Mozi

HungaroCon 2013 programajánló: Egy író választásai regény és film között


Az ötlet kipattanásától a VÉGE felirat lebetűzéséig az író minden egyes mondatnál dönt. Az első és legnagyobb kérdés azonban, hogy mi legyen az ötletből. Novella, regény, színdarab vagy film? A választás szabad… Az átválthatóság azonban nem garantált. Stephen King a saját regényeiből leginkább tévéfilmeket csinált. A Csillagok háborúja könyvváltozata ugyanakkor nem adja vissza a film sikerét. Miért várt Orson Scott Card olyan sokáig egy jó Végjáték-forgatókönyvre? Szóval: könyv vagy film? Hogyan gondolkozzon egy író… vagy hogyan ne?

Bemutatja az Avana Egyesület

szelesi

Előadó: Szélesi Sándor (Anthony Sheenard)

Szélesi Sándor a magyar sci-fi irodalom egyik legmeghatározóbb írója, eleddig hatszor nyerte el a Zsoldos Péter-díjat, 2007-ben pedig a Koppenhágában megrendezett Euroconon az Európai Sci-Fi Társaság az év legjobb európai sci-fi szerzőjének választotta. Közel harminc regény és több, mint 80 sci-fi novella szerzője. A legolvasottabb magyar sci-fi sorozat, a Mysterious Universe egyik szülőatyja és szerkesztője.

Ugyanakkor forgatókönyvíróként is dolgozik, a díjnyertes Tűzvonalban című tévésorozat 21 epizódját jegyezte, jelen pillanatban a Hacktion utolsó évadának forgatókönyvein dolgozik.

Alapítója és főszerkesztője volt az SF&F Átjáró Magazinnak, az Átjáró Találkozásokrendezvénysorozat szervezője volt, és alapító-szerkesztőként részt vesz az SFportal Sci-Fi Magazin munkájában is.

Blog: sheenard.sfblogs.net

Programterv: http://www.hungarocon.hu

Jegyrendelés:
Port.hu – http://port.hu/jegy/#event-selector/areaId/19/documentId/13565
Uránia: 
http://ticket.urania-nf.hu/index.php?year=2013&month=11&day=17&order=d


Comments are closed.