TV

Képregény Buffy 30. születésnapjára


Buffy Summers, a vámpírok réme 2011. január 19-én tölti be a harmincadik születésnapját. És míg a stúdió olyan reboot-filmmel próbálkozik, ami gyakorlatilag a sorozat összes készítőjéből és szereplőjéből (nomeg a rajongók javarészéből is) is negatív visszhangokat váltott ki – addig a Dark Horse Comics lezár egy korszakot.

A Buffy-történet 8. szezonját ugyanis a rajongók képregényben élvezhették – a szezonzáró füzet megjelenését pedig szándékosan elcsúsztatták, hogy a címszereplő születésnapján kerüljön a boltok polcaira. A képregényeket javarészben Joss Whedon és stábja (pl. Jane Espenson) írták, így ez tényleg “hivatalos” folytatásnak tekinthető – Whedon a filmes munkái mellett amúgy is profi képregényíró, ő jegyezte például az Astonishing X-men sorozatot is.

A képregényeknek megvan az a kellemes tulajdonságuk, hogy nincs igazi büdzsé-korlátjuk, így az írók és rajzolók teljesen szabadon kiélhették a fantáziájukat, olyan dolgokat is beleírva a Buffyverzumba, ami a képernyőn csak iszonyatosan drága trükktechnikával lehetett volna megvalósítani. Így például Buffy “húga”, Down előbb óriássá, majd kentaurrá alakul a lapokon.

A Buffy képregényes 8. szezonja tehát véget ér, de a Dark Horse természetesen már készül a 9. szezonra – pozitívabb visszhangok övezik ezt a tervet, mint a reboot-filmét.

[slideshow id=5]


28 hozzászólás on Képregény Buffy 30. születésnapjára

Comments are closed.