TV

Elhunyt Leonard Nimoy


Ma, nyolcvanhárom éves korában elhunyt Leonard Nimoy, akit mi a leginkább Mr. Spockként ismerhettünk a Star Trekből. Bár egy időben annyira nem szerette a sorozatot, hogy megölette Spockot a második mozifilmben, és írt egy könyvet is I Am Not Spock címmel (később megírta az I Am Spockot), az eredeti sorozatból Majel Barrett után ő szerepelt a legtovább és talán a legtöbbet a Star Trekben. A TOS mellett két rész erejéig belebújt Spock bőrébe a The Next Generationban, míg az animációs sorozatban és több videojátékban a hangját kölcsönözte a hegyes fülű vulkáninak, sőt, az utolsó két Abrams-féle Star Trekben is megjelent, a 2009-es filmben ráadásul fontos szerepet töltött be.

Leonard Nimoy ezenfelül olyan sorozatokban szerepelt, mint a Columbo, a Fringe, a T. J. Hooker vagy éppen a The Big Bang Theory, ahol egy Spock játékbábut szólaltatott meg. Filmrendezőként is megállta a helyét, egyebek mellett neki köszönhetjük a Star Trek III: The Search for Spockot és a Star Trek IV: The Voyage Home-ot, míg íróként nem csak a negyedik részben csillogtatta meg a tehetségét, hanem a Star Trek VI: The Undiscovered Country-ban is.

Leonard Nimoy még januárban hozta nyilvánosságra, hogy obstruktív légúti betegségben szenved, állítása szerint annak köszönhetően, hogy harminc évvel ezelőtt erős dohányos volt.

William Shatner Twitteren a következőképpen emlékezett meg barátjáról:

 

Emléke örökké velünk lesz, nyugodjon békében!

Leonard Nimoy with Spock Doll


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük