HungaroCon

Hungarocon 2011. blogajánló


SF-bloggerként természetesen akkor is fűtene a lelkesedés, ha nem volnék tagja több egyesületnek is. Így aztán depláne összegyűjtöttem néhány posztot az elmúlt fél év legrangosabb magyarországi science-fiction eseményéről.

Több szem többet lát – alapon vegyük át, ki, hogyan látja a múlt hét végén június 24-26 között, Salgótarjánban megrendezett XXXI. HungaroCont.

Benkő Mariann (Makitra) két egymást követő sci-fi találkozóról számol be igen tartalmas, és részletes posztban. A Hungaroconnal kapcsolatos észrevételei, kérdései, következtetései roppant érdekesek. (Mariann egyébként az idei Szefantor egyik előadója lesz, témája a Dűne és a saria.)

Bódi Ildikó, az Avana Egyesület idén leköszönő elnöke nem csupán a stafétát adta át, hanem a sci-fi közösségi munka szellemi örökségét is. Áldozatos munkáját ezúton is köszönjük. Igazi, tapasztalt profiként, bejegyzései azon melegében, elsőként láttak napvilágot az Avana fórumán.  Az első, pörgős nap beszámolóját követi a második nap története, középpontban a pályázatok díjkiosztó ünnepségével.

Búkfaló Bill valós személyében egy újabb virtuális identitás titkára derül fény, ő is előbújt a nickje mögül. Kalandos történetét a Búkfaloda oldalán találjuk.

Kleinheinz Csilla (Hanna) előadóként szerepelt a Hungaroconon, az sfmag szerkesztőjeként két cikket is írt a pénteki és a szombati napok eseményeiről.

K. Varga Beáta (Onsai) a tőle megszokott alapossággal és fanyar humorral elemzi a rendezvényt, az előadókat és a rendezőket egyaránt. Nézőpontjai a posztját nemcsak olvasmányossá, de egyben nagyon szórakoztatóvá is varázsolják.

Lőrinczy Judit (Jud Lorin) nem csak előadóként, de festőművészként is debütált a rendezvény helyszínéül szolgáló Frei Café galériájában. Judit fényképes beszámolóját személyes blogján olvashatjuk.

Sheenard mondjaSzélesi Sándor rutinos Hungarocon látogató. Ám ezúttal hirtelen elhatározástól fűtve, F.Tóth Benedekkel karöltve futottak be szombat délután. Mint utóbb kiderült, még sem hiába.

Az SFportal több bejegyzésben is foglalkozik a Hungaroconnal, egyrészt a Zsoldos Péter -díjra érkező nevezések értékelésével Sárdi Margit zsűrielnök tollából az irodalom rovatban, illetve a jelzett pályázatot érintő változásokkal.

Vásárhelyi Lajos kritikusnak, a  Zsoldos Péter pályázat zsűritagjának szöveges értékelése a Zsoldos Péter-pályázatra érkezett művekről letölthető az Avana honlapjáról.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők az SFport. net-en itt és itt.

Az Avana Egyesület ezúton szeretné köszönetét kifejezni az előadóknak és a meghívott vendégeknek, amiért megjelenésükkel hozzájárultak a rendezvény színvonalához. A pályázataink díjazottjainak elismerésünket fejezzük ki a nívós teljesítményért, és természetesen minden résztvevőt arra buzdítunk, hogy bátran méresse meg magát az elkövetkező években is.

A Zsoldos Péter-díj, a Preyer Hugó pályázat, a Szintetikus álom illusztrációs pályázat zsűritagjainak köszönettel és hálával tartozunk munkáikért, reméljük, hogy együttműködésünk továbbra is sikeres és eredményes lesz.

 

 


171 hozzászólás on Hungarocon 2011. blogajánló

 1. rhewa

  Hát, Manó és Magdi nem voltak ott, Sándor meg csak szombat délután futott be. 🙂
  Most gondolj bele, mi van, ha egyáltalán nem megy el a Conra. 😛
  Amúgy Enikő és Judit is sok fényképet készített, bár közel sem annyit, amennyit Manó, Mané és Sándor szoktak összehozni egy-egy event alkalmával. 😀

 2. rhewa

  Bocsi Jud; 🙂 akkor csak töltsed izibe a képeket az sfport.netre, mert mint látod, Sándor és Manóék hihetetlenül elkényeztették az sf-rajongókat. Ha nem látnak/látunk hatszáznál kevesebb felvételt egy eseményről, már remeg a szánk széle, könnypárás lészen pici szemünk. 😀

 3. rhewa

  …eh, korán van még a precíz fogalmazáshoz 😛
  szóval: …ha hatszáznál kevesebb felvételt látunk, lesz könnyes a pici szemünk… papparapparapara… 😀
  (az Önkritika Hangja Rádió élő közvetítését hallották)

 4. Sheenard: Junnak már átküldtem, töltsétek fel szerintem.
  Rhewa: készítsd a zsebkendőt, nincs ez hatszáz! 😀
  (Összesen sem, amit mindannyian fotóztunk, viszont készültek rajzok! Az nem elég? :D)

 5. rhewa

  A rajzokért bónusz-köszönöm megcsillagozva a neved mellé a memóriámban 🙂

Comments are closed.