultural trend in the 20th century has not affected marriage is prima facie absurd.

 224. I’d like a phonecard, please Take away his one return for a 101-yard touchdown, and he’s down to 20 for 436

 225. I’d like to order some foreign currency At a cheaper rate compared to the existing upgrade options, the new hard drive is likely said to replace the former 320GB model.

 226. A First Class stamp The Dow Jones industrial average fell 5.88 points, or0.04 percent, to 16,315.19, the S&P 500 gained 2.96points, or 0.16 percent, to 1,877.7, and the Nasdaq Composite added 13.52 points, or 0.32 percent, to 4,227.17.

 227. Punk not dead “It's a lot worse than it was,” explains Sharon Webb, a patient process facilitator in A&E

 228. What part of do you come from? (Plans are in place for a stop at the Daily News’ downtown offices.) Similar National Cat Day events will take place in Austin (Tex.), Chicago, Los Angeles and Washington, D.C.

 229. Best Site good looking He zoomed from 12th to seventh in the first two laps, picking off cars while hugging the wall around the 1.54-mile oval

 230. I’m a trainee Pax Jolie-Pitt, from left, Brad Pitt, Shiloh Jolie-Pitt and Maddox Jolie-Pitt looked dapper at the TCL Chinese Theatre on Monday.

 231. Stolen credit card Harsh treatment — mashing the pedals and wringing the steering heel — brings out their best qualities

 232. How long have you lived here? Engles says the NCAA has not done enough to help the Highlanders find a conference, but he also knows a win like Saturday’s can only help bring positive attention

 233. What part of do you come from? Some observers think Christie is “late to the game” because Bush established his PACs last month, but they overlook that Christie had other sources of funding for his appearances across the country, said Patrick Murray, director of Monmouth University’s Polling Institute.

 234. Would you like a receipt? By the time the US Federal Aviation Association (FAA) granted Amazon permission for outdoor tests in the week of 16 March, the company had already moved its development work abroad

 235. Free medical insurance Most of all, he was right to tell schools that if they entered pupils for multiple GCSE sittings of the same subject, only the first result would count in league tables

 236. Have you read any good books lately? WMD in the hands of terrorists or their allies became the number one national security priority from September 2001 to January 2009

 237. How do you know each other? Logging a league-high 38 minutes per game, more than 1,000 on the season, she is worse for wear this time of year

 238. How much will it cost to send this letter to ? Adrian Wyllie, the Libertarian Party candidate for governor in Florida, was hyped as a vehicle for voters’ deep dissatisfaction with their choices of GOP Gov

 239. I don’t like pubs An additional 20 million was actually allocated to health in that monitoring round agreement, but Mr Poots, who said he was on holiday when then deal was struck and he did not back it, has insisted his department needs another 140 million.

 240. Could I have a statement, please? Manufacturers kept trying to build new tablets — I recall convertibles, detachables, super-thin models, etc

 241. Is this a temporary or permanent position? “You'll only be as relevant to developers as the number of users you can bring to them, because you're adding the burden of supporting a new platform

 242. I’ve just started at Though Rivers’ career played out mostly on the small screen, she was an Oscar-season fixture on red carpets, and her film credits included “Iron Man 3,” “Spaceballs” and “Serial Mom.” The eternally youthful Rivers died Sept

 243. I’m sorry, he’s He said he lied to assure leniency for himself and keep his wife out of prison so she could care for their two children.

 244. Who’s calling? At one demonstration in those early weeks, dozens of police escorted family members, many weeping and holding up signs, on a march to the Malaysian Embassy – an unusual show of support for a protest in China.

 245. How do you do? Dr Liao argues that women considering the surgery need to be aware of the risks – including possible lack of sensitivity in the area – and be given accurate information about what normal genitalia look like

 246. I’d like to order some foreign currency Lounging by the poolside with a book — it’s perhaps the defining image of a civilised summer holiday

 247. What’s the exchange rate for euros? “I would say this is actually fewer than normal.” He speculated that may be because of the price and because consumers can’t leave the store with the watch.

 248. I’m interested in Vijay fell in the 10th over after tea, lbw to Lyon one short of his century, and India's hopes further dimmed when having completed his second century of the match, Kohli was caught on the mid-wicket boundary by Mitchell Marsh off the bowling of Lyon.

 249. I’ve got a very weak signal The Thursday night meeting was the first formal encounter between federal counterterrorism officials and Denver’s tight-knit Muslim community since authorities last month stopped three suburban Denver girls from flying to Syria to join Islamic State extremists

 250. I’d like to cancel this standing order NWS lead forecaster Bob Oravec said that wind gusts of 75 mph or more are possible for coastal areas of Massachusetts, with gusts of up to 50 mph further inland.

 251. Lost credit card The union made no mention of any planned strikes, a common occurrence in South Africa where unions played a major role in ending apartheid and still have political clout as part of an alliance with the ruling African National Congress (ANC) party.

 252. I’m unemployed The Government’s plain packaging move is likely to face major legal challenges from the tobacco industry

 253. Do you play any instruments? Ice was just open (for the Islanders), and it’s not enjoyable out there.”

 254. I’m on holiday “When I left Dawson it was with the same feelings I had when I arrived – uncertainty, fear

 255. Jonny was here A host of winning organisations across various award categories including Trade, Finance, Manufacturing, Services, Construction, Re-Export, Transport and Logistics will be honoured for their outstanding performance in achieving business excellence at the prestigious event

 256. Withdraw cash Samaras said details of the tax cuts would be presented in the draft budget when it is announced in October.

 257. I sing in a choir Portugal’s CMVM market regulator said late on Friday it registered the all-cash offer by conglomerate Fosun’s Portugueseinsurance unit Fidelidade, while also extending by a week toOct

 258. Have you got any experience? As with so many other decisions made by President Barack Obama, the reaction to the “framework agreement” forged at the Iranian nuclear negotiations underscores the deep disagreements in Washington over his leadership and policies

 259. The United States Future thirty day period, a amount of the GOP candidates are anticipated to acquire in Las Vegas to meet with on line casino mogul Sheldon Adelson and other associates of the Republican Jewish coalition.

 260. Do you have any exams coming up? “We were not prepared in terms of equipment or mind-set for this kind of operation.”

 261. I was born in Australia but grew up in England Around the same time, his wife, Jen, also took the Twitter to show her disgust: “Thanks to the thugs who busted out our back glass door while we were at our sons bball game this am and took @CoachVrabel50 SB RINGS #class”

 262. How much will it cost to send this letter to ? In that scenario, asteroids probably formed between Mars and Jupiter, where it was too hot for water and other ices to survive

 263. I’m doing a masters in law “Consumers judged prospects for the national economy as the best in a decade, with half of all consumers expecting the economic expansion will continue for another five years,” said Richard Curtin, the survey’s director.

 264. What’s the exchange rate for euros? He couldn’t land his first choice as coach, Steve Kerr, which clearly had a little to do with Kerr having reservations about working for James Dolan

 265. How would you like the money? remain locked in negotiations over a plan to vet Syrian rebels, transport them to Turkey, train them into a functional army, and return them to their native land to wage war against Islamic State group fighters there

 266. I’d like to pay this cheque in, please “As part of the Bank’s execution of its refreshed strategy, announced last year, we have been rigorously evaluating how to align our resources based on client needs, our ability to provide market-leading execution in any given competitive landscape, and the risk/return profile of each of our businesses,” it said in an e-mailed response yesterday.

 267. Where do you study? Separately on Tuesday, Khairullozhon Matanov, a citizen of Kyrgyzstan, pleaded guilty to charges of lying to investigators probing the bombing

 268. How do you know each other? “This march is going to raise awareness” I think it’s going to do something.”

 269. Excellent work, Nice Design “Had we not gotten in the way medically, if there were no restrictions, Matt Harvey would probably be pitching right now

 270. I enjoy travelling Bruce Dickinson, lead singer of Iron Maiden, will exhibit his Fokker DR1 triplane – the same model that was used by ‘The Red Baron’, Manfred von Richthofen, during the First World War.

 271. Do you have any exams coming up? Confetti exploded into the auditorium, and a giant screen dropped in front of the stage and played a short film featuring an astronomer.

 272. Will I get paid for overtime? Kenneth Anthony Lopez, 20, was charged with five counts of simple battery for allegedly targeting women, and slapping or grabbing their buttocks over the past four months at a Cooper City subdivision popular with joggers.

 273. What do you do? Just before NFL free agency officially opened on Tuesday afternoon, the Seattle Seahawks made a move to rock the entire league, reeling in explosive tight end Jimmy Graham from the New Orleans Saints, according to ESPN and FoxSports.

 274. I live in London Shares in Santander Consumer were up nearly 13 percent at$20.65 a share at around 1610 GMT

 275. An estate agents So the award is aimed at maintaining stability of services while the upgrades are underway and perhaps they are hedging their bets as they will include a further one year extension until 2020

 276. Have you got any ? The alleged shoplifter tried to escape but managed to fling candy off the shelves instead.

 277. Could you send me an application form? The Food and Drug Administration cleared Cerdelga for adults with Gaucher, a rare, inherited metabolic disorder that can cause fatigue and fragile bones

 278. I’m not sure Many shareholders have also voiced criticism, saying that pay needs to come down to improve profitability.

 279. Could I ask who’s calling? The new meta-analysis combines the data from nine previous studies involving a total of nearly 400,000 people with high blood pressure

 280. I work here The Jets could choose to negotiate with Coples on a long-term extension after this season — without competing offers — if he thrives in head coach Todd Bowles’ defense

 281. We went to university together Ebola produces symptoms that can obviously create a life-threatening situation for the patient

 282. I’m on business The court found Zarook hadn’t taken the necessary steps to meet health and safety requirements by providing proper training and through the management of the risks most commonly associated with the industry, including moving elderly people.

 283. I can’t hear you very well More than 300 of Zhou’s relatives, political allies andtheir business associates have been arrested, detained orquestioned over the past two years, according to sources briefedon the investigations.

 284. Wonderfull great site “When economic conditions and the economic outlook warrant a less accommodative monetary policy, the Committee will raise its target range for the federal funds rate,” wrote the Fed, but noted that discussions about a rate rise were “part of prudent planning and do not imply that normalisation will necessarily begin soon”.

 285. Could I make an appointment to see ? Do not regulate is the correct answer…keep Gov’t out of whatever they do not need to be into

 286. Children with disabilities The city would have needed 2 inches (5 cm) to break its annual snowfall record of nearly 108 inches (274 cm) set in the year that ended in June 1996.

 287. I came here to study These changes are very difficult to measure because a typical star dims by much less than 1 percent, and it can take days for a sunspot to cross the star’s face

 288. Your cash is being counted He isn’t just the Giants’ official sack king (141 career sacks) and the NFL’s single-season sack leader (22 in 2001), Strahan is one of the greatest defensive ends to ever play

 289. Did you go to university? Mike Jackson, the head of North American vehicle forecasting for the consulting firm IHS Automotive, said automakers generally want to build cars in the places where they sell them as a hedge against currency fluctuations

 290. An estate agents insurer had aimed to return to profit partly byturning itself into a niche player, concentrating on sixindustrial sectors and 17 sub-sectors, and cleaning its books ofless profitable business.

 291. Where do you study? Early scan revealed oligohydramnios, a condition where there is a low level of amniotic fluid; there was also a low-lying globular placenta

 292. I’m unemployed deal this year comes days after it acquired a Merrill Lynch fund-of-hedge funds portfolio worth $1.2 billion, continuing the group’s diversification away from traditional computer-driven funds and lifting its total assets close to their 2008 peak.

 293. How many days will it take for the cheque to clear? Burroughs was a regular user of heroin – which he described as “the Ugly Spirit” for over a decade, and was under the influence of it when he killed his wife Joan Teller, while playing William Tell with a handgun (Burroughs was convicted of manslaughter, in absentia).

 294. I quite like cooking In recent times, that sense of alienation even existed under Labour, which governed Britain between 1997 and 2010.

 295. I love this site Meabh Breanda Mairead Farrell, 32, whose address was given as c/o Women's Aid, Deerpark Road, north Belfast, pleaded not guilty to two counts of assisting offenders and one of perverting the course of justice between 9 February and 12 February 2013.

 296. Punk not dead We were in search of more upfront and more defensive opportunities than creative midfielders

 297. A company car I’ve gotten it into my head that if I resist the urge to look through it, it will somehow project a veneer of calm or cool collectedness, the path I’m carving in the carpet notwithstanding.

 298. I like it a lot In the Sunday documentary, he said he ordered the defense ministry to deploy military intelligence special forces, marines and paratroopers “under the cover of strengthening the protection of our military facilities.”

 299. Could you tell me the dialing code for ? The star owns a villa on Lake Como north of Milan, feels at home in Italy and is a frequent visitor to Venice, often to promote his films at the Venice Film Festival.

 300. i’m fine good work We take every complaint seriously and ensure each complainant has a named contact to speak to at NUH so their concerns can be dealt with in a fair, open, compassionate and transparent manner.”

 301. We’d like to invite you for an interview He says his extradition to Sweden could see him transferred on to the United States.

 302. Could you ask her to call me? However when tobacco companies attempted this in Australia, alleging that the move to plain packaging was unconstitutional, the High Court ruled against them.

 303. Could you please repeat that? I just was thinking how fans take these things so damn seriously, how they get so carried away.

 304. I’d like to take the job “Some people think that you have to be suicidal to talk to Samaritans but that is not the case

 305. Which year are you in? Gareth Bale has 11 goals in 11 games for Madrid when Cristiano Ronaldo has not been in the side

 306. What qualifications have you got? In fact, obese and very obese women are four times more likely to experience this problem compared to women of a normal weight.

 307. I like it a lot Rival Boeing is bringing out its own updated version of the 737 just over a year after Airbus and the two companies face a gradual threat to their duopoly at the small end of the market from new competitors in Canada, Brazil, China and Russia.

 308. I quite like cooking It came down to a couple of different bounce settings because it’s different from Florida

 309. Your cash is being counted China has imported millions of tonnes of GMO soybeans each year for the past decade to feed the world’s largest stock of farmed pigs and to produce around 40 percent of the county’s vegetable oil needs

 310. this post is fantastic Weaver attended church every Sunday with her last surviving son, Joe, who turns 94 on Tuesday

 311. Could I have an application form? In the largest study of its kind, 251 young people were monitored between March 2011 and May 2014

 312. I’m retired It found that an estimated 190 million new cases of tooth decay in adults are expected to develop every year, and it noted that the 2.4 billion people currently with untreated delay in their permanent teeth represents 35% of the world’s population.

 313. I live in London Our headquarters is located in downtown Washington, DC, surrounded by major international policy-making governmental and non-governmental organizations.

 314. What part of do you come from? No matter how things go down, we will always have Ryan, the last chef left standing to feed media seals

 315. What qualifications have you got? The hospital came under the glare of the world’s media last August after Ashya’s parents took him abroad for treatment against the advice of the NHS specialists who had been caring for him in Southampton.

 316. What’s the current interest rate for personal loans? A spokesman for Channel 5 said: “The health and welfare of all the housemates is of paramount importance to Big Brother

 317. Could you ask her to call me? In Timbuktu, Ag Alfousseyni allegedly ordered punishments including public beatings for drinking alcohol and smoking cigarettes as well as amputations and an execution.

 318. This is your employment contract “I cannot express strongly enough how important it is for everyone, on receipt of their invitation letter, to ring for their appointment

 319. Sorry, I’m busy at the moment The relief is considered so beneficial that it has been challenged as over-generous by the finance ministers of other European jurisdictions, who are seeking to have it amended

 320. Have you got a telephone directory? A 3-2 shootout win by the Rangers (45-18-7, 97 points) in Carolina kept the Islanders five points out of first place in the Metropolitan Division

 321. Could you send me an application form? The book sidles up to but doesn’t confront head-on the vexing notion that as the business elite became more open and meritocratic, it also became more selfish and short-termist.

 322. Do you know the address? Soon the Bauers will enter into discussion with the new owners, a group fronted by CNBC star Marcus Lemonis, to figure out whether the couple will become investors in the new venture or remain involved as advisers.

 323. I study here Sprint’s new letter, from company CTO Stephen Bye, isn’t a strong endorsement of Title II, but it does say that Sprint will continue to invest in its networks if the FCC chooses reclassification or some other net neutrality option.

 324. We’d like to offer you the job On Monday, thousands of demonstrators – some wielding batons and throwing stones – moved on the main building housing Pakistan's federal bureaucracy and Prime Minister's House

 325. Where do you come from? HealthCare.gov is a website created under the national healthcare reform law that sells health plans to individuals and provides income-based subsidies

 326. It’s OK Lucas Dasilva, who is wanted on drug charges in Florida, was flagged by the feds when he stepped off a JetBlue flight Friday from California, according to a complaint filed in Brooklyn Federal Court.

 327. Could you send me an application form? The Royals’ bullpen has turned games into six-inning affairs during their 8-0 postseason run, a major reason they’ll be representing the American League when the World Series begins Tuesday night at Kauffman Stadium.

 328. I want to make a withdrawal “Personally, I think it’s been quite skilfully done,” says Jayne Weldon, who is representing Wetherell, the estate agents marketing this apartment (its offices are 50 yards down the road).

 329. I’ll put her on Everyone has been saying for years now, “If Rex just had an established quarterback” or “all Rex needed was a QB” ” so naturally it begs the question, why would he take the one head coaching opening that does not have the quarterback position solidified? It’s more of the same

 330. Whereabouts in are you from? One homeowner returned a check for $119,138 after realizing that it included payment for damage covered by insurance

 331. The line’s engaged A July speech expressing his desire to turn Hungary into an “illiberal state” sparked international criticism.

 332. A book of First Class stamps “If investors feel the Fed is becoming more hawkish, that’s actually a negative for all asset classes with the exception of the dollar,” said Chris Gaffney, senior market strategist at EverBank Wealth Management in St

 333. Which year are you in? If he exercised the warrants at thecurrent share price, Buffett could make an immediate $6 billionprofit, though he has said he has no plans to exercise themuntil close to their 2021 expiration date.

 334. What do you want to do when you’ve finished? Menopause provides women with an opportunity to review their health and lifestyle and to make changes which will benefit their future wellbeing,” commented the study’s lead author, Dr Roger Lobo.

 335. It’s OK “He was part of a group of young people who were a littlelost, confused, not really fanatics in the proper sense of theword,” lawyer Vincent Ollivier, who represented Cherif in thecase, told Liberation daily.

 336. Who would I report to? However Vittorio Colao, the chief executive of rival Vodafone, said the deal required more scrutiny, and that a spin-off of BT’s Openreach, which is rolling out superfast fibre broadband in the UK, would be optimal.

 337. I was born in Australia but grew up in England “Recognition of this association between breast and thyroid cancer should prompt vigilant screening for thyroid cancer among breast cancer survivors,” said the study’s lead investigator, Dr Jennifer Hong Kuo, of Columbia University in New York.

 338. When can you start? The arrested activists included Fadel Barro, a member of the Senegalese collective of hip-hop artists “Y en a Marre”, which helped organize protests against former President Abdoulaye Wade’s bid for a third term in 2012.

 339. A packet of envelopes If you haven’t played GTA V yet, now’s the time – the definitive version has arrived.

 340. Good crew it’s cool 🙂 Unfortunately, despite many announcements, they are unable to do so decisively, and for good reason.

 341. What do you do? Combs and her anguished fiancé Anderson Pamilton’s 4-year-old daughter watched her own mother get killed as the calamity unfolded at the family’s home close to the corner of Shell Avenue and Pine Street, according to the Chronicle.

 342. I’m in a band “If people want to actually see action in this country and dealing with problems from education to health care, immigration to our fiscal needs ..

 343. The line’s engaged Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said on Tuesday thatUkraine’s announcement last week that it would seek NATOmembership was aimed at undermining efforts to end the conflictin the east of the former Soviet republic.

 344. What’s your number? Dinner with colleagues: “I lived in the Harbor Court Hotel for a year, so I ate at Ozumo (161 Steuart St.) a lot and I still go there now

 345. Do you know each other? But Bruce Sanford, a Washington media lawyer with the firmof BakerHostetler, said hefty settlements arising from false accusations of rape against Duke lacrosse players in 2006 showedthat the fraternity could potentially file a lawsuit.

 346. The National Gallery There’s a long list of official apps that can’t be downloaded, including YouTube, Snapchat, Dropbox …

 347. Do you know each other? It was the third time this year that researchers have uncovered a vulnerability in widely used web technology, following April’s “Heartbleed” bug in OpenSSL and last month’s “Shellshock” bug in a piece of Unix software known as Bash.

 348. I’m on work experience Cordano also explained that HGST wanted to disrupt the mindset of storage purchasing to look at whole-life costs

 349. Not in at the moment 11, 2001, attacks by confronting al-Qaida in Afghanistan, and we have remained on the attack ever since

 350. Withdraw cash In fast moving traffic if they glance up and read the metric metres first, there could be a problem.”

 351. Your account’s overdrawn The company has also inserted a fluorescent protein that makes the insects glow under certain light filters

 352. Recorded Delivery Ana Ivanovic (L) of Serbia and Caroline Wozniacki (R) of Denmark look at their trophies during an award ceremony after their Pan Pacific Open women’s singles final tennis match in Tokyo September 21, 2014.

 353. Would you like a receipt? Rajendra Jadhav, executive officer of the Shri Saibaba Sansthan temple trust, said rates will also be key to his temple’s decision

 354. I didn’t go to university The 100-round magazine was one factor that prompted Colorado in 2013 to ban the sale of magazines that hold more than 15 rounds

 355. An estate agents Many were exotic, such as shooting it into space or burying it beneath the deep ocean floor

 356. I’m not working at the moment Every year, on or around the 5th of November thousands of people across the country ignite fireworks in celebration of Guy Fawkes Night, or more commonly referred to as Bonfire Night

 357. Do you need a work permit? In South Africa, it found a competitive seed sector managing to get new seed varieties from breeders to farmers in a relatively short 12 months, compared with Zimbabwe (two years), and Kenya and Uganda (three years).

 358. How much notice do you have to give? Three: Contrary to Skelos’ rhetoric, both existing ethics rules and Cuomo’s proposed reforms do cover the executive branch

 359. Have you got a current driving licence? Spiller is relatively fresh with only 668 career carries, or 1,074 fewer than Johnson when he signed a year ago.

 360. I’m on business Academics have called for an investigation after reports that it only took her two months to get the doctorate

 361. Excellent work, Nice Design More than half of the cases were in an Amish community in Ohio; missionaries brought measles back from the Philippines.

 362. We’re at university together NHS England said: “Unprecedented numbers of patients are accessing services, and staff are dealing with the highest-ever number of 111 and ambulance calls, A&E attendances and emergency admissions.”

 363. I’m not sure Bao said he tried for more than a year to put the two taxi app firms together, and finally got a call in early January to help arrange the deal

 364. Your account’s overdrawn He joined World Cup winners Michael Lynagh and John Eales, injured Wallabies hooker Stephen Moore and former U.S

 365. Special Delivery “It’sdefinitely frightening thinking about a piece of metal goingthrough your head.” (Reporting by Barbara Liston in Orlando, and Julia Edwards andPatrick Rucker in Washington; Editing by Karey Van Hall andTomasz Janowski)

 366. We need someone with qualifications Ward had climbed from his car after it had spun while racing for position with Stewart

 367. I’m about to run out of credit Whether Eliaquim Mangala or Martn Demichelis partners Vincent Kompany, you would fancy Surez in a 20-yard dash

 368. I’m originally from Dublin but now live in Edinburgh Is it remotely possible that such a far ranging reform could become law? Here’s the good news: The state Legislature came tantalizingly close in the last two years to passing just the kind of reforms Moreland recommended.

 369. This site is crazy 🙂 30, the company’s shares peaked at $99.70,suggesting, for example, that Janus paid at most $345.36 millionfor its stake

 370. Very Good Site The real bad news however was that digital content sales fell to $246 million for the year, a decline of 20.6%.

 371. Do you need a work permit? but some airlineswill see that as ‘let’s carry on as we are because now we canmake ourselves seem profitable'”.

 372. I read a lot THE SUSPECT, A 16-YEAR- OLD, WAS TAKEN INTO CUSTODY LATE THIS AFTERNOON AND TRANSPORTED TO THE 7TH DIVISION FOR QUESTIONING

 373. It’s OK At 22, the English singer is also a seasoned songwriter, having written and featured on international smash hits “I Love It” with Swedish pop duo Icona Pop, and “Fancy” with female rapper Iggy Azalea.

 374. Have you got a current driving licence? This is a type of cookie which is collected by Adobe Flash media player (it is also called a Local Shared Object) – a piece of software you may already have on your electronic device to help you watch online videos and listen to podcasts.

 375. When do you want me to start? But the number of crammed civilian vehicles seen speeding out of the town’s rutted, icy roads over the past few days suggests official figures may be on the conservative side.

 376. I never went to university It seemed every month brought a new coding initiative – there were Code Clubs and Coder Dojos, years and hours of code

 377. What sort of work do you do? With global stock markets rebounding after frenzied selling, Yellen did not comment on the volatility or on monetary policy

 378. I’m doing an internship The reforms included promises not to roll back any ongoing or completed privatizations and assurances that any state spending to address what Greece’s new government has called a “humanitarian crisis” would not hurt the country’s budget.

 379. Nice to meet you Rather than trying to prove his innocence, they are trying to avert a death sentence by convincing the jury that Tamerlan was the driving force behind the attacks.

 380. Good crew it’s cool 🙂 “Implementation of HIQA recommendations would require legislative change to the statutory instrument on policy direction from the Department of Health or the HSE.

 381. I’d like to take the job The scientists from the University of Melbourne acknowledged that a proper study on this topic is highly unlikely as this would require some babies to be given a dummy pill, which many parents would not allow.

 382. I like it a lot “The continued decline in profitability is ending, you canstart dreaming about future growth, and the M&A story is notcomplete,” he said

 383. this post is fantastic The Montpellier Panel – made up of agricultural, trade and ecology experts from Europe and Africa – warned that land degradation reduced soil fertility, leading to lower crop yields and increased greenhouse gas emissions.

 384. It’s a bad line Hickox, who has tested negative for Ebola, fought a heated public battle over what she considered draconian measures to isolate her for 21 days in a case that highlighted the dilemma over how to balance public health needs and personal liberty.

 385. Could you give me some smaller notes? Apart from baseball stuff, Granderson is plenty busy these days, particularly with charity work fighting hunger, both in New York and his native Chicago

 386. Hold the line, please “Some 400,000 (tons) of the old (2013-14) season and 2 million of the new (2014-15) one.”

 387. This is the job description The data indicate that 61 percent of households with children under the age of 18 are homeowners

 388. We went to university together Another man authorities say was affiliated with the business, Jose Isabel Gomez Arreola, was not involved and will plead not guilty, said his attorney, John Targowski.

 389. Just over two years Now breaking through, however, is a stark reminder of the underside of that Clinton decade: the chicanery, the sleaze, the dodging, the parsing, the wordplay

 390. We need someone with qualifications I don’t think really any of us know about him until we actually get him into games in spring training.”

 391. What part of do you come from? But late on Thursday, the Nigerian military said Malamfatori was “within the area of operation covered by the MJTF of which Chad has always been a part”

 392. Directory enquiries A few years ago, alongside colleagues at Pennsylvania State University, I undertook a research project looking at 119 lone actor terrorists

 393. I’d like to send this parcel to The six regulators were required bythe 2010 Dodd-Frank Wall Street financial reform law toimplement the rule.

 394. What sort of work do you do? “If you’re just taking blood blindly from (survivors) without testing it for antibody levels, how can we predict what outcome they will have?”

 395. We were at school together In addition, bankers held a call with lenders on a loanfinancing backing Advent’s buyout of Belgian aluminium systemsmanufacturer Corialis, which is expected to total about 415million euros and be launched for syndication in September.Early-bird investors are also considering an all-senior loan forBestway Group’s acquisition of Britain’s Co-operative Group’s pharmacy business, which totals 725 million pounds(1.20 billion US dollar).

 396. I don’t like pubs World number five Radwanska claimed a 6-4 6-7(3) 6-1 win to put her country 1-0 up against the United States and returned to partner Jerzy Janowicz and beat Williams and John Isner 7-5 6-3 in doubles as Poland became the 13th nation to win the mixed team event.

 397. I do some voluntary work The unit was given barely a month’s notice it would be sent across the Atlantic from its Texas base to the Baltic states and Poland

 398. This is your employment contract Patrice Bergeron beat Brassard on the draw and then beat him to a rebound to score

 399. Do you like it here? “I cannot even express to you how much I hated Barney,” explains Pistorius — yes, Pistorius, who was fully aware for most of those years, even the moment when his despairing mother said to him “I hope you die.” He tells his story to NPR via a keyboard that allows him to select words on a computer that communicates them.

 400. Another year “Here we show that nitrate from the diet can help regulate the delivery of oxygen to cells and tissues and its use, matching oxygen supply and demand

 401. Will I be paid weekly or monthly? Manulife Chief Executive Donald Guloien said Standard Lifedecided several months ago to look at a sale of its Canadianoperations, and Manulife was the successful bidder

 402. I like watching football Bans on sales of energy technology and technology with dual military and civilian uses would be tightened

 403. I like watching TV There is one thing Dunham won’t discuss — and it offers perhaps her greatest lesson

 404. What’s the interest rate on this account? They pointed out that children and their families will no longer have to ‘bear the trauma and expense of assessments, where resources were allocated on the basis of IQ while the complex nature of Down syndrome was ignored’.

 405. How much does the job pay? Managers for these funds, known sometimes as “sustainable, responsible impact” or “environment, social and governance” funds, focus on companies that promote values like diversity, and avoid companies and industries that they see as morally problematic, such as tobacco.

 406. I’d like , please While it doesn’t support legalization, the Academy says the penalties for being caught with the substance should be reduced because a criminal record can have a lasting impact on people’s lives, causing them to have trouble getting jobs, housing and loans for education.

 407. I’m at Liverpool University “Physically, I feel I’m right where I need to be and I will continue to try to improve on that,” Freeman said

 408. Could you send me an application form? The campaign is supported by the Irish Skin Foundation and a number of Irish skin experts.

 409. We went to university together Before I came to New York I had met him a couple of times on the field, but then I met him on a personal level, what a great guy

 410. Could you ask him to call me? The protest movement failed everywhere but in California where women successfully fought to keep the centres open

 411. Why did you come to ? He won cross-party support for his proposal, which was strongly supported by Gordon Brown, the former Labour Prime Minister, who said: “Let ours today be a message that there can be hope for the future

 412. Do you play any instruments? The logo of Mercedes Benz is seen on top of a car factory against the background of an overcast sky in the central Hungarian town of Kecskemet, 90 km (56 miles) south of Budapest January 25, 2013.

 413. In a meeting DAVOS, Switzerland – Central banks have done their best to rescue the world economy by printing money and politicians must now act fast to enact structural reforms and pro-investment policies to boost growth, central bankers said on Saturday.

 414. Very Good Site Center Jahlil Okafor, forward Justise Winslow and point guard Tyus Jones may have played supporting roles to senior Quinn Cook on Saturday night as the fourth-ranked Blue Devils made relatively easy work of Stanford, 70-59, in the Coaches vs

 415. I’m doing an internship It now represents about 7 percent of federal spending but will go higher as the economy improves and interest rates rise from their currently very low levels.

 416. perfect design thanks The book that the film is based on, ”American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S

 417. Where are you from? After 2011, the average red state got 15 percent fewer grants and 1.3 percent fewer grant dollars than the average swing state

 418. What do you like doing in your spare time? Louis region is on edge in anticipation of an announcement from the grand jury that is weighing whether to charge police officer Darren Wilson in the killing of 18-year-old Michael Brown

 419. In tens, please (ten pound notes) “If smoking a single joint can raise a 100-pound person's THC concentration that high, and if 100-pound people who smoke a joint do not commonly behave the way Wilson claims Brown did, why should we believe marijuana helps explain why Brown is dead?”

 420. I love the theatre For the best up to date information relating to Edinburgh and the surrounding areas visit us at The Scotsman regularly or bookmark this page.

 421. We’re at university together Obamacare, officially known as the Affordable Care Act, isestimated to have brought in more than 10 million people underinsurance coverage through the creation of health exchanges andthe expansion of Medicaid.

 422. Not in at the moment We found that boys are 50% more likely than girls to have such conditions and children in the lowest socio-economic households are 50% more likely than those in other households to have such a condition,” explained IPH research analyst, Steve Barron.

 423. When can you start? For the doctors trying to manage their patients’ expectations, the shortages are no less grave than Venezuela’s other hardships

 424. Yes, I play the guitar GPs will receive a basic fee of €125 per annum for treating patients under the age of six.

 425. What line of work are you in? Jones’ six older siblings, William, Sheena, Javon, Naomi, Devonte, Matthew and the rest of his family; his friends from Cleveland; his teammates; Troy Smith; the packed house at AT&T Stadium

 426. We went to university together Invest SKA decreases its stake incompany to 14.20 percent (5,820,000 shares) from 73.27 percent(30,041,500 shares)Source text for Eikon: Further company coverage: (Gdynia Newsroom)

 427. We used to work together “I certainly think we have to step up our sensitivities to what goes on in these commercial enterprises,” Holder said in an interview with CNN that aired on Friday

 428. Whereabouts in are you from? Laude, who arrived at the hotel dressed as a woman and checked in with a “foreign man”, was found lifeless on the bathroom floor with marks on the neck police said Monday, adding that initial investigations suggested the victim had been strangled.

 429. I’m on work experience Other recipients include Go-Ahead Group , Midcounties Co-operative, Phone Co-op and Unity Trust Bank

 430. Hello good day Swapping bad habits for good ones can reduce the risk of disease, including cancer,” they added.

 431. Directory enquiries The rebels are making a push on the neighborhood in Aden that houses the presidential palace and the local television station.

 432. We’ve got a joint account In 2012, 172 foreigners took their lives in Switzerland, which has liberal euthanasia rules, up from 86 in 2009, with citizens from Germany and Britain making up almost two-thirds of the total, the study found.

 433. Is it convenient to talk at the moment? Instead of saying it’s up to schools to educate the younger generation on this topic we need to be working in partnership with other organisations and individuals to ensure we offer a rounded influence on providing sex education, and parents, as first educators of the child, have an intrinsic part to play.

 434. I’m not working at the moment Many Yazidi refugees in the camps are filled with joy at the prospect of returning to their newly liberated villages, but the Peshmerga fighters say it is not safe yet due to bombs and booby traps left by IS.

 435. I didn’t go to university Chopra insists she wasn’t going to let the fact that she was Indian dictate the content of her show.

 436. I’m doing a masters in law Michigan Governor Rick Snyder appointed Jones Day lawyerKevyn Orr as Detroit’s emergency manager in the spring of 2013,after the once-thriving industrial hub had suffered years ofpopulation, economic and fiscal declines

 437. What’s the current interest rate for personal loans? And, as Charles Hugh-Smith has argued in his book, Survival : “We must be alert to the…overwhelming need of the global Elites to reassure their restive, anxious populace that the structure of Elite dominance and wealth is robust, secure, and in the populace’s self-interest

 438. How much were you paid in your last job? “Over a number of decades we were political opponents and held very different views on many, many issues but the one thing we were absolutely united on was the principle that our people were better able to govern themselves than any British government,” he said.

 439. Could you give me some smaller notes? In Britain, there is a specific concern among campaigners about the possible impact on the National Health Service (NHS)

 440. Very interesting tale UK retailer Poundland and Swedish cable operatorCom Hem are just some that are now trading below theirissue price, making fund managers worry about getting burned bysimilar patterns in future deals.

 441. A few months “I always thought if there was an entrance there had to be an exit,” said Tun Lin Maung, a slave abandoned on Benjina, as other men nodded or looked at the ground

 442. What do you do for a living? 31,said it expected to reduce that by as much as 20 percent to 8billion to 8.5 billion by 2018.

 443. good material thanks “The stark, vaulted dining room with big strokes of luxe touches, the undeniable downtown New York cool and the connection to art were as dramatic as David Waltuck’s spare, elegant cuisine.”

 444. I enjoy travelling Industry snoops expect Ryan Ruocco (who teamed with SAS) and Mike Lupica to trade places

 445. What do you do for a living? According to the study’s lead author, Dr Shannon Dunlay, of the Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, problems with daily living are ‘easy to assess in a routine doctor’s visit, and can provide important information to help guide conversations about goals of care’.

 446. The United States They found that how often men watched porn correlated directly with how much they wanted to act out scenes they’d seen

 447. Could you ask him to call me? An armed alleged kidnapper in Los Angeles led police through a high-speed chase and then started an hour-long standoff before he was shot and surrendered Friday, and the whole thing was caught by news cameras.

 448. I’d like to send this letter by All content of the Dow Jones branded indices S&P Dow Jones Indices LLC 2014 and/or its affiliates.

 449. I want to report a Larkin will be gone after this season, and Calderon, who has struggled, still has a year left on his deal.

 450. I’d like to cancel this standing order “We’re excited to partner with Uber to help TripAdvisor travellers conveniently find a ride to their destination in cities throughout the world,” TripAdvisor senior vice president of global product Adam Medros said.

 451. Which university are you at? However, DNA checks to identify them could take weeks, the French government said.

 452. The National Gallery The company, which operates under banners such as No Frills,Shoppers Drug Mart and Wholesale Club, had announced earlierthat it would invest more than C$1.2 billion ($952.1 million) inits domestic business this year.

 453. I enjoy travelling Financial services group Hargreaves Lansdown couldannounce this week that it intends to apply for a full bankinglicence to take advantage of growing inflows of client money,according to Morgan Stanley analysts.

 454. Incorrect PIN Scientists originally thought that recurrences of the Black Death — which began in the 14th century — were caused by infected rats; humans became sick when fleas jumped from their rodent hosts onto people

 455. I’d like to take the job “I ask God that their hearts are gathered together with love, and that he is returned to his family, wife and mother.”

 456. I came here to work Apple previously also objected to Bromwich’s fees, initially$1,100 an hour before being reduced to an undisclosed amount.The initial sum would leave the public “flabbergasted,” saidJacobs, who ordered details on the current rates to be filed byThursday.

 457. I like watching TV Each apple variety is assigned a pollination group signified by a number or letter; to cross pollinate, the pollination groups must be the same or an adjacent group – i.e

 458. I like watching football Our self-initiative and our self-reliance have been sacrificed in exchange for allegiance to our overseers who control us by making us dependent on them.”Whenever a Democrat, like Chicago Mayor Rahm Emanuel, displays more concern for children in school than for his public union client, progressives threaten the miscreant with a fight for his political life.

 459. I study here Questions about Web privacy and security rose in prominencethis week after personal photos from some celebrities’individual Apple accounts were stolen

 460. The manager DAVOS, Switzerland – Central banks have done their best to rescue the world economy by printing money and politicians must now act fast to enact structural reforms and pro-investment policies to boost growth, central bankers said on Saturday.

 461. Have you seen any good films recently? Combining ADM and Cargill’s cocoa operations would have created a company big enough to compete with Barry Callebaut, the world’s largest maker of industrial chocolate products, and would have raised regulatory concerns, particularly in Europe, market participants had said.

 462. No, I’m not particularly sporty Combi boilers can be useful in small, single-storey flats, where there is no loft or other vertical space for a cold-water cistern, and little space for a hot-water cylinder in the traditional “airing cupboard”

 463. Could I borrow your phone, please? The enhanced collaborative approach tested by the researchers attempted to mitigate factors that may inhibit a child’s ability to receive a successful treatment

 464. Wonderfull great site It also forced dozens of technology companies to issue security patches for hundreds of products that use OpenSSL.

 465. Recorded Delivery Molecular testing has shown the virus found in recent infections is nearly identical to viruses isolated in migratory ducks

 466. How much were you paid in your last job? Better, the song structures make savvy use of the group’s essential approach to melody.

 467. I like watching football “We are in a position which might almost have been describedas miraculous a few years ago,” said France’s arms procurementchief Laurent Collet-Billon

 468. We’d like to offer you the job If you want to investigate and prosecute someone for illegal activity, please do so

 469. I don’t like pubs Seen as the frontrunner for the 2016 Democratic presidential nomination, Clinton, 66, has remained coy on speculation of whether she would make another White House bid, after losing out to her fellow Democrat, Obama, in 2008.

 470. How long are you planning to stay here? But, all turns out well, after “the secret of Jon’s true parentage is finally revealed in the last book.” Of course, as most book-readers will have already guessed, it looks as if the twist about Jon’s parentage may have been the one part of this plot point that Martin decided to keep

 471. Jonny was here Gordon Brown argues the government have deliberately “driven a new wedge between” Scotland and England through its plans for English votes for English laws which, he says, “mean nothing other than restricting the rights of Scottish representatives in this House”.

 472. A staff restaurant Ryan was shaky on the details of Muhammad Wilkerson’s toe injury, which knocked him out of Monday’s game in the second quarter

 473. Do you know what extension he’s on? It was a couple of years ago when an executive from one of the other major sports talked about the way Goodell was running around like a combination of attorney general, independent prosecutor — like the one the NFL has hired in former FBI chief Robert Mueller — and commander-in-chief of pro football all at once.

 474. I love this site Research, at its best, feeds the sense of wonder and curiosity that is implicit in medicine

 475. What’s your number? His speech on Wednesday followed the filing of two lawsuitslast month by activist hedge fund manager Joseph Stilwell and aCanadian accused of insider trading in Herbalife Ltd challenging the SEC’s use of administrativeproceedings.

 476. I was born in Australia but grew up in England Students can use the app to create, share and collectively edit presentations, spreadsheets and documents

 477. I’m afraid that number’s ex-directory It joined many of the same groups that opposed Hadi’s predecessor, veteran autocrat Ali Abdullah Saleh, until he was swept from power by Arab Spring protests in 2011.

 478. I’m doing a masters in law More than 530 dogs are used in prisons in England and Wales to search cells for hidden drugs, as well as patrol perimeters and prevent drugs from being smuggled in by visitors.

 479. Best Site Good Work Mr Brown is not standing at the election and this could be his final speech in the Commons.

 480. I do some voluntary work “We felt like we had enough of an opportunity to bring those out Monday night,” Fewell said

 481. On another call Keith Kaufman, a senior Merck research official, said all patients who developed the thigh fractures had encountered some form of trauma and had severe osteoporosis

 482. Cool site goodluck 🙂 I’m not condoning these threats, and I know that the internet sometimes brings out the worst in people, I just don’t know why people take them seriously

 483. Do you play any instruments? The talks, originally due to end on Sunday, have beenextended for two more days despite renewed fighting in thecapital Tripoli, which Libya’s internationally recognisedgovernment wants to take back from a rival administration thatseized it last summer.

 484. Could you tell me my balance, please? Citgo’s board of directors had originally discussed a bondissue in 2014 as an alternative to raise cash for Venezuelawhile avoiding a sale of assets, according to sources close tothe conversations

 485. Jonny was here The Jets dominated the time of possession against Oakland, controlling the ball for nearly 35 minutes, but Rodgers, Jordy Nelson and Randall Cobb will present an altogether different challenge for Rex Ryan’s defense than rookie Derek Carr and his cast of scrub wideouts.

 486. I’m not working at the moment The Independent Parliamentary Standards Authority, which released the figures, says that “once inflation is taken into account, the total is lower than the pre-expenses scandal peak”, the Mail adds.

 487. Would you like a receipt? Charlie Hebdo courted controversy with satirical attacks onpolitical and religious leaders of all faiths and it publishednumerous cartoons ridiculing the Prophet Mohammad

 488. I can’t get a dialling tone The Blueshirts were so putrid the first 40 minutes, outplayed and out-willed all over the ice by one of the NHL’s worst teams, that MSG’s John Giannone revealed a scathing report from Samuelsson outside the locker room at second intermission.

 489. International directory enquiries He has said the project needs his approval because it crosses an international border.

 490. How much is a Second Class stamp? It is now in place in Dover, Sheerness, Harwich and Felixstowe, Middleborough, Leith, Humber and Aberdeen.

 491. I’ve just graduated The proposal came after talks in Paris where French FinanceMinister Michel Sapin offered his Greek counterpart YanisVaroufakis backing to craft a deal possibly including somealleviation of its debt load but no outright cancellation.

 492. Not available at the moment “It is particularly striking that our research did not find evidence that other major events affecting the adult children of these parents such as the child becoming unemployed, divorced, separated or widowed had an impact on the mental health of the parent, whereas emigration negatively affected mothers as measured by symptoms of depression, loneliness and self-reported emotional/mental health,” Dr Mosca said.

 493. What sort of music do you like? In court, Ms Jeantel was forced to admit her inability to read a handwritten document that was passed to her by a lawyer.

 494. I was born in Australia but grew up in England LONDON, Dec 30 (Reuters) – European shares fell on Tuesday,the last full trading day of the year, with energy companies hitas Brent oil touched a 5-1/2-year low on persistent concernsabout a global supply glut.

 495. I’m in my first year at university A festering corruption scandal involving state-run oil company Petroleo Brasileiro SA and three political parties from the ruling coalition threatens to dog Rousseff for the rest of the campaign after testimony from a former Petrobras executive was leaked on Thursday.

 496. Go travelling At euronews we believe in the intelligence of our viewers and we think that the mission of a news channel is to deliver facts without any opinion or bias, so that the viewers can form their own opinion on world events.

 497. I’ve lost my bank card It is initially transmitted to humans from wild animals, but human-to-human transmission can then occur as a result of direct contact with the blood, secretions, organs or other bodily fluids of infected people, or indirect contact with environments that have been contaminated with these fluids.

 498. What’s your number? Deshpande said a reduction of BP’s Russian exposure wouldnot be easy and buyers were limited

 499. Looking for work In the U.S., one of every three adults over age 65 falls each year, with about one quarter of those sustaining moderate to severe injuries that “make it hard for them to get around or live independently, and increase their risk of early death,” according to the Centers for Disease Control and Prevention.

 500. Why did you come to ? Also predictably in the anti-Obamacare camp is early front-runner Scott Walker of Wisconsin, one of the many Republican governors who turned down the chance to expand his state’s Medicaid plan for the poor at federal expense.

 501. I never went to university Intriguing revelation from Britain’s David Cameron last night that he would serve no more than two terms as prime minister

 502. I’d like to send this parcel to KUALA LUMPUR, Malaysia (AP) — Malaysian Prime Minister Najib Razak said Friday he was cutting short his U.S

 503. I’ll text you later Initial financing for the groundbreaking project has been committed by the British government, the charity Alzheimer’s Research UK and five companies: Johnson & Johnson, Eli Lilly and Co., Pfizer Inc

 504. What’s the exchange rate for euros? It reduces and suspendscost-of-living increases for pensions, raises retirement agesand limits salaries on which pensions are based

 505. How do I get an outside line? Brookfield will pay more than $4.5 million in rent over the course of the agreement, along with 8% of its annual revenues over $1 million, the Authority said

 506. What’s the interest rate on this account? Moments after the team acquired him, the high-scoring guard received a text message from friend Isiah Thomas, the former Detroit Pistons great

 507. I’d like to order some foreign currency Then, in 1985, I saw an advert in Melody Maker: “Singer wanted by songwriter”, which was Vince [Clarke, the other half of Erasure]

 508. I don’t like pubs In each of his previous stops Showalter helped change losing cultures or, in the case of the expansion Diamondbacks, build a winning culture by instilling a certain discipline in the clubhouse while winning the chess game in the dugout with the opposing manager on most nights.

 509. A company car He landed in Buffalo with a franchise that hasn’t made the playoffs in 15 years and with a roster makeup eerily similar to that of the Jets

 510. How long have you lived here? The diet uses protein-based meal replacements before phasing normal food back in and is combined with skin-tightening treatments so that clients, who lose weight rapidly, are not left with sagging skin.

 511. I have my own business “I’m gonna try to get him to throw me an interception,” Pryor told the News

 512. I don’t like pubs The winner will be announced in June, after which the city of Helsinki will reconsider whether to proceed with construction.

 513. I’m afraid that number’s ex-directory Additionally, since MySpace used to be a pretty big deal, the site tends to get a lot of older accounts logging back in on Thursdays

 514. I like watching football “Our results further suggest that physical fitness varies by stress resilience level and that the protective effect of fitness in adolescence is reduced or eliminated in those with low-stress resilience

 515. Which year are you in? In order to get out of a slump or even justa one-day slump, I find that getting all glammed up (meaning straightening myhair for once) really helps lift my spirits

 516. I’ve got a very weak signal At this time of year one often sees mats covered with drying cloves lying by the roadsides

 517. Best Site good looking “Although we missed the primary endpoint in this trial, based upon the positive data seen in the Phase II programme, we remain confident in the ability for Sativex to relieve cancer pain in this patient population,” Gover said.

 518. Looking for a job Published partly as a response to the rise of neo-Nazism among young people in Germany, Crabwalk suggested that one of the reasons why some young Germans had been attracted by Nazism was that mainstream political discussion about the period always suppressed part of the story — the fact that Germans suffered too

 519. I’ll put her on In Seattle, protesters threw rocks and attacked police who blocked them from marching onto State Route 99, resulting in seven arrests for assault and other charges, said Seattle Detective Patrick Michaud.

 520. Could you please repeat that? When I came to, I was in my panties and a man’s T-shirt, and Cosby was looming over me

 521. I’m in a band The official guide tour of the House of Commons will show me round the place later to see what it looks it,” he said.

 522. I like watching TV “We're going to shrink the territory that they control, and ultimately we're going to defeat them.”

 523. Where’s the nearest cash machine? Rybolovlev — whose acquisition of a four-bedroom penthouse at 15 Central Park West for $88 million broke New York City real estate records — must have choked on his champagne, because he paid $118 million for the same painting.

 524. I quite like cooking But for many Swiss businessesthe extent of the impact is still emerging, with fund managersand analysts expecting companies to trim dividends as thecurrency squeeze takes its toll of profits.

 525. I’m happy very good site While the actual Blu-ray discs cannot be used in the panels because of their light-blocking opacity, their patterns are replicated in the panels

 526. Could I make an appointment to see ? “I feel very sorry for them but I'm very proud of them.”Ronny Deila's dejection at exiting the Europa League was tempered by pride in his Celtic players as they ran Inter Milan close in the 1-0 San Siro defeat.

 527. Please call back later “My dad hasn’t blessed me with a recruiting pipeline but that doesn’t mean he hasn’t helped me in that game,” said Hurley, who has never landed a St

 528. How much does the job pay? The two-day festival’s Philadelphia edition was briefly halted on Sunday by driving rain, organizers said

 529. Could you tell me the number for ? Cory Gardner to make the birth-control pill available without a doctor’s prescription

 530. Could I order a new chequebook, please? The stock had lostnearly a quarter of its value after the announcement of the $400million loan on Sept

 531. Could I make an appointment to see ? It was supposed to be a big deal: On the heels of Mitt Romney’s withdrawal from the race, alleged GOP 2016 frontrunner Jeb Bush planned a speech in Detroit where he was supposed to tackle issues of poverty and opportunity and claim the mantle of “reform conservative.”

 532. Insert your card Most of the women in detention came from Central America and crossed the border during the last fiscal year, when an enormous wave of undocumented immigrants led the U.S

 533. Please call back later The calculations involved a range of costs connected to mothers, including bills for health and social care, lost earnings and the economic effect of suicide.

 534. International directory enquiries Dr Anton was notified about the Medical Council’s fitness to practice inquiry, but wrote that he had ‘nothing to declare about my activities in Ireland’

 535. A financial advisor Symptoms include tiredness, shortness of breath, dizziness and swollen ankles and around 10,000 new cases are diagnosed in Ireland every year.

 536. Other amount “I’m pretty optimistic there’s still a role for vaccination in ending this outbreak,” said Hill

 537. Could I have a statement, please? “AS is associated with inflammation of joints in the spine which may cause the bones to fuse

 538. i’m fine good work Samour has said that he intends to seat 12 jurors and 12 alternates for the trial, which is expected to last five to six months

 539. I like watching TV “Also encourage your kids to use their activity log, a powerful tool that enables people to review and manage what they’ve shared on Facebook,” Facebook says on its website

 540. Good crew it’s cool 🙂 Meritage Pharma is developing a treatment for a rare allergic reaction known as eosinophilic oesophagitis (EoE), which causes the oesophagus, or food pipe, to swell up, making it difficult to swallow.

 541. I like watching TV His wife, Liz, added, “Even though I’m a lifelong Mets fan, it was a pleasure to watch Derek Jeter play

 542. Thanks funny site Edith Ramirez, Federal Trade Commission (FTC) head, has singled out companies with devices that store personal information of its users in her speech that highlighted concerns over data security and the Internet of Things (IOT).

 543. Could I have an application form? The study firmly concludes that those coming now, and particularly those arriving from within the EU, are making an increasingly positive contribution to UK finances

 544. I’m unemployed I have to admit thatthe tragic incident which took place in Paris yesterday taughtme otherwise.”

 545. Could I have an application form? Although transmission is more likely in close quarters with an infected person, meningococcal meningitis cannot be contracted merely by breathing the air where an ill person has been, public health officials say

 546. Thanks funny site The Center for Disease Control recommends an isolation period of five days after a mumps diagnosis

 547. Have you got any experience? Last year, the Turkish president overcame a widespread corruption scandal that toppled four cabinet ministers involved his son to win the presidency in August

 548. perfect design thanks In 1999, Amazon launched an online auction site, but the effort failed to compete with eBay Inc

 549. I simply could not go away your website prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual info a person provide for your visitors? Is gonna be again steadily to check out new posts.

 550. No, I’m not particularly sporty The pledges the president is announcing include a $150 million philanthropic effort to encourage promising early-career scientists to stay on track and a $90 million campaign to expand STEM opportunities to underrepresented youth, such as minorities and girls.

 551. What sort of work do you do? — Daimler and Kamaz to merge twocurrently independent joint ventures, MBTV and FKTR, with newentity making Mercedes-Benz and Kamaz truck cabins in Russia aswell as integrating after-sales and spare-parts businesses(notified Jan 29/deadline March 3/simplified)

 552. US dollars Prior to the new system, guests experienced interruptions of Internet service from satellites while at sea, and difficulty uploading video and high-quality images

 553. I’m afraid that number’s ex-directory “When he came back from Triple-A he looked like he had some fire in him, and he wasn’t thinking so much

 554. I live here DAVOS, Switzerland – Central banks have done their best to rescue the world economy by printing money and politicians must now act fast to enact structural reforms and pro-investment policies to boost growth, central bankers said on Saturday.

 555. I can’t hear you very well Officers combed through the surrounding Poconos Mountain woods and used an unmarked helicopter to hunt for the accused killer

 556. Lost credit card Known officially by the frightening name of the Capacity Assessment and Rationalisation of the Public Service, the biometric registration programme is expected to reduce the government wage bill and hopefully improve public service.

 557. I work with computers It’s almost like he’s not been with it but he’s got a tremendous game from 100 yards in and that’s a good quality to have in match play,” said Jacklin.

 558. We need someone with experience “It’s been a week of very mixed emotions but I’m sitting here looking at this trophy going, ‘How the hell did it happen?’.”

 559. No, I’m not particularly sporty 1 seed Kentucky chasing perfection against those loveable goofballs from Wisconsin, the opening game of Saturday night’s national semifinals has taken on an undercard feel — two of the game’s most tradition-rich programs kicking things off at Lucas Oil Stadium before a massive crowd and potentially record-setting TV audience.

 560. I’d like to withdraw $100, please that Castro was still being detained along with six others and questioned in the incident

 561. perfect design thanks I had heard from people who tried to flee before that I shouldn’t take any valuables with me

 562. Some First Class stamps New documents leaked by US whistle-blower Edward Snowden show that Britain recently spied extensively on Argentine leaders over a period of five years

 563. I like it a lot The report itself held some good news, with underlying operating profit up 44% to 323 million, with new products bringing in 186 million

 564. I’d like to apply for this job Falling gasoline prices caused purchases at gas stations to decline 0.8 percent, but that potentially freed up income to be spent elsewhere.

 565. Recorded Delivery While Irish women seeking abortions typically travel to Britain, which has less strict laws, the woman said she could not do this because she did not have enough money.

 566. I enjoy travelling During the quarter, Berkshire wrote off $678 million on itsinvestment in Tesco Plc, a British grocery chain beingprobed by regulators at home over accounting errors

 567. I’m doing a masters in law Campaign contributions from the asset management industry have traditionally been an important source of funds for political parties

 568. I’d like to send this parcel to Whitman’s lawyers said the decision undermined the government’s “core theory of guilt” in their client’s case – that he traded on inside tips to maintain personal and professional relationships with friends.

 569. Incorrect PIN A spokesman for University Hospital Southampton NHS Foundation Trust said it was pleased that Ashya's parents would be released, but insisted it had “no option but to call the police” because it did not know the Kings' intentions.

 570. How do I get an outside line? Martin Prado hit a solo homer, his fifth in pinstripes, in the third inning after Kelly had retired the first six batters he faced

 571. Keep up the great work, I read few articles on this web site and I believe that your website is real interesting and contains bands of fantastic info.

 572. This blog is obviously awesome as well as informative. I have picked a bunch of handy advices out of this source. I ad love to return over and over again. Thanks a lot!

 573. Your current positions always have got many of really up to date info. Where do you come up with this? Just declaring you are very resourceful. Thanks again

 574. What are the hours of work? To test this hypothesis in humans, the FERGI Phase II study enrolled post-menopausal, ER , HER2- women with advanced or metastatic breast cancer in one of two treatment arms: pictilisib/fulvestrant vs fulvestrant/placebo (N=169).

 575. Usually I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very great post.

 576. You can certainly see your enthusiasm in the paintings you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren at afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

 577. You made some good points there. I looked on the internet for the topic and found most persons will go along with with your blog.