Könyvkritika

36 hozzászólás on Hannu Rajaniemi – Kvantumtolvaj [kritika]

 1. “ez hazánk egyetlen olyan kiadója, amely kizárólag kortárs science-fiction irodalom terjesztésével kíván foglalkozni.”

  Tudtommal fantasy-t is kiadnak (Zoo City, Marija Morevna)

 2. acélpatkány, köszi a korrekciót! Úgy emlékeztem, hogy az SFportal meetupon az hangzott el, hogy egyelőre nem terveznek fantasyt, de vagy hamar megváltozott ez, vagy az én memóriám gyenge (a Zoo Cityt mindenesetre a kiadó is sci-finek tekinti).

 3. Tágabban értelmezett spekulatív fictionnek lehetne nevezni a dolgot.

  És azért kortárs sci-fi jelenik meg más kiadóknál is, pl. Agave, Galaktika, de az Alexandra is kacsintgat ebbe az irányba 🙂

 4. @Merras:

  Segítek átfogalmazni. 🙂 Az AdAstra az a kiadó, amiről a kísérletezés jut az ember eszébe, míg az Agave, Galaktika, stb nem. 🙂

 5. 😀 crowdsource-olt kritika, ebben még érzek lehetőséget. Köszönöm a kiegészítéseket! Tudom én, hogy az Agave, Galaktika és az Alexandra is jelentet meg sci-fiket, viszont az Ad Astra az egyetlen, amelynek célkitűzése, hogy néhány évnél nem régebbi zsánerirodalmat jelentessen meg, míg azért a többi kiadóra igaz, hogy más műfajokban is jelen van, illetve nem csak kortárs szerzőkkel foglalkozik. Ezt akartam valahogy egy rövid mondatba sűríteni, de tény, ami tény, Kelt megfogalmazása találó.

 6. Kadar Zsolt

  Nagyon jo kritika… 🙂
  Jo konyv a kvantumtolvaj, de az elejen csak kapkodtam a fejem. Mint iro, Egan jobban bejon. Nyilvan tapasztaltabb is. A kvatumtolvaj nehany helyen picit szinte mar uroperas volt, ami nem baj, de szamomra elvett a hard sf jellegbol.
  Merras: az alexandra nem kacsint, inkabb kancsalit… 😀
  (azert ennek a klassz Reynolds: Napok haza konyvnek csinalhattak volna nagyobb hirverest is..)

 7. kwindu

  Nekem nagyon tetszett főlg hogy nem tisztán cyberpunk hrd Sf volt. A pict űroperás hangulat jó volt egyedib ízt adott a könyvnek:-) Várom a következő részt:-)))

 8. sosehol

  Végre egy jó kritika a regényről 🙂
  Az eddigiek csak vélemények, benyomások voltak.

 9. Sohár Anikó

  “Az AdAstra az a kiadó, amiről a kísérletezés jut az ember eszébe, míg az Agave, Galaktika, stb nem” Egyeztetendő: Az Ad Astra az a kiadó, amiről a kísérletezés jut az ember eszébe, míg az Agavéról, Galaktikáról, stb.-ről nem. Bocs. 🙂

 10. Komaváry

  A mondat értelmezéséhez:

  “Az AdAstra az a kiadó, amiről a kísérletezés jut az ember eszébe, míg az Agave, Galaktika, stb nem [az a kiadó, amiről a kísérletezés jut az ember eszébe].”

Comments are closed.