SF hírek

Könyvajánló: Rés a valóság szürke szövetén


A Főnix könyvműhely a 89. Ünnepi Könyvhétre (2018. június 7-11.) jelentette meg Rés a valóság szürke szövetén című novelláskötetét, mely tizenkét magyar sci-fi szerző tizenkét novelláját tartalmazza. A kiadónak nem ez az első, hazai alkotók írásaiból összeállított antológiája, ám most először kerültek csak tudományos fantasztikus írások a nemrégiben útjára indított Főnix Astra sorozat egy válogatásába.

A kötet szerkesztői előszavában a következő ajánlót találjuk:

Amikor felmerült a lehetőség, hogy magyar szerzők írásaiból összeállítsunk egy kötetet, az volt a kérésem a megkeresett írók felé, hogy egy ismert tudományos problémát dolgozzanak föl, vagy arra reflektáljanak. Így talán cseppet sem meglepő, hogy a Főnix Könyvműhely jelen antológiájában olvasható írások többsége a mostban és a közeljövőben játszódik, és olyan történeteket beszél el, amelyek bármely pillanatban megvalósulhatnak…

A Rés a valóság szürke szövetén középpontjában az ember áll, aki megpróbálja felfedezni a világot, vagy éppen megpróbálja megakadályozni, hogy az általa ismert, szeretett vagy éppen nem szeretett valóság megváltozzék – lett légyen bármilyen is igazi természete. Tizenkét sci-fi novella, amelyek között van szórakoztató és elgondolkodtató egyaránt, ahogy a feladat az írókat megihlette. Nem visznek messzire, csak a közeljövőbe, amikor is az ember megnézi, mi van odakint, vagy éppen hogy mit talál idebent.

A szerzők a könyvhét szombati napján 15 órától dedikálják a kötetet a Vörösmarty téren a kiadó 112-es pavilonjánál.

Tartalom:

Előszó a novelláskötethez (Szélesi Sándor)
Bukros Zsolt: Lány a a dobozban
Valyon Tamás: És mégis léteznek
Demjén Zsófia: Utazó helyőrség
Fedina Lídia: A teljesség ígérete
Antal József: A lélek mérnöke
Márki István: A mindenség elmélete
Szilágyi Zoltán: A lándzsa hegye
Toochee: Síkaland
Jobbágy Tibor: Űrlift
Czinkóczi Krisztina: Az alkotógép
Hegedűs András: Gaia
Somogyi György: Rés a valóság szürke szövetén


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük