Mozi - TV

121 hozzászólás on Filmajánló: Ha eljön John Carter

 1. sheenard

  Namost akkor, ha annyira jó, zseniális és remek, akkor miért 10/8? Ez valami sznobizmus-féleség?

 2. mert azért a filmnek bőven van hibája is, sőt, erősen gondolkodtam hogy csak 7-et dobok rá, mert az stabilabb, de annyira ismeretlen, hogy kell neki a boost, és az Avatar 10-et kapott a forradalmi megvalósítás miatt, amikor fele ennyit nem tudott minden más téren felmutatni

  de a lényeg az, hogy durván megéri moziba elzarándokolni érte

 3. rhewa

  Akkor szerencsés vagyok, hogy holnapra van egy meghívásom, és jól megnézhetem magamnak ezt a Carter gyereket 🙂

 4. De jó volt ezt olvasni!
  Kicsit megebb nyugodtam.
  “Szóval nálunk úgy szólván ül a következő kérdés: Ki a tököm az a John Carter?” – Hatalmas duma, tízezlek érte! 😀

 5. Végre egy elismerő cikk róla.Sokan, akik nem is tudták miről van szó, tavaly, már a bemutató részleteknél ócsárolták, hogy túlzottan hasonlít a Csillagok háborúja vagy az Avatár filmekre.De hát azok későbbiek.Kár hogy 100 évet kellett várni, de végre itt van.A regények rendkívül jók, azóta sem értem, az ötödik után miért nem adták ki a többit.
  A weboldalamon többet is olvashattok Burroughs-ról és a könyvekről (a nevemre kattintva).

 6. Különben Charles H. Schneer és Ray Harryhausen 1959-ben meg akarták filmesíteni. Én nagyon sajnálom, hogy nem valósult meg végül.

 7. Eyn: akiktől én halottam a fitymálást az mind olvasta a regényt, szóval lehet van benne némi blaszfémia. Bár tegnap beleolvastam egy antikváriumban és pont kikaptam egy olyan részt ami egy az egyben a filmben volt, úgyhogy nemtom.

  Ráadásul ÉN aztán eleve hányok ha valami mögött Disney logó van, de pl Prince of Persiát – amihez mindenki hasonlítja a filmet érthetetlen módon – hozzá se lehet mérni. Egyetlen nagyobb hibája, hogy talán itt ott leül a stori, de még az se annyira vészes. Vagy számomra az sem volt tiszta ezek a lények miért a legkreténebb vezetőt kezdik támogatni hatalmas bölcsességükben, de ez már legyen az ő titkuk.

  AP: tegnap érdeklődtem a Libriben, mert halottam én is valamit, hogy újra megjelenik, jellemző módon azt se tudták se kép, se hang, Burroughs nevét le se tudták gépelni, szóval ha megbukik a film akkor ezért lesz. Hozzáteszem, Én magam se ismertem tavalyig, mert Tarzan úgy elnyomta JC-t mint a cigarettacsikket. Ráadásul hogy fogja ezt bárki összekötni – John Carter – Mars hercegnője?

  Chello: legyek szemét? 😀 nem vesztettünk olyan sokat, hogy az a verzió nem készület el.

 8. sheenard

  Acélpatkány: az a baj, hogy a kulcsszó mindig: “ha” szépen fogy 🙁

  Scal: sznobéria ez, tiszta sor, eleve prekoncepciós vagy a Disney-vel 🙂 Tudtam én…

 9. Sheenard: sajna tudtommal a kiadó nem rendelkezik se aranybányával, se olajfúró-toronnyal. Hidd el, nekik is szívügyük, hogy kijöjjenek a folytatások, de ha több cím is csak nyeli a pénzt (pl. a Herbert-életműsorozat kiadását is ezért kellett újragondolniuk,) akkor ott érdemes számba venni a dolgokat.

 10. sheenard

  És marketinggel sem rendelkezik 🙁
  Pár éve, amikor Watson Magyarországra jött először, pont akkor adták ki a Warhammer kötetét. Meghívtuk őket az akkori Átjáró rendezvényre eladni, promotálni ingyen! Szerinted eljött bárki is?

  A kiadói stratégiát érdemes átgondolni… Ennyi erővel cipővel is foglalkozhatnának 🙁

 11. Azt is át kellene gondolni, hogy egy csomó, amúgy közérdeklődésre számot tartó könyv csak a webshopjukból rendelhető, viszonteladóknak nem adnak belőle, vagy csak teljes áron, és azt is korlátozottan.

  Megértem, ha valaki mondjuk az Alexandrának nem akarja bizományba átadni a készleteit, de vannak szakboltok, akik kápéra vennének, és nekik se.

 12. acélpatkány

  Maradjunk annyiban, hogy mint kiadó, nem csinálják rosszul. Szerintetek miért csak a webboltjukból lehet rendelni bizonyos köteteket? Meg weben rendelni a XXI. században nem olyan ördögtől való dolog, ahol ráadásul spórolsz is, mert egyrészt vannak akcióik, plusz a szállítás is egyszerű és már két könyv esetén már ingyenes (a házhoz szállítás mellett a pick pack pontokon is átvehetők a könyvek)? Ez nekem nem hangzik olyan rosszul… Szukitsék nagyobb kiadói tapasztalattal rendelkeznek mint az összes ma működő zsánerkiadó együtt. És még mindig léteznek. Érdemes megnézni, mennyi címet adnak ki – szerintetek lapátolják ki az ablakon a pénzt?

  Egyébként meg az egész onnan indult ki, hogy kiadják újra a film alapjául szolgáló regényt. Nem hogy örülnétek neki…

 13. Blem

  anno regen, meg kolyokfejjel olvastam a trilogiat (az egyik konyvent nagyon nehezen szereztem meg). mar akkor lekotott. a majmok bolygoja utan (alapsuli 4.eskent keztem azt el) az egyik elso sf konyvem volt. en varom, hogy eljussak ra moziba, utanna meg elolvasom megint a konyveket

 14. sheenard

  Acél: én örülök neki, de annak is, ha az összes részt kiadják. Ez viszont nagyon “ha szépen fogy”, mint persze minden kiadónál – ám pár kötet után már más lesz a jognak az ára, a fordítás költsége, és ki tudja, ezernyi “ha”.

  Őszintén: hegyeket lehetne felépíteni befejezetlen sorozatokból…

 15. őszintén szólva annak egyáltalán nem örülök hogy új fordításban jön ki

  a Szukits ‘összes’ sorozatát se szeretem, mert igénytelen borítókkal, rossz papírminőségen, és akkora tartalomban adják ki, hogy embert ölni lehetne vele – egyedül a szépen összeszedett tematika tetszik belőle, segít hogy külön külön levadásszam az egyes címeket antikváriumban

  a LoveCraft kötetnél ha jól tudom Kornyával elég jól összebalhéztak

  anno sokat járkáltam a boltjukba, legutóbb mikor Szegeden voltam már az ablakok is be voltak deszkázva, a fal összefújva, akkor szedjék le a táblát csináljanak belőle raktárt vagy adják el, nagyon nem szép

  Sheen: Disney-vel már hogy a viharba ne lennék prekoncepciós, csak annyira amennyire az Asylummal

 16. sheenard

  Hát azért van különbség a Disney és az Asylum között céljaikban, minőségükben, színészgárdájukban és nem utolsó sorban pénzügyi lehetőségeikben 🙂

  Persze nem lehet mindenbe jól belenyúlni…

 17. kwindu

  Kérem szépen jó volt és kész. A regényeket is olvastam nem egyszer és tetszet, hogy nem egy az egyben filmesítették meg a történtetett. Nagyon jól szórakoztam, sőt szerintem az idei top 10 film listámon ott lesz az év végén. 🙂

 18. howard

  anno én olvastam az összes magyarul megjelent JC (nem Jesus Christ 🙂 ) történetet, és jobban szerettem, mint a Tarzant… csak kevesebb volt belőle 🙂
  majd jól megnézem a mozifilmet, és ha valaki tényleg kiadja könyvben az összeset, be is szerzem menten! kérdés, hogy sok kicsiben teszik, vagy kevés nagyban? E.R.B. összes barominagyban?

 19. Norris74

  Azt hiszem megértett az idő és a technika, hogy megfilmesítsék a Sehollakókat, az Idő Peremén-t, és az Űrgyarmatot. 🙂 Sheenard, nem írjuk meg együtt a forgatókönyveiket? Hátha elcsap rá valamelyik stúdió. (az ötlet copyright fenntartva.:D)

 20. tessék csak beülni rá a moziba, mert az első hétvégén, még csak 100 millert termelt vissza, és a végén nem lesz folytatás 😀

 21. rhewa

  Minuszok:
  Gyakorlatias leányként rögtön a hercegnő feltűnése után gondolatban kötözködni kezdtem a jelmeztervezővel, romantika kedvelő mivoltom ellenére nekem túl sok volt a romantika, akció sajnos jóval kevesebb, egy leheletnyivel jobban elnyúlt az eleje, icipicit összecsapottabb a vége, a “törnök” mindent megtettek azért, hogy ki ne derüljön a kilencedik sugár titka, és tényleg nem derül ki, ami bevallom, engem roppantmód zavar, mert így az egész felhajtásnak se füle, se farka. Mellesleg ez az egész sugarasdi-dolog nagyon zavaros.
  NADE:
  Amit vártam, az egy látványos kalandfilm volt, és ezt meg is kaptam. A nyavalygásomat meg tessék a sznobériám számlájára írni, mert mindettől függetlenül, nagyon jól szórakoztam.
  Pluszok: A látványvilág valóban pöpec, ugyan nem IMAX, csupán 3D illúzióban volt részem. A humor is megcsillan itt-ott, a főhősnő is az ízlésemnek megfelelően vagány, talpraesett harcos amazon, és ráadásul -minő fricska-, még okos is, legalábbis a karaktere szerint, de tény, karcsúsága-kékszeműsége jóval nagyobb hatást tesz az ecceri nézőre, mint az agykapacitása, a “törnök” tenyérbemászóan manipulatívak és felsőbbrendűségük tudatától elteltek, amiért járna nekik egy alapos seggberúgás, ezt meg is kapják a “nem repülő és mégis repülő marslakóktól”, Burroughs felbukkanása a sztoriban illetve Carter beszólása: “Nősülj meg vagy írj könyvet” finom kiszólás a nézőhöz, illetve kedvesen ismerős arcok bukkannak elő; Ciarán Hinds és James Purefoy (Róma) nyúlfarknyi szerepükben is jól domborítanak, illetve Dominic West, aki picit laposabb gonosszdi, mint kéne, de elég markánsan hozza a figurát ahhoz, hogy elhigyjem neki, csak visszafogja magát, azonban Willem Dafoe-t és Polly Walkert (az utóbbi hölgyet szintén a Róma-sorozatból), ha agyonvernek se ismertem volna meg, a CGI-nak “köszönhetően”.
  Megkockáztatom, ha nem teremne minden hónapban új héroszt a filmipar, John Carter lehetne a mai generáció Conan-szerű ikonja is akár 🙂
  És… ezzel a filmmel is megkapjuk a fura idegen “állatka” karakterét, amit nemsokára talán a mekdonálc hepi míl menüjéhez lehet majd rendelni, -és amit még én is szívesen hazavinnék-; a magamban csak Spurinak elnevezett hatalmas, egy nápolyi masztiff és egy varangyos béka keverékének tűnő, egyáltalán nem kutyaszerű, de kutyaként viselekdő villámgyors izé…, “akit” JC őrzésével megbíztak, azonnal belopta magát a szívembe. Kéne egy otthonra. Egy igazi 😀 meg egy olyan repülő is. Meg egy olyan medál is. Meg egy Kantos Kan is 😉

 22. “…sokkal racionálisabb Tarzan karakter…
  Carter nem más, mint a saját sorsa elöl menekülni nem tudó férfi Odüsszeusz reinkarnációja…
  Burroughs politikai analógiája még a rengeteg máz ellenére is átüt…
  A John Carter egy olyan lövés a kalandhiányban szenvedő vénának, amiben egyszerűen minden a helyén van…
  A CGI egyszerűen leolvad a vászonról…”

  Ez valami kandikamera, vagy nem ugyanazt a filmet láttuk?

  Régen sikerült ennyire mélyre a benyalás. Legalább tolnátok oda a végére: (x)

  Jó ideje gondolkodom rajta, hogy a telóval felveszem, ahogy a macska sz*rik. A borítóra olyanokat irkálok, hogy FullHD, 3D, Disney, Pixar meg hogy 250 millió fabatka budget és máris minden önjelölt hírportál ingyé és önként tolja a hype-ot.

  Félreértés ne essék. A JC egy standard Disney családi délután. Se több, se kevesebb.

 23. Kedves fanyalgók! A vélemények alapján nem tudom, mit vártok egy filmtől, mikor beültök a moziba. Én legfőképpen azt várom, hogy jól szórakozzam. Ennek az elvárásnak a John Carter a Marsról tökéletesen megfelelt. Nem bántam meg, hogy megnéztem.:)

  Egyébként az eddigi tapasztalataim szerint a könyvek filmre vitelét mindig kritizálják az olvasók. ez már csak így van. Más egy írott történrt és más a látvány, a film, különböző nyelven mondják el ugyanazt a történetet. Ezt tudomásul kell vennünk szerintem.

  rhewa: a kutyaszerű lényt én is elfogadnám, érdekes egy “háziállat”.:)

 24. ranger

  “…különböző nyelven mondják el ugyanazt a történetet.”

  Így van, és ez a változat nem okozott csalódást, még úgy sem hogy olvastam a könyveket. A termet viszont korántsem töltötték meg a látogatók. Nem tudom az sfportálon volt-e beharangozó hozzá…

 25. moszat: és vajon kinek nyaltam vele be? Burroughsnak? a Disneynek? esetleg a szereplőknek? á megvan szerintem a CGI kutyának :p

  bizony más a látvány, kamerás verzióban, és IMAX-ban ezt beismerem, de tényleg sajnálom, ÉN egyelőre még szeretek moziba járni

  a Tron hasonlat egyébként annyira nem rossz, csak ott semmi történet nem volt, deee az atmoszféra ott talán jobban működött, ott a pontozás, 8, nem 9, nem 10, nem csodát kell tőle várni, Inceptiont, vagy Blade Runnert, és ha nem 3D-ben nézed nyugodtan levehetsz belőle még egyet, uff

 26. Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 27. Thanks for these tips. One thing I should also believe is that often credit cards featuring a 0% monthly interest often appeal to consumers in with zero monthly interest, instant acceptance and easy internet balance transfers, but beware of the top factor that will probably void your current 0% easy neighborhood annual percentage rate and to throw one out into the terrible house fast.

 28. Normally I do not learn article on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to try and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very nice post.

 29. This is the suitable blog for anyone who needs to seek out out about this topic. You notice a lot its nearly laborious to argue with you (not that I really would need…HaHa). You positively put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 30. Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a huge portion of people will miss your excellent writing because of this problem.

 31. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 32. Kontrolowanie choroby afektywnej dwubiegunowej jest pierwszym krokiem do poprawy życia seksualnego. Łatwiej jest rozwiązać te problemy, gdy nastrój jest stabilny. Wiele osób z chorobą afektywną dwubiegunową ma zdrowe relacje i satysfakcję z życia seksualnego. Kluczem jest współpraca z lekarzem w celu znalezienia odpowiedniego leczenia i rozmowa z partnerem o wszelkich problemach seksualnych, które mogą wystąpić.

 33. Howdy! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Thank you

 34. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

 35. Enjoyed studying this, very good stuff, appreciate it. “All of our dreams can come true — if we have the courage to pursue them.” by Walt Disney.

 36. Thanks for your ideas. One thing I’ve got noticed is banks along with financial institutions really know the spending routines of consumers and understand that plenty of people max outside their own credit cards around the holiday seasons. They correctly take advantage of this specific fact and then start flooding your own inbox as well as snail-mail box together with hundreds of no interest APR credit cards offers immediately after the holiday season finishes. Knowing that if you’re like 98% of all American public, you’ll rush at the opportunity to consolidate card debt and switch balances towards 0 rate credit cards.

 37. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 38. This website is mostly a stroll-by way of for all of the information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and also you’ll undoubtedly discover it.

 39. I savor, lead to I discovered just what I used to be having a look for. You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

 40. I acquired more a new challenge on this losing weight issue. One particular issue is a good nutrition is highly vital while dieting. A massive reduction in fast foods, sugary food items, fried foods, sugary foods, pork, and white-colored flour products could be necessary. Retaining wastes parasitic organisms, and contaminants may prevent objectives for losing belly fat. While particular drugs in the short term solve the condition, the nasty side effects are not worth it, and in addition they never supply more than a momentary solution. It is a known proven fact that 95 of fad diet plans fail. Many thanks sharing your opinions on this site.

 41. Great beat ! I wish to apprentice even as you amend your website, how can i subscribe for a weblog web site? The account aided me a appropriate deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered brilliant transparent idea

 42. Hello, There’s no doubt that your blog could be having internet browser compatibility issues. Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, wonderful site!

 43. This is really appealing, You’re an incredibly effective writer. I’ve registered with your feed and furthermore , look forward to viewing all of your incredibly good write-ups. In addition, We have shared your web page throughout our social networking sites.

 44. When I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I receive four emails with the exact same comment. There has to be a means you are able to remove me from that service? Cheers.

 45. Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However I am experiencing issues with your RSS. I don’t know why I cannot subscribe to it. Is there anyone else getting the same RSS issues? Anybody who knows the answer can you kindly respond? Thanks.

 46. Next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me just as much as this particular one. After all, I know it was my choice to read through, nonetheless I really thought you would probably have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of complaining about something you could possibly fix if you weren’t too busy searching for attention.

 47. May I just say what a relief to discover a person that really knows what they are talking about on the internet. You actually know how to bring a problem to light and make it important. More people really need to check this out and understand this side of the story. I was surprised that you’re not more popular given that you definitely have the gift.

 48. Hi, I do believe this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I may return once again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

Comments are closed.