igazi ínyencségnek tartják, fogyasztható hidegen, melegen, ahogy éppen jól esik. Ezzel szemben az emberek már inkább fintorognak tőle, ezért most következzen egy olyan recept, amely sokkal inkább megfelel a mi ízvilágunknak, hasonló ötlet szerintem sokak fejében megfordult. [caption id="attachment_15596" align="aligncenter" width="324"]Gagh zselatinból - az eredmény Gagh zselatinból – az eredmény[/caption] Hozzávalók:

  • 90 gramm (3 uncia) málnás Jell-O (ízesített desszert zselatin)
  • 1 tasak ízesítetlen zselatin (az extra keménységért)
  • 3/4 merőpohárnyi főzőtejszín
  • 3 pohárnyi forró víz
  • 15 csepp zöld ételszínezék
  • 100 hajlékony szívózál (vagy amennyi szükséges, hogy megteljen az edény, amelybe beleállítod őket).
  • magas tartóedény (akár egy literes tejes doboz)
Elkészítés: [caption id="attachment_15595" align="alignright" width="152"]Szívószálak a Gaghhoz Szívószálak a Gaghhoz[/caption] Keverjük össze egy edényben a zselatint és a forralt vizet, majd hagyjuk egy keveset hűlni. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt és a zöld ételszínezéket. Vegyük elő a szívószálakat (egyenesítsük ki őket, ha hajlíthatók), tegyük őket egy magas edénybe. Fontos, hogy a szívószálak szorosan helyezkedjenek el egymás mellett, mert a zselatin csak így marad benne, ezért például egy literes tejes doboz ajánlott, amelybe csak szorosan fér bele 100 szívószál. Ha ennél csak nagyobb edényünk van, akkor akár használjunk több szívószálat. Végül öntsük rájuk a zselatinos keveréket, majd hagyjuk kihűlni, amíg meg nem szilárdul. Hogyan szedjük ki az elkészült gilisztákat a szívószálakból? Erre több módszer is létezik. Például átmehetünk rajtuk egy sodrófával, majd kirázzuk belőlük, vagy akár meleg vizet engedünk a szívószálakra, amitől a giliszták kicsúsznak. Forrás: Instructables Amennyiben Ti is elkészítenétek ezt az egyszerű receptet, kérlek osszátok meg velünk az eredményt! Jó szórakozást!]]>