Események

3 hozzászólás on HungaroCon 2010 – L.N. Peters javaslat csomagja

 1. Bár nem vagyok kompetens a témában,de szerbiai/vajdasági részről ajánlom figyelmedbe Marikát (http://bellamaria.sfblogs.net/ ) aki segítségedre lehet.

  sőt jómagam is megpróbálok a tőlem telhető módon segíteni.

  Üdv Endre,Doroszló!

  P.s.: Még hallatok rólam … :innocent:

  ***
  Pszichológiailag három típust különböztetünk meg. Különböző törekvések jelentik működésüket. Az egyik típust gazdasági erők hajtják – a pénz; másokat a büszkeség, vagy önérzet. Ez a típus hajlamos a harciasságra, hencegésre, szerelmi kalandokra, sportra és szerencsejátékokra. Ezek hatalomra vágyók és nem hagy békét nekik a vágy a hírnév után. És végül a harmadik a hivatásos típus. Ezeket elvek hajtják, nem pedig pénz és hatalomvágy. Ide tartoznak a tanárok, tudósok, orvosok, egyes művészek és írók. Ez a típus hisz abban a célban, amelyet maga elé tűzött, amelynek életét szentelte, és ez fontosabb számára, mint saját maga.

  (Wong)

  Robert A. Heinlein

 2. bridger

  Kedves László!

  Örömmel olvastam az ötleteidet a 30. Hungaroconra. Szinte mindegyikkel egyetértek, sőt további ötleteim vannak, de egyelőre idő hiányában csak a két legnagyobb problémámat írnám le, azt is megoldásokkal kibővítve.

  1. A helyszín. Gyula.
  Szerintem egy tematikus rendezvény esetén nem lehet a turistákra építeni, azok ugyanis nem valószínű, hogy egy ilyen magvas, és valószínűleg őket nem érdeklő eseményt szeretnének látni. A turistákat könnyed musicalek, vagy esetleg slágeresebb komolyzenei koncertek érdeklik, enni-inni és napozni akarnak, esetleg várost nézni. Kétlem, hogy bármelyikük is a helyszínen úgy döntene, hogy mondjuk egy hetes nyaralásából három napot a művházban szeretne tölteni előadásokat hallgatva.

  Az országban lévő sci-fi kedvelők számára viszont kisebb horror leutazni Gyulára: a leggyorsabb vonat 2:45 perc Pestről, de láttam 5:27-es időt is. Busz még egy kicsit szörnyebb: 4-5 órás menetidőkkel találkoztam. Egyéb vidéki városokból se könnyebb: Szegedről 3 óra, pedig elvileg mindkettő délkelet Mo, egyéb helyekről, pl Egerből pedig már 6-7 órás menetidők jönnek ki, pedig Egerből pestre két óránál rövidebb idő alatt fenn lehet lenni.

  Mi lehet a megoldás?
  Sajnos Magyarország Pest központú, ez nem új. Az sem, hogy a fő ütőér északon húzódik, valahol Sopron és Debrecen között.
  Így, ha tényleg embereket akarunk vonzani, az ország északi-középső részében kellene gondolkodni.

  Pest egynek lehetne, de szerintem ne ott legyen, vagy ha igen, valami félreeső helyen: fontos az elvonulás, a háromnapos együttlét, egy nagy, szabad placc, ahol sütögetni meg vetélkedni lehet.

  Tehát vagy Pesten belül, vagy egy Pesthez nagyon közeli helyen kellene rendezni: Gödöllő, Tata, Vác pl, de biztos van még ezernyi hely. Itt fel kell venni a kapcsolatot a művházzal, és helyet kérni erre a három napra.

  Gyula biztos, hogy nagyon szép hely, és a koordinátáin kívül valószínűleg minden követelménynek megfelel, de hihetetlenül kiesik.

  2. Az ufószövetséget szerintem hagyni kéne.
  A sci-finek, mint művészeti formának mindig is nehezére esett, hogy megkülönböztesse magát az ufó-kultusztól, ami inkább egy vallás, és finoman szólva teljesen más kulturális hátterű a közönsége. Én folyamatosan küzdök ellene, hogy a barátaim ne ufó-hívőzzenek le azért, mert szeretem a sci-fit, és szerintem vagyunk ezzel még így páran. Egyébként se tudom, hogy egy színdarab előadásához miért kell az ufószövetség.

  Na egyelőre ennyi.
  Egyébként szívesen együtt gondolkozom Veled és bárkivel a szervezésről, sőt, még szervezési feladatokat is el tudok látni, amennyire időm engedi. Vettem már részt Hungarocon szervezésében, a Darth Vader-féle nagyot álmodós, de kissé félrecsúszott conba segítettem be.

  Mátyás, a Tiszteletes 🙂

 3. Köszönöm, kedves Tiszteletesem! Azért javaslom Gyulát, mert egyrészt közel lakom, másrészt egy nagyrendezvénnyel tudnánk társítani. A Gödöllő vagy a többi Általad javasolt helyszín rokonszenves; de kellene egy ott ismerős főszervező.

  L. N. Peters (A pöffeszkedő rendező)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük