TV

Idegenellenes záradék Edward James Olmos szerződésében


No, nem kell semmiféle rasszista vagy egyéb megfontolásokra gondolni, de jó tudni, hogy Edward James Olmos és a Battlestar Galactica készítői bizonyos pontokat olyannyira komolyan vettek a sorozattal kapcsolatban, hogy szerződésben rögzítették.

Mielőtt elfogadta volna Adama szerepét, elég hosszasan fontolgatta a színész az ajánlatot – de miután rábólintott, teljes mellbedobással dolgozott a Battlestar Galactica sikeréért. Olmos egy valamit nagyon nem szeret viszont: a kliséket. Úgyhogy mielőtt aláírt volna, kikötött egy feltételt:

“Amikor az első négyszemű szörnyet meglátom, el fogok ájulni a kamera előtt – aztán felkelek, és ti kiírtok a sorozatból”.

Ronald D. Moore és a többi írót ismerve így utólag talán feleslegesnek tűnhet a színész óvatossága. Ugyanakkor emlékszünk még olyan esetekre, hogy egy stúdiónak az a remek ötlete támadt a Crusade esetében, hogy szexéhes idegenek foglalják el a hajót, vagy épp az Enterprise kapcsán merült fel az elképzelés, hogy minden héten más fiúbanda játsszon a fedélzeten. Edward James Olmos óvatossága talán felesleges volt, de mindenképpen érthető.


1 hozzászólás on Idegenellenes záradék Edward James Olmos szerződésében

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük