SF hírek

Könyvajánló: Rés a valóság szürke szövetén


A Főnix könyvműhely a 89. Ünnepi Könyvhétre (2018. június 7-11.) jelentette meg Rés a valóság szürke szövetén című novelláskötetét, mely tizenkét magyar sci-fi szerző tizenkét novelláját tartalmazza. A kiadónak nem ez az első, hazai alkotók írásaiból összeállított antológiája, ám most először kerültek csak tudományos fantasztikus írások a nemrégiben útjára indított Főnix Astra sorozat egy válogatásába.

A kötet szerkesztői előszavában a következő ajánlót találjuk:

Amikor felmerült a lehetőség, hogy magyar szerzők írásaiból összeállítsunk egy kötetet, az volt a kérésem a megkeresett írók felé, hogy egy ismert tudományos problémát dolgozzanak föl, vagy arra reflektáljanak. Így talán cseppet sem meglepő, hogy a Főnix Könyvműhely jelen antológiájában olvasható írások többsége a mostban és a közeljövőben játszódik, és olyan történeteket beszél el, amelyek bármely pillanatban megvalósulhatnak…

A Rés a valóság szürke szövetén középpontjában az ember áll, aki megpróbálja felfedezni a világot, vagy éppen megpróbálja megakadályozni, hogy az általa ismert, szeretett vagy éppen nem szeretett valóság megváltozzék – lett légyen bármilyen is igazi természete. Tizenkét sci-fi novella, amelyek között van szórakoztató és elgondolkodtató egyaránt, ahogy a feladat az írókat megihlette. Nem visznek messzire, csak a közeljövőbe, amikor is az ember megnézi, mi van odakint, vagy éppen hogy mit talál idebent.

A szerzők a könyvhét szombati napján 15 órától dedikálják a kötetet a Vörösmarty téren a kiadó 112-es pavilonjánál.

Tartalom:

Előszó a novelláskötethez (Szélesi Sándor)
Bukros Zsolt: Lány a a dobozban
Valyon Tamás: És mégis léteznek
Demjén Zsófia: Utazó helyőrség
Fedina Lídia: A teljesség ígérete
Antal József: A lélek mérnöke
Márki István: A mindenség elmélete
Szilágyi Zoltán: A lándzsa hegye
Toochee: Síkaland
Jobbágy Tibor: Űrlift
Czinkóczi Krisztina: Az alkotógép
Hegedűs András: Gaia
Somogyi György: Rés a valóság szürke szövetén


6 hozzászólás on Könyvajánló: Rés a valóság szürke szövetén

  1. There are definitely loads of details like that to take into consideration. That could be a nice point to convey up. I supply the thoughts above as normal inspiration but clearly there are questions like the one you carry up the place a very powerful factor will probably be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged round things like that, however I’m positive that your job is clearly identified as a good game. Each girls and boys really feel the influence of only a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

  2. Nice post. I be taught something more difficult on different blogs everyday. It can all the time be stimulating to read content material from other writers and practice a little one thing from their store. I抎 want to make use of some with the content material on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a link in your net blog. Thanks for sharing.

  3. Good post. I be taught one thing more challenging on completely different blogs everyday. It’s going to always be stimulating to read content from different writers and observe just a little one thing from their store. I抎 desire to use some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a link in your web blog. Thanks for sharing.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük