Mozi - TV

28 hozzászólás on Filmajánló: Ha eljön John Carter

 1. sheenard

  Namost akkor, ha annyira jó, zseniális és remek, akkor miért 10/8? Ez valami sznobizmus-féleség?

 2. mert azért a filmnek bőven van hibája is, sőt, erősen gondolkodtam hogy csak 7-et dobok rá, mert az stabilabb, de annyira ismeretlen, hogy kell neki a boost, és az Avatar 10-et kapott a forradalmi megvalósítás miatt, amikor fele ennyit nem tudott minden más téren felmutatni

  de a lényeg az, hogy durván megéri moziba elzarándokolni érte

 3. rhewa

  Akkor szerencsés vagyok, hogy holnapra van egy meghívásom, és jól megnézhetem magamnak ezt a Carter gyereket 🙂

 4. De jó volt ezt olvasni!
  Kicsit megebb nyugodtam.
  “Szóval nálunk úgy szólván ül a következő kérdés: Ki a tököm az a John Carter?” – Hatalmas duma, tízezlek érte! 😀

 5. Végre egy elismerő cikk róla.Sokan, akik nem is tudták miről van szó, tavaly, már a bemutató részleteknél ócsárolták, hogy túlzottan hasonlít a Csillagok háborúja vagy az Avatár filmekre.De hát azok későbbiek.Kár hogy 100 évet kellett várni, de végre itt van.A regények rendkívül jók, azóta sem értem, az ötödik után miért nem adták ki a többit.
  A weboldalamon többet is olvashattok Burroughs-ról és a könyvekről (a nevemre kattintva).

 6. Különben Charles H. Schneer és Ray Harryhausen 1959-ben meg akarták filmesíteni. Én nagyon sajnálom, hogy nem valósult meg végül.

 7. Eyn: akiktől én halottam a fitymálást az mind olvasta a regényt, szóval lehet van benne némi blaszfémia. Bár tegnap beleolvastam egy antikváriumban és pont kikaptam egy olyan részt ami egy az egyben a filmben volt, úgyhogy nemtom.

  Ráadásul ÉN aztán eleve hányok ha valami mögött Disney logó van, de pl Prince of Persiát – amihez mindenki hasonlítja a filmet érthetetlen módon – hozzá se lehet mérni. Egyetlen nagyobb hibája, hogy talán itt ott leül a stori, de még az se annyira vészes. Vagy számomra az sem volt tiszta ezek a lények miért a legkreténebb vezetőt kezdik támogatni hatalmas bölcsességükben, de ez már legyen az ő titkuk.

  AP: tegnap érdeklődtem a Libriben, mert halottam én is valamit, hogy újra megjelenik, jellemző módon azt se tudták se kép, se hang, Burroughs nevét le se tudták gépelni, szóval ha megbukik a film akkor ezért lesz. Hozzáteszem, Én magam se ismertem tavalyig, mert Tarzan úgy elnyomta JC-t mint a cigarettacsikket. Ráadásul hogy fogja ezt bárki összekötni – John Carter – Mars hercegnője?

  Chello: legyek szemét? 😀 nem vesztettünk olyan sokat, hogy az a verzió nem készület el.

 8. sheenard

  Acélpatkány: az a baj, hogy a kulcsszó mindig: “ha” szépen fogy 🙁

  Scal: sznobéria ez, tiszta sor, eleve prekoncepciós vagy a Disney-vel 🙂 Tudtam én…

 9. Sheenard: sajna tudtommal a kiadó nem rendelkezik se aranybányával, se olajfúró-toronnyal. Hidd el, nekik is szívügyük, hogy kijöjjenek a folytatások, de ha több cím is csak nyeli a pénzt (pl. a Herbert-életműsorozat kiadását is ezért kellett újragondolniuk,) akkor ott érdemes számba venni a dolgokat.

 10. sheenard

  És marketinggel sem rendelkezik 🙁
  Pár éve, amikor Watson Magyarországra jött először, pont akkor adták ki a Warhammer kötetét. Meghívtuk őket az akkori Átjáró rendezvényre eladni, promotálni ingyen! Szerinted eljött bárki is?

  A kiadói stratégiát érdemes átgondolni… Ennyi erővel cipővel is foglalkozhatnának 🙁

 11. Azt is át kellene gondolni, hogy egy csomó, amúgy közérdeklődésre számot tartó könyv csak a webshopjukból rendelhető, viszonteladóknak nem adnak belőle, vagy csak teljes áron, és azt is korlátozottan.

  Megértem, ha valaki mondjuk az Alexandrának nem akarja bizományba átadni a készleteit, de vannak szakboltok, akik kápéra vennének, és nekik se.

 12. acélpatkány

  Maradjunk annyiban, hogy mint kiadó, nem csinálják rosszul. Szerintetek miért csak a webboltjukból lehet rendelni bizonyos köteteket? Meg weben rendelni a XXI. században nem olyan ördögtől való dolog, ahol ráadásul spórolsz is, mert egyrészt vannak akcióik, plusz a szállítás is egyszerű és már két könyv esetén már ingyenes (a házhoz szállítás mellett a pick pack pontokon is átvehetők a könyvek)? Ez nekem nem hangzik olyan rosszul… Szukitsék nagyobb kiadói tapasztalattal rendelkeznek mint az összes ma működő zsánerkiadó együtt. És még mindig léteznek. Érdemes megnézni, mennyi címet adnak ki – szerintetek lapátolják ki az ablakon a pénzt?

  Egyébként meg az egész onnan indult ki, hogy kiadják újra a film alapjául szolgáló regényt. Nem hogy örülnétek neki…

 13. Blem

  anno regen, meg kolyokfejjel olvastam a trilogiat (az egyik konyvent nagyon nehezen szereztem meg). mar akkor lekotott. a majmok bolygoja utan (alapsuli 4.eskent keztem azt el) az egyik elso sf konyvem volt. en varom, hogy eljussak ra moziba, utanna meg elolvasom megint a konyveket

 14. sheenard

  Acél: én örülök neki, de annak is, ha az összes részt kiadják. Ez viszont nagyon “ha szépen fogy”, mint persze minden kiadónál – ám pár kötet után már más lesz a jognak az ára, a fordítás költsége, és ki tudja, ezernyi “ha”.

  Őszintén: hegyeket lehetne felépíteni befejezetlen sorozatokból…

 15. őszintén szólva annak egyáltalán nem örülök hogy új fordításban jön ki

  a Szukits ‘összes’ sorozatát se szeretem, mert igénytelen borítókkal, rossz papírminőségen, és akkora tartalomban adják ki, hogy embert ölni lehetne vele – egyedül a szépen összeszedett tematika tetszik belőle, segít hogy külön külön levadásszam az egyes címeket antikváriumban

  a LoveCraft kötetnél ha jól tudom Kornyával elég jól összebalhéztak

  anno sokat járkáltam a boltjukba, legutóbb mikor Szegeden voltam már az ablakok is be voltak deszkázva, a fal összefújva, akkor szedjék le a táblát csináljanak belőle raktárt vagy adják el, nagyon nem szép

  Sheen: Disney-vel már hogy a viharba ne lennék prekoncepciós, csak annyira amennyire az Asylummal

 16. sheenard

  Hát azért van különbség a Disney és az Asylum között céljaikban, minőségükben, színészgárdájukban és nem utolsó sorban pénzügyi lehetőségeikben 🙂

  Persze nem lehet mindenbe jól belenyúlni…

 17. kwindu

  Kérem szépen jó volt és kész. A regényeket is olvastam nem egyszer és tetszet, hogy nem egy az egyben filmesítették meg a történtetett. Nagyon jól szórakoztam, sőt szerintem az idei top 10 film listámon ott lesz az év végén. 🙂

 18. howard

  anno én olvastam az összes magyarul megjelent JC (nem Jesus Christ 🙂 ) történetet, és jobban szerettem, mint a Tarzant… csak kevesebb volt belőle 🙂
  majd jól megnézem a mozifilmet, és ha valaki tényleg kiadja könyvben az összeset, be is szerzem menten! kérdés, hogy sok kicsiben teszik, vagy kevés nagyban? E.R.B. összes barominagyban?

 19. Norris74

  Azt hiszem megértett az idő és a technika, hogy megfilmesítsék a Sehollakókat, az Idő Peremén-t, és az Űrgyarmatot. 🙂 Sheenard, nem írjuk meg együtt a forgatókönyveiket? Hátha elcsap rá valamelyik stúdió. (az ötlet copyright fenntartva.:D)

 20. tessék csak beülni rá a moziba, mert az első hétvégén, még csak 100 millert termelt vissza, és a végén nem lesz folytatás 😀

 21. rhewa

  Minuszok:
  Gyakorlatias leányként rögtön a hercegnő feltűnése után gondolatban kötözködni kezdtem a jelmeztervezővel, romantika kedvelő mivoltom ellenére nekem túl sok volt a romantika, akció sajnos jóval kevesebb, egy leheletnyivel jobban elnyúlt az eleje, icipicit összecsapottabb a vége, a “törnök” mindent megtettek azért, hogy ki ne derüljön a kilencedik sugár titka, és tényleg nem derül ki, ami bevallom, engem roppantmód zavar, mert így az egész felhajtásnak se füle, se farka. Mellesleg ez az egész sugarasdi-dolog nagyon zavaros.
  NADE:
  Amit vártam, az egy látványos kalandfilm volt, és ezt meg is kaptam. A nyavalygásomat meg tessék a sznobériám számlájára írni, mert mindettől függetlenül, nagyon jól szórakoztam.
  Pluszok: A látványvilág valóban pöpec, ugyan nem IMAX, csupán 3D illúzióban volt részem. A humor is megcsillan itt-ott, a főhősnő is az ízlésemnek megfelelően vagány, talpraesett harcos amazon, és ráadásul -minő fricska-, még okos is, legalábbis a karaktere szerint, de tény, karcsúsága-kékszeműsége jóval nagyobb hatást tesz az ecceri nézőre, mint az agykapacitása, a “törnök” tenyérbemászóan manipulatívak és felsőbbrendűségük tudatától elteltek, amiért járna nekik egy alapos seggberúgás, ezt meg is kapják a “nem repülő és mégis repülő marslakóktól”, Burroughs felbukkanása a sztoriban illetve Carter beszólása: “Nősülj meg vagy írj könyvet” finom kiszólás a nézőhöz, illetve kedvesen ismerős arcok bukkannak elő; Ciarán Hinds és James Purefoy (Róma) nyúlfarknyi szerepükben is jól domborítanak, illetve Dominic West, aki picit laposabb gonosszdi, mint kéne, de elég markánsan hozza a figurát ahhoz, hogy elhigyjem neki, csak visszafogja magát, azonban Willem Dafoe-t és Polly Walkert (az utóbbi hölgyet szintén a Róma-sorozatból), ha agyonvernek se ismertem volna meg, a CGI-nak “köszönhetően”.
  Megkockáztatom, ha nem teremne minden hónapban új héroszt a filmipar, John Carter lehetne a mai generáció Conan-szerű ikonja is akár 🙂
  És… ezzel a filmmel is megkapjuk a fura idegen “állatka” karakterét, amit nemsokára talán a mekdonálc hepi míl menüjéhez lehet majd rendelni, -és amit még én is szívesen hazavinnék-; a magamban csak Spurinak elnevezett hatalmas, egy nápolyi masztiff és egy varangyos béka keverékének tűnő, egyáltalán nem kutyaszerű, de kutyaként viselekdő villámgyors izé…, “akit” JC őrzésével megbíztak, azonnal belopta magát a szívembe. Kéne egy otthonra. Egy igazi 😀 meg egy olyan repülő is. Meg egy olyan medál is. Meg egy Kantos Kan is 😉

 22. “…sokkal racionálisabb Tarzan karakter…
  Carter nem más, mint a saját sorsa elöl menekülni nem tudó férfi Odüsszeusz reinkarnációja…
  Burroughs politikai analógiája még a rengeteg máz ellenére is átüt…
  A John Carter egy olyan lövés a kalandhiányban szenvedő vénának, amiben egyszerűen minden a helyén van…
  A CGI egyszerűen leolvad a vászonról…”

  Ez valami kandikamera, vagy nem ugyanazt a filmet láttuk?

  Régen sikerült ennyire mélyre a benyalás. Legalább tolnátok oda a végére: (x)

  Jó ideje gondolkodom rajta, hogy a telóval felveszem, ahogy a macska sz*rik. A borítóra olyanokat irkálok, hogy FullHD, 3D, Disney, Pixar meg hogy 250 millió fabatka budget és máris minden önjelölt hírportál ingyé és önként tolja a hype-ot.

  Félreértés ne essék. A JC egy standard Disney családi délután. Se több, se kevesebb.

 23. Kedves fanyalgók! A vélemények alapján nem tudom, mit vártok egy filmtől, mikor beültök a moziba. Én legfőképpen azt várom, hogy jól szórakozzam. Ennek az elvárásnak a John Carter a Marsról tökéletesen megfelelt. Nem bántam meg, hogy megnéztem.:)

  Egyébként az eddigi tapasztalataim szerint a könyvek filmre vitelét mindig kritizálják az olvasók. ez már csak így van. Más egy írott történrt és más a látvány, a film, különböző nyelven mondják el ugyanazt a történetet. Ezt tudomásul kell vennünk szerintem.

  rhewa: a kutyaszerű lényt én is elfogadnám, érdekes egy “háziállat”.:)

 24. ranger

  “…különböző nyelven mondják el ugyanazt a történetet.”

  Így van, és ez a változat nem okozott csalódást, még úgy sem hogy olvastam a könyveket. A termet viszont korántsem töltötték meg a látogatók. Nem tudom az sfportálon volt-e beharangozó hozzá…

 25. Mátyás

  Na megnéztem én is, kissé spoileres vélemény következik.

  Nekem a Tronnal van egy súlycsoportban a film: látványos, drága, de nem több, mint egy újabb hollywoodi fércmunka.

  A Disney ugyanabba a hibába esik, mint szokott: mindenkinek egyszerre akar megfelelni. Patikamérlegen dekázzák ki azt, amiről szerintük a közönség azt gondolja, hogy humoros vagy romantikus, aztán csodálkoznak, hogy nem működik a végeredmény. A rendező állítólag szabad kezet kapott. Ez nagyszerű, csak rendes forgatókönyv nélkül nem ér semmit, illetve szerintem ő is elszúrta.

  Ahol lemondtam a filmről , az az a jelenet volt, amikor Carter az Is folyó partján kaszabolja a szörnyeket. A visszaemlékezéses rész nem működik, mert egyáltalán semmit sem tudunk a családjáról, a szörnykaszabolós jelenet meg inkább vicces, különösen a kutyával. Itt éreztem, hogy azt akarják, hogy valamiféle katarzist érezzek, de annyira nem jött össze, hogy inkább csak kínos volt.

  Na jó, még tudnék írni, de ez csak egy comment. Kedves Chaya, tényleg fanyalgok. A kritikák alapján egy hibáival együtt szórakoztató filmre számítottam, de nem kaptam meg.

  Szerintem aki kíváncsi rá, az töltse le valami kamerás verzióban, nézze meg félig, aztán ha az bejön neki, akkor vegye meg a mozijegyet.

 26. moszat: és vajon kinek nyaltam vele be? Burroughsnak? a Disneynek? esetleg a szereplőknek? á megvan szerintem a CGI kutyának :p

  bizony más a látvány, kamerás verzióban, és IMAX-ban ezt beismerem, de tényleg sajnálom, ÉN egyelőre még szeretek moziba járni

  a Tron hasonlat egyébként annyira nem rossz, csak ott semmi történet nem volt, deee az atmoszféra ott talán jobban működött, ott a pontozás, 8, nem 9, nem 10, nem csodát kell tőle várni, Inceptiont, vagy Blade Runnert, és ha nem 3D-ben nézed nyugodtan levehetsz belőle még egyet, uff

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük