SF hírek

41 hozzászólás on Ingyenes lesz az Amazon Kindle?

 1. Ameddig 139 dolcsiért is raklapszám rőfölik az olvasókat, addig nem lesz árcsökkenés. Ha majd telítődik a 139 dolláros piac, akkor nyitnak a 100 dolláros felé. Árdiszkrimináció, közgazdaságtan. Szerintem.

 2. Hacsak nem matekolta ki azt, hogy ha olcsóbb az olvasó -> több e-bookot fog tudni értékesíteni, több lesz a bevétel, haszon X időn belül. Végülis neki a biznisz az, hogy ugyanannak az embernek éveken keresztül elad havi 5-10-X dolláért valamit. Nomeg ugye az Amazon nem csak (e-)könyvkereskedő, hanem elektronika, játék, minden van a kínálatban, és persze ott vannak az mp3-ak és a filmek is. Ő azt is számításba veheti, hogy egy megfogott új vásárló nem csak az e-könyvet fogja nála venni, hanem akkor már a gyereknek is onnét vesz akciófigurát.

  Az ilyen típusú e-commerce cégeknél alapvetően azt számolgatják, hogy:
  a., mennyibe kerül behozni egy új vásárlót a rendszerbe
  b., egy átlagos vásárló pénztárcájából X év alatt mennyi zsét lehet kihúzni.

  Egy ilyen számításban simán előjöhet, hogy pl. akciós ajánlatokkal, médiaköltéssel, egyéb promóciókkal behozni egy új felhasználót az mondjuk átlag 100 dollár kiadás. Ha ezentúl 99 dollárért adod az eddigi 139 dolláros Kindle-t (és ez Neked így 40 dollár tiszta veszteség), akkor is az van, hogy olcsóbban kijössz, mintha médiakampányra költenél… merthogy most per pillanat, ha azt mondod, hogy 99 dollár a Kindle, akkor arra a fél világ megrohamoz Téged, nem kell a felhasználók elérésére költened egy fillért sem.

  Szerintem egyébként az árcsökkentésnek a legalapvetőbb akadálya a gyártói kapacitás lehet: nem véletlen, hogy karácsonyra lenullázták az USA-n kívüli piacra való szállításokat.

 3. Csak úgy tudom elképzelni az ingyenességét, mint egy előfizetés…megoldva, hogy mindenképp vegyél rá tartalmat, és külső forrásból ne tölthess rá mást.

 4. matyusmilan

  Úgy fest ezen 139$-os szinten nagyon megállt!
  Nem egy régi verzió, de valószínűleg, jön egy újabb (természetesen drágábban). Ez pedig megmarad ezen az árszinten.
  Abban bízom, hogy az Kindle megmarad cél-hardvernek, s nem kacsingat majd a tablet-ek írányába.

 5. Kelt

  @Neld

  Az Amazon Prime pont ez az előfizetés: évi 79 dollárba kerül. A vásárló pedig bent van házon belül, ha a kezében van a Kindle – vagy ha amúgy is az Amazont használja tékaként – akkor a friss megjelenéseket is onnan veszi meg. Nem kell ennél drákóibbnak lenni a szabályozásnak, sokkal jobb, ha jó a szolgáltatás.

 6. Az Amazon Prime egyetlen egy baja, hogy bár hagyná, hogy előfizessek rá, US-en kívüli emberkeként kitörölhetem vele 🙁

  Pedig évi 79 dollárért simán érdekelne a tékája.

 7. sheenard

  Hát, mivel az Amazon átvállalja a vámot és a szállítási költséget, nem hiszem, hogy a külföldi megrendelések esetén sokat csúszna lefelé az ár…

  Ha lemaradsz, kimaradsz 🙂

 8. Zseniális. Az egységsugarú júzer, aki megveszi majd 100asért vagy ingyen, azt veszi meg, ami ott van az orra előtt a store-ban, és nem fog tökölni rootolással stb.

  Azt hiszem, ha az Amazon bedobja az ingyen Kindle-t, akkor mi, könyvtárosok mehetünk testületileg a vizes lepedőért.

 9. Rozi

  Sziasztok!

  Csupán csak érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet ilyenkészüléket venni? Mert a google-ba ebeírtam de nem adott ki semmit…:S

  Köszi a válaszokat!

Comments are closed.