Star Trek

Ingyenes lesz a Star Trek Online MMORPG


Új üzleti modellre vált a Star Trek MMORPG: 2011. végétől ingyenesen játszhatunk a Trek világában, az extrákért kell majd csak fizetni.

A Perfect World ugyanis megvásárolta a Cryptic Studiost, a játék fejlesztőjét, és úgy döntöttek: free-to-play formátumban kívánják üzemeltetni a Star Trek Online-t. A 2010 februárjában indított játékban nem ismeretlen egyébként a pénzért vásárolható extrák módszere: a legkönnyebben például így juthatnak a játékosok hozzá a felújított Excelsior-osztályú hajóhoz, vagy épp spéci kinézetű hajóhídhoz, vagy épp ha Seven of Nine-stílusú, felszabadított ex-borg tisztet szeretnének, akkor azért ugyanúgy fizetni kell.

A Star Trek Online az eredeti TOS-TNG-DS9-Voyager idővonalában játszódik, néhány évtizeddel ezen sorozatok után: a legutóbbi mozifilm alap eseményét – a romulán anyabolygó pusztulását – is beleépítették a játék történelmébe, de alapvetően az eredeti idősík jövőjében játszhatunk. Az biztos, hogy az új tulajdonosnak fel kell kötnie a gatyáját – ha minden igaz, még idén jön a Bioware reménysége, a The Old Republic, ami nyilván rengeteg sci-fi rajongó játékost meg fog fogni.


17 hozzászólás on Ingyenes lesz a Star Trek Online MMORPG

 1. soha nem voltam hajlandó fizetni MMO-ért, de a trialt kipróbáltam. ha ingyenes lesz természetesen játszani fogok vele, de a próba alapján havidíjat nem réi meg.

 2. Ez nagyon jó hír! 🙂
  Persze remélem, nem az lesz itt is, hogy aki ingyen játszik, tehetséges, és ez miatt fejlődik, majd leveri az apuci bankártyáját használó hülye gyerek, aki hagyományos módon az életben nem fejlődne így. (F2P játékokból kiindulva.)

 3. Bétáztam. Nem volt rossz, de hogy havonta fizessek érte annyira azért nem volt jó. Ha nem lesz nagyon megcsonkítva az ingyenes verzió lehet előkerül megint. BF3-ig.

 4. Neeee, ez komoly? Nagyon megtetszett a tesztverzió, de sokalltam az árát, mostanáig szívtam is miatta a fogam, pedig olyan szívesen játszottam volna vele. Így tuti ráfüggök. Néha lehet még veszek is ezt-azt, ha értelmes lesz a shop. 😀

 5. ha ingyenes lesz zsír…Egyébként meg a pénzem 11.08-án Cod MW3-ra csorog el. Én is próbáltam béta kulccsal, tetszett, meg is vettem volna, de nincs az az az isten hogy havonta fizessek érte.

 6. A poén az, hogy viszonylag eddig is így működött, az amcsiknál mindenki megvette az életreszoló előfizetést, és unalomig játszott vele, úgyhogy csak az új fejlesztésekkor jelentkeztek be fizetni egy-egy extráért (egy demókaland meg eddig is tök ingyenes volt). De az utóbbi időben teljesen leálltak a fejlesztésekkel, talán így újra belendül a játék, most, hogy az új kínai tulaj átalakítja. Én arra tippelek, hogy a heti epizódok lesznek majd fizetősök, ezek olyanok, mint egy filmsorozat epizódjai.

 7. Amúgy meg ez nem az eredeti idővonal (ez kb. a Domínium-háborút követő évben ágazott el), a tervek szerint majd ki fog derülni, hogy az ikóniaiak alakították át az egészet mindenféle időutazással, és dimenzióközi bajkeveréssel.

 8. xyz

  De jó! Még egy jó játék, hogy otthon üljetek a szobában. Barátaitok meg csak a face-en léteznek.
  Nekem is van ilyen barátom. Kb 20 éve játszik. Most műtötték a szemét fél milláért. Így már 20c- ről is látja újra a monitort. Jó szórakozást hozzá…

 9. @xyz:
  Köszönjük az “értékes” hozzászólást. Most már visszamehetsz a szobádba.

  @Többiek:
  Idén ősszel közben kijön egy böngészőben játszható Star Trek online játék is, az Infinite Space:
  http://startrek-is.com/
  Ugyan az a motor hajtja majd, mint a szintén böngészős Battlestar Galactica Online-t.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük