TV

Karl Urban a Star Wars és a Star Trek összefonódásáról


Egy biztos, Karl Urban nem most kezdte a filmes és televíziós szakmát. Ha csak a jelentősebb szerepeket szeretnénk említeni, akkor is szót kell ejtenünk legalább a Gyűrűk Ura trilógiáról, a Xénáról, a Herkulesről, a Riddickről, ő játszotta Dredd bírót a tavaly bemutatásra került feldolgozásban, de természetesen legtöbben jelenleg a J.J. Abrams-féle Star Trek rebootból ismerik. Ha ez mind nem lenne elég, jelenleg vezető szerepet kapott a FOX új sorozatában, amelyet a Fringe showrunnere, J.H. Wyman producere és J.J. Abrams Bad Robot csapata készít. Ráadásul Abrams még a Star Trek Sötétségben forgatásán kérdezett rá a színésznél, lenne-e kedve szerepelni az előbb említett sorozatban.

Karl Urban a Star Trek premierjén

Karl Urban a Star Trek premierjén

Az IGN szerkesztőjének, Roth Cornetnek augusztus elején sikerült beszélgetnie a színésszel az új szerepéről. És mivel így alakult, kihasználták az alkalmat és rákérdeztek a színésznél arra is, ha már ilyen közeli kapcsolatot ápol Abramsszel, szívesen pályázna-e valamely szerepre a Star Wars hetedik epizódjában, amelyre rögtön jött a válasz, “Nem, biztos, hogy nem.”

A teljes tagadás után a tisztánlátás végett kiderítették, rajongója-e a Star Wars univerzumának. Azonnal lecsapott a kérdésre, “Ó Istenem, persze. Azon nőttem fel. Szent Grálként tekintettem rá. Miután a Star Trek beindult, annak is rajongója lettem. De akkor is ott volt a Star Wars. A Star Wars olyan… emlékszem, hogy két/három évet is várnom kellett a következő epizódra, A birodalom visszavágra, majd pedig A jedi visszatérre. Minden egyes filmet láttam, még az animációs sorozatot is, a Klónok háborúját. Imádom azt az univerzumot, de mielőtt még találgatnátok, nem tervezek részese lenni. Nem hiszem, hogy a Star Trek és a Star Wars univerzumainak össze kellene fonódnia. Elköteleztem magam a Star Trek mellett, és ezen nem is tervezek változtatni. A Star Trek után hirtelen a Star Warsban szerepelni… nem helyes.”

Viszont az IGN-nél rámutattak arra a tényre, hogy a Star Trek és a Star Wars bizonyos ponton már amúgy is összefonódik, hála Abramsnek a Star Wars: Episode VII miatt, Urban erre úgy reagált, “J.J. a kamera mögött fog állni. Ezt ne felejtsük el, hiszen nagy a különbség. Egy ismerős arcot és személyiséget a kamera elé állítani, na ezt nem tudnám megtenni a nézőközönséggel. Mint néző, én sem szeretnék a Star Trekből ismert színészeket a Star Warsban látni. Egyszerűen nem. Ha valaha is szerepelnék a Star Warsban, azt szeretném, hogy fel se ismerjenek. Nem szeretnék visszahallani olyan mondatokat, hogy ‘Uram Isten, ott van Scotty, mit keres ő a Star Warsban?'”

Urban, mint a műfaj rajongója, nyilvánvalóan boldog, hogy a Star Trek franchise részesévé vált, és szerencsére az Almost Human szerződése is lehetővé teszi, hogy a következő filmben is szerepelhessen, már amikor arra majd sor kerül. Rákérdeztünk, szerinte kinek kellene rendeznie a Star Trek harmadik részét, rávágta, hogy “J.J. Abrams.”

“Nézd, ez egy nehéz kérdés”, folytatta, “J.J. nagyon magasra tette a lécet, és csak mert páratlan rendező. Efelől nincs kétségem. Ettől függetlenül szívesen látnék akár egy új jelöltet is, sok energiával és kitartással. A lényeg, hogy J.J. nagyon ösztönzően tud hatni az emberekre, lelkesítő rendező és szeretne a legjobb lenni a kihívóinál. Mivel vannak, és lesznek is kihívói. Bárki is veszi át a stafétabotot, mindenképpen jót kell alkotnia.”

Természetesen a színész nem ment bele olyan találgatásokba, hogy ki lenne a megfelelő rendező, arra viszont Urban rámutatott, hogy a Paramount mindenképpen szeretne egy újabb Star Trek filmmel előrukkolni 2016-ig, hiszen akkor fogják ünnepelni a Star Trek 50-ik évfordulóját.

Hogy mit is szeretne látni a harmadik filmben? “Úgy hiszem, itt az ideje, hogy valami teljesen eredetit alkossunk. Az utolsó részben a sokak által nagyra becsült és tisztelt ellenféllel volt dolgunk, a történet pedig csodálatosan utalt vissza a múlt filmjére és epizódjára. Tényleg az a véleményem, bár ez csak személyes ötletelés, hogy itt az ideje egy teljesen eredeti darabbal előállni. Igyekezni kell, hogy valami teljesen mást, újat nyújthassunk. Persze mindezt úgy, hogy tiszteletben tartjuk azt a látomást, amelyen a Star Trek alapul. Csodálatos dolog lenne ezt kihasználni és továbbadni a következő filmben, és valami eltérőt alkothatnánk.”

Forrás: IGN


35 hozzászólás on Karl Urban a Star Wars és a Star Trek összefonódásáról

  1. Dark Energy

    Felnőtt az a korosztály, aki Star Trek-en, Star Wars-on nevelkedett. Van, aki filmes berkekben találta meg a számításait és megvalósította gyermekkori álmát. Király érzés lehet!
    Karl Urban-t már akkor láttam itt-ott szerepelni, amikor még sehol sem volt, jó volt látni a karrierjét szépen kiteljesedni.

Comments are closed.